reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Kasia831 gratulacje :)

Katanka tez niestety przechodziłam grzybka, lubi wracać tylko u mnie nigdy w takiej okropnej formie jak za 1 szym razem. W zeszłym roku zakupiłam clotrimazolum, faktycznie najtańsza i najszybsza (bez recepty) maść na to paskudztwo, ale w ciazy bez konsultacji z lekarzem bym nie wzięła nic na wlasna rękę. A masz moze jakiś nr do swojego lekarza zeby zapytać co możesz brać?

reklama
Kasia - super!!! Gratuluje udanej wizyty;-)

Linoone - no nic przyjemnego, nie zycze nawet wrogowi :-(

Truskawka, wiesz co... juz w sumie posmarowalam sie ta mascia, o ktorej tez Kasiulka pisala i ta masc mi w sumie zycie uratowala, bo moge funkcjoniwac normalnie...posmaruje jeszcze jutro rano a tak to same naturalne nasiadowki i oklady. W pon lece ten posiew zrobic, chociaz dr mi kiedys powiedzial, ze mozna miec grzybka nieaktywnegi i wynik bedzie dobry wtedy... No nie wiem zobaczymy.

Co do cwiczen to tez musze dupsko ruszyc, bo dzis juz kregoslup doskwiera:-( tu boli, tam boli a to w sumie dopiero poczatek 5 m-ca

Witam was wieczornie minionkowo;)

Gratuluję udanych wizyt:
Wendy83 Tobie dobrych wyników i jutro super zabawy-tylko nie przesadz:p
Kasia_831 potwierdzenia zdrowej coreczki.

Integral papużki są piękne a zwłaszcza takie malutkie gratuluję i życzę kolejnych:)

Inka1985 i Przyszła_Mamusiaa widzę że razem z Wami mam podobny termin ale u mnie mogą chcieć wyjsc wcześniejo_O tydzień temu gin się pytała o ruchy to też jeszcze ich nie czułam to się zdziwiła.

Bulkaasia to dobrze że będzie jeszcze inna opinia i to tak dobrego specjalisty. A dla zdrowia i życia dzidziusiow warto poswiecic pieniądze.Tak jak juz pisalysmy nie trac nadzieji i myśl pozytywnie my jesteśmy z Tobą i trzymamy za was kciuki:)

Pumelova życzę udanej imprezy.

Abed dużo zdrówka dla Ciebie i wszystkich zalatarzonych i nie tylko oby wam się szybko poprawilo;)

Miłego wieczoru:tak:

Kasia super

Linoone fajowo!! Z yt ktorys trening robilas?

A ja bylam w szpitalu. Ale sie na tulilam Tadziulka

Załączniki

• IMG_4941.JPG
    IMG_4941.JPG
    86,3 KB · Wyświetleń: 113
Ola w ciąży jest podwyższona, choć nie wiem czy cały okres czy początkowy. Miałam taką kolo 37, 5 właśnie.
Na taką temp. Jak napisałaś mowie, ze to stan podgoraczkowy wiec myślałam, że od razu mówisz o tej wysokiej :p

Katanka tez o tym słyszałam i nawet jogurt naturalny, że łagodzi. Oby Ci ulzylo jak najszybciej.
Co do clotrimazolum, to krem dopochwowy jest bardzo dobry. Ograniczenia są na pierwszy trym w dawce ale też można. Na mnie działa najlepiej i właśnie ten a nie w globulkach bo one wyp.ywaja nieprzyjemnie. Dodatkowo zewnętrznie tez krem jest bardzo dobry. Juz brałam w tej ciąży dwa razy..

Kasia a co masz w książce?? Z reguły nie ważą i nie mierzą. Ja prosiłam o wagę bo mierzyla główkę, nóżki brzuszek ale wagi samej w sobie do badań polowkowych nie okreslala.
No i gratuluję zdrowiutkiej córeczki :)

Aga no wiesz co, sama byś mogła troszkę zwolnić :p to wcalenie łatwe. Tak szczerze, to na pewno od czasu informacji o lozysku zwolnilam o 50%. Tym bardziej, że ćwiczyć przestałam.. Nie szaleje tak często ze sprzątaniem i robotami. Staram się ale są pewne obowiązki, których nie pominę.
Córa to palcem nie kiwnela.. Jutro ma porobić, bo dziś przenosilismy jeszcze łóżko w pokoju synka, pudełka mu ukladalam w szafkach etc..
Crafty jutro ma z rana, znowu będzie robić to co Morelka i Ewcia, spodobało jej się.. Potem miała przyjaciola orzyjechac, wiec nie wiem kiedy poogarnia.. Juz się boje, że sama z tym zostane..

Kasiulka ale cudownosci!! Po takim spotkaniu jeszcze bardziej czekamy na swoje maleństwo. Ślicznie wyglądasz :)

Kasia super gratuluję
Basiulka zawsze to dobre rozwiązanie skonsultować się z innym lekarzem myślę o tobie trzymajcie się dzielnie.
Lilith martwię się to prawda co będzie dalej ech...pomimi że teraz jest ok .

reklama
Wszystkim weekendowym imprezowiczkom życzę super zabawy.
Aga_k_m u mnie na L4 to normalka. Wyszłam 9.30 wróciłam 21. Nic nie mogę zdążyć zrobić bo ciągle mnie nie ma. Latam i załatwiam. Dziś badania , usg. Zakupy moje 'ulubione' mezowe ubrania. Kurtkę i spodnie na narty kupowaliśmy zapasowe. Bo ma jeden komplet, a drugi już się zniszczył. Jedzie cwaniak na 3 tygodnie w Alpy, bez żony bo za daleko :/
O kasiulka czyli wszystko dobrze? Pasuje Ci takie maleństwo, zaraz będziesz mieć kolejne Swoje :)
Nie miałam nigdy żadnej infekcji intymnej to niestety się nie wypowiem. Na otarcia polecić mogę jedynie sudocrem :)
Dziś Dzidź aktywny bardzo, odkąd kopnął w środę po raz pierwszy porzadnie, to teraz takie mocniejsze ruchy głównie czuję. Jakby co to dziś 20+1. Nie martwcie się dziewczyny, macie czas a może nawet czujecie tylko nie wiecie że to to :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry