reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ika piękne imię :)

Z ruchami tez jest tak, że po bardziej aktywnym dniu przychodzi dzień odpoczynku. Tez przezywalam stresy :) teraz nie mogę się zebrać do roboty bo mała jeździ kuluczkami po brzuchu calutkim.. Czuć i widać takie hmm cm kulki uwielbiam to. Jeszcze bawi się w łapanie ich :) z synkiem tez miałam taką srobke :)

Tea ładna ft4. Mam gorsze aniby w normie.

U nas znowu dziś pięknie :) musze szybciej chatę ogafnac cała po zimie bo aż żal..
IMG_20170316_094227.jpg

Truskawka synek chciał taki zawsze ale myślę, se za szybko by wyrósł bo jak widzi motor czy quad to się trzęsie. Teraz ma taki ( coś pidobnego) i juz mu się nudzi mimo wszystko.
mJ_KaPBGFoSJVkfRoaY6ktg.jpg

A i tak najbardziej lubi rower :) tyle dobrze.

Kciuki za wizyty.
Meeegan odezwij się :)

Załączniki

• IMG_20170316_094227.jpg
    IMG_20170316_094227.jpg
    48 KB · Wyświetleń: 328
  • mJ_KaPBGFoSJVkfRoaY6ktg.jpg
    mJ_KaPBGFoSJVkfRoaY6ktg.jpg
    15,7 KB · Wyświetleń: 325
reklama
Dziewczyny wizytujace Morela, Pumelova, Integral trzymam mocno kciuki!:)

Też muszę coś w domu ogarnąć w szafach. Lilith piękna wiosna u Ciebie i piękny motor:)

Madziat też chce takie słonko:)

Bulkaasia nie nadwyrezaj się w pracy tylko...

Megan cieszę się że z dzidzia wszystko ok:)

Aha zacznij kupować hihi:) trzeba mieć troszkę przyjemności w zyciu;) ale rozumiem Cię, bo ja też lubię posprawdzac i być pewnym co kupić. Dziś już prawie kupiłam nosidełko tula, takie śliczne:
Link do: Baby Tula — Navigator - Nosidełko Ergonomiczne Tula
Ale stwierdziłam że jeszcze poczytam o nosidelkach i teraz nie wiem, czy przypadkiem nie kupic Stochenwiege (można tam regulować szerokość rozłożenia nóżek) hihi;) w tym tempie to chyba do przyszłego lata będę kupować wyprawkę;)

Ostatnia edycja:
Lilith odezwalam sie [emoji123] sama bym pojezdzila na takim motorku:D i piekna wiosna[emoji14]czekam na taki widok za oknem [emoji173]
Pumelova , integral i morela kciuki za wizyty :D

Gratuluje córeczek a reszcie dobrych wyników :D czytam dalej :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka ,

w Warszawie słoneczko się przebija ... super :) tylko kurz bardziej widać , muszę posprzątać ;).

Ja już po śniadanku , dalej kompletuję listę wyprawkową w excelu :):) i wczoraj pół dnia czytałam o smoczkach , wkładkach laktacyjnych , pielęgnacji pępka .... i mąż mi podniósł ciśnienie, bo powiedział na koniec dnia , że to musi być przyjemne takie kupowanie ..... , a że ja ostatnio z wiadomych przyczyn jestem wrażliwsza, to się obruszyłam i powiedziałam, że nie wiem co on widzi przyjemnego w wybieraniu majtek jednorazowych, podkładów poporodowych i wkładek laktacyjnych ..... a że ja mam schorzenie w postaci perfekcjonizmu , minimalizmu i robienia list/zestawień/analiz ( choroba zawodowa ) to do robienia zakupów i części przyjemnej jeszcze daleko !!!!!! jak chce to niech sam sobie tą wyprawkę robi !!! on to by poszedł do jednego sklepu i kupił wszystko, bo nie ma świadomości jak róźne są ceny tego samego, ja to muszę poszperać w necie, poczytac, porównać ceny .... i nie lubię przepłacać , pewnie jak każdy ;)
oczywiście dziś już mi przeszło , ale dostało mu się i trochę mi głupio ahhhhhh te hormony

bulkasia losie losie już to zapalenie spojówek to mogło sobie akurat Ciebie darować i wielki szacunek , ze jeszcze pracujesz

Tea to czekamy na info od lekarza, ale nie taki diabel straszny ... :)

Z butami to ja mam jak coś z poprzedniego roku , które trochę mi się rozeszły , więc pewnie będą ok. Narazie nie mam spuchniętych stóp i nie pamiętam, żeby w poprzedniej ciąży mi puchły .. może mnie ta dolegliwość ominie.

LILITH no motocykl pierwsza klasa ... super :)

Megan odezwij się !!! jak po wizycie , mam nadzieję , że wszystko ok ?

Kciuki za dzisiejsze wizyty !!

Kochana ja Cię doskonale rozumiem z tymi zakupami. Na co dzień (poza l4 :D) pracuję w Dziale Księgowości, więc wszystko mam skrupulatnie robione, przygotowane, przeliczane. Aktualnie zapisałam pół zeszytu w formie tabelek / spisów / odhaczeń. Wszystko porównane cenowo, wagowo, wielkościowo i zestawienie dokładne i szczegółówe gdzie w jakim sklepie i kiedy i za ile kupuję :D Mój mąż powiedział, że widać, że księgowa bo czegoś takiego w życiu by nie przygotował :p

Ika piękne imię :)

Z ruchami tez jest tak, że po bardziej aktywnym dniu przychodzi dzień odpoczynku. Tez przezywalam stresy :) teraz nie mogę się zebrać do roboty bo mała jeździ kuluczkami po brzuchu calutkim.. Czuć i widać takie hmm cm kulki uwielbiam to. Jeszcze bawi się w łapanie ich :) z synkiem tez miałam taką srobke :)

Tea ładna ft4. Mam gorsze aniby w normie.

U nas znowu dziś pięknie :) musze szybciej chatę ogafnac cała po zimie bo aż żal..
Zobacz załącznik 798981

Truskawka synek chciał taki zawsze ale myślę, se za szybko by wyrósł bo jak widzi motor czy quad to się trzęsie. Teraz ma taki ( coś pidobnego) i juz mu się nudzi mimo wszystko.
Zobacz załącznik 798982

A i tak najbardziej lubi rower :) tyle dobrze.

Kciuki za wizyty.
Meeegan odezwij się :)

Jejku jesteś bardzo odważną mamą i zazdroszczę Ci spokoju wewnętrznego. Ja jestem z tych "nadopiekuńczych" co boją się o WSZYSTKO. Jak idę na plac zabaw to wychodzę z niego mokra, zmęczona i przerażona tym co Lenka wyprawia na nim. Mój mąż natomiast ma w nosie :) I wraca z chilloutem. Nie wyobrażam sobie kupić Lenie takiego skuterka, quada czy innych urządzeń tego typu bo zeszłabym na zawał autentycznie :) Strasznie z tym walczę i staram się pozwalać Lenie na pewne szaleństwa ale dla mnie to ciężkie do zniesienia. Nawet nie pytaj co czułam jak Lena chodziła na Akrobatykę i musiała wisieć w powietrzu... ja wychodziłam blada z tych zajęć :)

Ika ładne imię wybraliście, ja mam tak na drugie ;)

No Megan w końcu ;) super, że wszystko z małym dobrze :) a ból pleców i u mnie jest jednego dnia większy to wstawać sie nie chce a innego dnia mogę chodzi chodzić i nic :D taka uroda hihi

Kciuki za wizyty dziewczyny :)

Aha ja też lubię szukać,czytać, sprawdzać a mój to by poszedł i kupił wszystko w jedynie sklepie nie patrząc nawet ile kosztuje ;)

Aha rozumiem Cię, też się tak wkurzam bo mój mąż zrobił listę 'łóżeczko przewijak smoczek itd' i po sprawie. A ja mu codziennie gledze czego się dziś o czym dowiedziałam to tylko kręci głową. :D

Ika i dobrze robicie że nikomu nie mówicie o imieniu:) u mnie już za późno [emoji14] Maja śliczne! Moja koleżanka z pracy urodziła teraz Maję:))

Megan cieszę się że u Ciebie wszystko dobrze:) jak przygotowania do ślubu?;)

Lilith jak pięknie!!!

Dziękuję za kciuki i również trzymam za wizytujace :*

Kiedy dziecko powinno się obrocic glowka w dol?

Mnie coś od wczoraj męczy chyba kolka jelitowa:( dużo się schylalam, ostatnio już też tak miałam :/ masakra. Jak sobie z tym radzić? W wc byłam wczoraj a chodzę tak co 2 dni więc nie mam zaparcia..

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ewella - no przekichane z tymi plecami :D podejrzewam ze wiekszosc ma z tym problem[emoji14]u mnie jest tyle gorzej , że ja juz problem z plecami mam od dawna ( sport to zdrowie ) ale nie bede sie rozpisywać :D lekarz powiedział ze jedynie jakas lekka masc i tez tylko raz dziennie + cwiczenia na plecy ale tez nie szaleć z racji tego ze ten brzuch tak czesto twardnieje[emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ika ładne imię wybraliście, ja mam tak na drugie ;)

No Megan w końcu ;) super, że wszystko z małym dobrze :) a ból pleców i u mnie jest jednego dnia większy to wstawać sie nie chce a innego dnia mogę chodzi chodzić i nic :D taka uroda hihi

Kciuki za wizyty dziewczyny :)

Aha ja też lubię szukać,czytać, sprawdzać a mój to by poszedł i kupił wszystko w jedynie sklepie nie patrząc nawet ile kosztuje ;)

Chyba większość facetów tak ma. Mój tez się dziwi ze ja promocji ciagle jakichś szukam, a ja po prostu nie znoszę przepłacać i ciagle sprawdzam gdzie taniej. Mój natomiast pójdzie do sklepu wtedy kiedy czegoś bardzo potrzebuje i nie patrzy na ceny. Wczoraj rozmawialiśmy nt. Wózka i mówię ze chce do kupic w kwietniu jak pojedziemy na Wielkanoc, bo muszę pooglądać, podotykac i przecież może nie bedzie na stanie akurat taki jak modnej spodoba. A mój zszokowany ze on myślał ze jak urodze to kupimy, myślałam ze zawału dostanę[emoji35]późnej mówił ze tylko chciał zobaczyć moja reakcje, ale jakos średnio w to wierze.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny u nas pogoda za oknem rewelacyjna natomiast wczoraj było słoneczko ale wiało strasznie mocno młody zadowolony po wizycie u ortodąty zalecone mamy ćwiczenia na tyło zgryz aparat za 2 lata dopiero tak się znaleźliśmy po zakupach i nic nie kupiłam:( mam krokomierz zainstalowany pokazał że zrobiłam 10760 kroków nogi to myślałam że mi wyjdą.....
Najfajniejsza frajdę miał Tymek bo sterował pociągami mógł na nich pojeździć super sprawa tzw.Ciuchcia ba Fali :)
Patuszka 24tydzień a twoja mała już ma 650g to sporo czy mieści się w normie?
Tryskawka co to za film ŚwiTło.... romansik....
Pumelova ekstra że młoda dała w końcu kopniaka mężowi:)
Ika89 Nie miałam pojęcia że trzeba zachować odstęp 24h od podania clexane do cc.Maja super imię bardzo ładne:) co za wit.dostałaś od położnej.
Przyszła_mamusia zdrowiej
Bulkasia współczuję lumbago i spojówek
Ewela90 ciekawa ta książka
Alex ja zaczynałam od nadwagi i jestem -10kg
Lilith super ten motorowerek niezła bryka

Zaraz idę obiadek robić dziś dla młodego placki ziemniaczane z cukinią i śmietanką
Dla nas makaron razowy sos chiński własnej roboty z piersią z indyka:)

Jutro wizyta u diabetologa i zakupy w GCH może w końcu się udadzą:)

reklama
Megan ja też dłużej mam problem z plecami chodziłam na rehabilitację ale od początku ciąży juz nie, teraz lekarz powiedział, że mogę iść do fizjoterapeuty na masaż dla kobiet w ciąży ale też musi być to osoba która umie pracować z kobietami w ciąży żeby krzywdy nie zrobić wiec dałam sobie spokój daje rade ;)

Madziat dokładnie ja też przepłacać nie lubię a jak już naprawdę ja nie mogę iść do sklepu to mu mowie dokładnie co ma kupić z jakiej firmy a jak nie ma to ma dzwonić ;)

Do góry