reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Kasia831 gratulacje :)

Katanka tez niestety przechodziłam grzybka, lubi wracać tylko u mnie nigdy w takiej okropnej formie jak za 1 szym razem. W zeszłym roku zakupiłam clotrimazolum, faktycznie najtańsza i najszybsza (bez recepty) maść na to paskudztwo, ale w ciazy bez konsultacji z lekarzem bym nie wzięła nic na wlasna rękę. A masz moze jakiś nr do swojego lekarza zeby zapytać co możesz brać?

reklama
Kasia - super!!! Gratuluje udanej wizyty;-)

Linoone - no nic przyjemnego, nie zycze nawet wrogowi :-(

Truskawka, wiesz co... juz w sumie posmarowalam sie ta mascia, o ktorej tez Kasiulka pisala i ta masc mi w sumie zycie uratowala, bo moge funkcjoniwac normalnie...posmaruje jeszcze jutro rano a tak to same naturalne nasiadowki i oklady. W pon lece ten posiew zrobic, chociaz dr mi kiedys powiedzial, ze mozna miec grzybka nieaktywnegi i wynik bedzie dobry wtedy... No nie wiem zobaczymy.

Co do cwiczen to tez musze dupsko ruszyc, bo dzis juz kregoslup doskwiera:-( tu boli, tam boli a to w sumie dopiero poczatek 5 m-ca

Witam was wieczornie minionkowo;)

Gratuluję udanych wizyt:
Wendy83 Tobie dobrych wyników i jutro super zabawy-tylko nie przesadz:p
Kasia_831 potwierdzenia zdrowej coreczki.

Integral papużki są piękne a zwłaszcza takie malutkie gratuluję i życzę kolejnych:)

Inka1985 i Przyszła_Mamusiaa widzę że razem z Wami mam podobny termin ale u mnie mogą chcieć wyjsc wcześniejo_O tydzień temu gin się pytała o ruchy to też jeszcze ich nie czułam to się zdziwiła.

Bulkaasia to dobrze że będzie jeszcze inna opinia i to tak dobrego specjalisty. A dla zdrowia i życia dzidziusiow warto poswiecic pieniądze.Tak jak juz pisalysmy nie trac nadzieji i myśl pozytywnie my jesteśmy z Tobą i trzymamy za was kciuki:)

Pumelova życzę udanej imprezy.

Abed dużo zdrówka dla Ciebie i wszystkich zalatarzonych i nie tylko oby wam się szybko poprawilo;)

Miłego wieczoru:tak:

Kasia super

Linoone fajowo!! Z yt ktorys trening robilas?

A ja bylam w szpitalu. Ale sie na tulilam Tadziulka

Załączniki

• IMG_4941.JPG
    IMG_4941.JPG
    86,3 KB · Wyświetleń: 116
Ola w ciąży jest podwyższona, choć nie wiem czy cały okres czy początkowy. Miałam taką kolo 37, 5 właśnie.
Na taką temp. Jak napisałaś mowie, ze to stan podgoraczkowy wiec myślałam, że od razu mówisz o tej wysokiej :p

Katanka tez o tym słyszałam i nawet jogurt naturalny, że łagodzi. Oby Ci ulzylo jak najszybciej.
Co do clotrimazolum, to krem dopochwowy jest bardzo dobry. Ograniczenia są na pierwszy trym w dawce ale też można. Na mnie działa najlepiej i właśnie ten a nie w globulkach bo one wyp.ywaja nieprzyjemnie. Dodatkowo zewnętrznie tez krem jest bardzo dobry. Juz brałam w tej ciąży dwa razy..

Kasia a co masz w książce?? Z reguły nie ważą i nie mierzą. Ja prosiłam o wagę bo mierzyla główkę, nóżki brzuszek ale wagi samej w sobie do badań polowkowych nie okreslala.
No i gratuluję zdrowiutkiej córeczki :)

Aga no wiesz co, sama byś mogła troszkę zwolnić :p to wcalenie łatwe. Tak szczerze, to na pewno od czasu informacji o lozysku zwolnilam o 50%. Tym bardziej, że ćwiczyć przestałam.. Nie szaleje tak często ze sprzątaniem i robotami. Staram się ale są pewne obowiązki, których nie pominę.
Córa to palcem nie kiwnela.. Jutro ma porobić, bo dziś przenosilismy jeszcze łóżko w pokoju synka, pudełka mu ukladalam w szafkach etc..
Crafty jutro ma z rana, znowu będzie robić to co Morelka i Ewcia, spodobało jej się.. Potem miała przyjaciola orzyjechac, wiec nie wiem kiedy poogarnia.. Juz się boje, że sama z tym zostane..

Kasiulka ale cudownosci!! Po takim spotkaniu jeszcze bardziej czekamy na swoje maleństwo. Ślicznie wyglądasz :)

Kasia super gratuluję
Basiulka zawsze to dobre rozwiązanie skonsultować się z innym lekarzem myślę o tobie trzymajcie się dzielnie.
Lilith martwię się to prawda co będzie dalej ech...pomimi że teraz jest ok .

reklama
Wszystkim weekendowym imprezowiczkom życzę super zabawy.
Aga_k_m u mnie na L4 to normalka. Wyszłam 9.30 wróciłam 21. Nic nie mogę zdążyć zrobić bo ciągle mnie nie ma. Latam i załatwiam. Dziś badania , usg. Zakupy moje 'ulubione' mezowe ubrania. Kurtkę i spodnie na narty kupowaliśmy zapasowe. Bo ma jeden komplet, a drugi już się zniszczył. Jedzie cwaniak na 3 tygodnie w Alpy, bez żony bo za daleko :/
O kasiulka czyli wszystko dobrze? Pasuje Ci takie maleństwo, zaraz będziesz mieć kolejne Swoje :)
Nie miałam nigdy żadnej infekcji intymnej to niestety się nie wypowiem. Na otarcia polecić mogę jedynie sudocrem :)
Dziś Dzidź aktywny bardzo, odkąd kopnął w środę po raz pierwszy porzadnie, to teraz takie mocniejsze ruchy głównie czuję. Jakby co to dziś 20+1. Nie martwcie się dziewczyny, macie czas a może nawet czujecie tylko nie wiecie że to to :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry