reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Megan zaraz sprawdzę.
Rób koci grzbiet, to ponoć jest dobre a proste i szybkie.
Mieliśmy Bostonke ale delikatnie się z nami obeszla na szczęście.

Pumelova no nie do końca.. Kiedyś to tak nie wyglądało.

Gdzie jest Aaggaa??

reklama
Ika to fajnie że nie musisz na codzień brać zastrzykow:)

Lilith rozumiem że musiałaś sobie to u niego wypracować;)

Ehh ja już po wizycie. Z małą wszystko w porzo, szyjka długa, łożysko ok. Nie mierzył bo zwinęla się jak robaczek :) ale wkurzył się o mój przyrost - 2,5kg przez 3 tyg. Wiedziałam że bedzie zły ale nie aż tak :( Nagadal mi.. teraz jak wróciłam to mi się aż płakać chce bo co ja poradzę że jestem ciągle głodna. Powiedział że mam nie jeść cukrów i maki :( no a prawda jest że sobie pozwalałam leżac przy tym całymi dniami..

Eh.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova nie martw się lekarzem. On musi pogadać, no ale bez przesady :/ przecież buzi na kłódkę na zamkniesz i nie zaczniesz się głodzić...
ja też dziś po wizycie i z 100% oszczędzania siebei mam przejść na 200%, bo szyjka przez 2 tygodnei zeszła z 4 na 3,8 . Wiadomo jest to minimalny skok, ale lekarka mówi, ze z moim przejściami to lepiej być bardzo uważnym nawet na drobne zmiany :/ mam brać więcej magnezu . Poza tym badała serce Małego i powiedziała, że jest wszystko w porządku. Stwierdziła, też że ma wieeelki " wór" i nie będzie miał odstających uszu :D

pumelova fajne że wizyta udana, ale w sumie pierwszy raz słyszę żeby lekarz krzyczał że przytyłaś, to jak laski tyją po 30 kg w ciąży, to im nic nie mówi... ja ostatnio nie jadłam słodyczy czy też dużo i przez dwa tygodnie 2 kg nie wiem skąd...

Kobietki a ile płacilyscie za tarczyce? Jutro jadę na morfologie i tez przy okazji zrobilabym tarczyce, co konkretnie powinnam zbadac oprócz tsh ?

Czy ktoś nie chce znać płci tak jak ja??? :) z jednej strony ciekawość bierze górę z drugiej postanowiłam sobie ze nie będę dociekac...
A propo diety przydałaby się bo dziś miałam zachcianke na gofry
IMG_20170316_173429_291.jpg

Słodkie to moja zguba...
Moje dzieci buszuja na dworze ja relaksuje się na kanapie...

Załączniki

• IMG_20170316_173429_291.jpg
    IMG_20170316_173429_291.jpg
    261,1 KB · Wyświetleń: 242
Pumelova niestety nie. Z chłopięcych to mi się żadne nie podoba-a jak jakies wybiore to mojemu sie nie podoba-on znowu wymyśla Leon, Leonard, Oskar, Olivier. Dziewczynka może Alicja (Ala mu się bardzo podoba) mi Kaja ale bez przekonania... ciężko będzie ;)

Lilith pewnie ze jestem szczęśliwa bo już bardzo się martwilam co z lozyskiem i jak dzieciaczki czy się dobrze rozwijaja i rosną tak jak trzeba-do tej pory nie pytałam o wage ale jak wy pisalyście to nie dawalo mi to spokoju i już wiem :biggrin2:

A i Pumelova gratuluję wizyty ważne że wszystko z Tobą i corcia jest dobrze-a lekarzem się nie przejmuj-nie każda idzie książkowo z waga-teraz przytylas więcej a za miesiąc czy dwa przytyjesz 0.5 kg i też pewnie mu się nie spodoba ale ważne żebyś się tym nie zamartwiala. Ja się staram(nie zawsze wychodzi:p) jeść jakiś owoc zamiast slodkiego-teraz mam ich zapasy w domu porobione:D tak więc może tak spróbuj-jak nie sam to sałatkę owocowa np z jogurtem i domowym sokiem jak będzie za mało slodkie:)
Aha dzisiaj tesciowa się pytała czy się czasem nie odchudzam bo w ciąży to niezdrowe dla dziecka-to ja jej na to ze 2 dni temu wysyłałam T. po kanapkę po 23 bo byłam glodna a on się bał że pomyślą że to dla niego(jest przy kości koło 100 waży a brzuszek ma większy ode mnie :D). Tyje 1,1kg na miesiac a z jedzeniem się nie ograniczam. W pracy stwierdzili że mam bardzo maly brzuch jak na 5miesiac i wogole chcą żebym już wrocila (jak powiedziałam że minimum 2lata mnie nie będzie to nawet te co nie chcą dzieci mówiły żebym je zarazila ciążą)
:D:D:D

Tęczowa super ze z synkiem ok. No to jak kazała Ci się bardziej oszczędzać to tak rob- i łykaj co trzeba najważniejsze donosic ciążę do końca:)

Dziękuję za kciuki i miłe slowa:D

reklama
Pumelova - super ze z małą wszystko ok i ze nie musisz sie martwić o szyjke :D nie przejmuj sie lekarzem , wazne ze z Wami wszystko ok :* ja w 2 tyg przytyłam 1.3kg pewnie jeszcze tydzien i tez mialabym 2.5 na liczniku haha :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry