reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Megan musisz więcej leniuchować :D jak ja :D:D aha czyli nie tak jakoś szybko :p bo nie wiem w sumie nic o tym nie czytałam :D a dziś moja kopie już wszędzie więc ja nie wiem jak ona jest ułożona. a kolka mi przejdzie, spoko :D a nad jakimi się zastanawiasz? ja 1 kwietnia idę na urodziny do knajpy (50tka chrzestnej) i też myślę nad butami - oby było ciepło to baleriny zarzucę, bo obcas to chyba max parę cm.. 3? :/ a jeśli chodzi o zakupy to mój ogląda to co ja mu podsuwam, jedyna rzecz którą sam wybiera to niania :D tak wybierał że znalazł aplikację na telefon :D

Madziazt mój chyba że myślał że po porodzie kupimy wszystko. Kupiliśmy do tej pory dla małej komodę z przewijakiem, monitor oddechu i od kumpla paczkę ubranek. I on się mnie pytał czy dobrze robimy że już coś kupujemy.. no to pytam czy jest pewien że zdąży kupić wszystko co mamy na liście jak będę w szpitalu? przecież będzie wtedy pił z kolegami i tatą (wszyscy się już zbroją) :/ żeby było prościej to wpadła jego ciocia która powiedziała że 23tc to jeszcze wczesna ciąża i ma nadzieję że jeszcze nic nie kupujemy. no kurde :D ja sama nie chcę nic kupować do maja, ale jak jest okazja to trzeba skorzystać.. oo Madzia ja też wysyłam mojemu zdjęcie tego co potrzebuję :p niestety kupowanie wkładek higienicznych przerosło go nawet ze zdjęciem i kupił złe :p ale nauczyłam się podczas leżenia - ja robię zakupy przez neta a on tylko wszędzie odbiera [np rossman] + paczkomaty :D

Tymuniek 10kg już? domyslam się że z powodu diety. przynajmniej nie będziesz musiała zrzucać po porodzie :D

Ika a jaką bierzesz dawkę? ja mam fraxyparyne ale tylko 0,3 więc to pewnie nalezy do dawek małych bo ja mam tylko z powodu poronien nawracajacych, nie mam mutacji żadnej z tych gorszych, tylko jedną PAI

Anita super że będzie parka! :) macie imiona wybrane juz?

reklama
Pumelova - staram sie duzo leniuchować ale co chwile cos trzeba zrobić , gdzieś jechac :D cale szczescie ze Kamil przedwczoraj umyl okna i powycieral doslownie wszedzie kurze :D mój tez wszedzie kopie i ciagle sie zastanawiam co on tam wyprawia i jaką czescia ciałka mnie szturcha :D mysle ze bedzie ciepło wiec baleriny to dobry wybór[emoji14]ja musze poszukać czegos na obcasie , wlasnie nie jakimś wysokim dlatego bedzie ciezko bo zazwyczaj podobają mi sie takie buty które sa nie wygodne , szczególnie teraz :D haha wybrał bardzo tanią opcje [emoji23]

A to taka ciekawostka która dzisiaj mi wyskoczyła , nie wiem na ile to sie sprawdza ale spróbujemy jak wróce z pracy :D
1489665659348.png

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1489665659348.png
    1489665659348.png
    75,3 KB · Wyświetleń: 227
Anita, gratulacje! :)
Pumelova, ja mam 0,8 ze względu na mutację V leiden i przebytą zakrzepicę. Najlepiej dopytać się swojego gin, bo ja nie wyobrażam sobie bez znieczulenia. Jak jest taka opcja, to czemu nie? :)
Megan, ciekawe. Mój ostatnio jak przykładał ucho do brzucha to słyszał bulgotki. Śmiałam się, że to moje gazy :)

Megan dostałaś link z cycami??
Na plecy od fizjo mam taki ekastyczny pas, jest niezły ale możesz kuoic ten typowy podtrzymujacy. Pklecam Ci jeszcze butle z ciepłą wodą przyłożyć jak lezysz :) rozluźnia miło.
Do tego mam zalecone ćwiczenia na rozciąganie.

Pola Bondo ma też regulacje, bardzo polecam ale oczywiście dla siedzaka mimo iż to jest hybrydowe nosidlo..

Morela znam to uczucie. Po porodzie córki tak mi się w głowie poprzewracało, zaczęło się od tego, że tylko ja mogłam ja trzymać, dotykać, karmić bo ktoś na pewno zrobi coś źle poza tym.. Jest mona córeczka. Zaczęła ekstremalnie szybko chodzić.. To ciągle latalam kolo niej.. Na placu zabaw miała zakaz wychodzenia po drabinkach jak nie mogłam wyjść z nią, wysokiego bujania etc. Ogólnie była bardzo samodzielna ale tak się bałam o wszystko.. W końcu mąż nie wytrzymał i przejął zupełnie opiekę nad nią na placu zabaw etc. Myślałam, chodząc z nimi ze tez zawału dostane.. Juz widziałam, złamana rękę, nogę etc.. I nigdy nic się jej nie stało.. Za to wcszkole złamała rękę :p
Są tego okropne minusy teraz.. Ona jak się zadrapie, przewali no co kolwiek to przeżywa to jakby jej miała zaraz odpaść ręką.. Widząc to nie zachowuje się tak wobec syna a on jest tak ostrożny, że aż ciężko uwierzyć.
Córka jak zaczęła skoki na koniach juz z grupą dorosły ( jest do przodu i chodzi z dorosłymi jako swoją grupą umiejętności) na wysokich przeszkodach tez się bałam.. Spadła tez parę razy., raz kon jej ramię podeptal.. I tylko ram czuje się luźno.. Nie jevzy, zbiera się jakby nigdy nic. Śladem po podkowie kilka tygodni się chwalila..

Anita świetne wiadomości! Piękna waga i łożysko dobrze leży. Parka fantastycznie!! Przy blizniakach to są na prawdę dobre wieści :) Ty pewnie szczęśliwa.

Z zakupami, mój wie co chcemy, co ile kosztuje, gdzie i po ile to jest i w której kolejności co należy kuoic :) spokojnie ogarnął by wszystko sam.

Zrobiłam pierwsza partie i zdycham.. Chwilę posiedzę i reszta.

U nas chyba gulasz.. Hmm bo bez smaku i pomysłu jestem..

Lilith hmm nie nic nie widze :( oo wlasnie pas to dobry pomysł, dziekuje bardzo :D a do pleców przykładam termofor , ulga niestety tylko na chwile ale zawsze cos :D i fakt , przyjemne uczucie :D zaczne sie co wieczór rozciągać i zobaczymy jak to dalej bedzie[emoji14]
A kojarze coś ze twoje dzieciaczki mialy jakis wysyp i ciebie tez dopadlo? Jesli dobrze pamietam to jak tam ? Lepiej juz ?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Tymuniek szacun :) dieta trudna, mój lekarz mnie straszył cukrzyca to miałam taka dietę przez trzeci miesiąc ciąży to masakra.

Megan oo spróbujemy:D

Ika w takim razie dopytam ale w przyszlosci bo teraz się skupiam na bieżących pytaniach :D dzięki za info. To poza ciąża też chyba bierzesz clexane profilaktycznie? Mój chrzestny miał zakrzepice i ciągle bierze..

Lilith wy już macie doświadczenie;) mój jak się wdroży to też będzie wiedział:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova, na co dzień brałam tabletki acenocumarol. Na szczęście clexane tylko w czasie ciąży i połogu

Do góry