reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Hej, nieśmiało się przywitam. Mam prawie 36 lat, jestem w drugiej ciąży (córka ma 5 lat).
Test pozytywny 27 października (bladzioch). Potem beta 30 i po 48 h wyszło 60. Obawiałam się że nic z tego przy takich wynikach. Ale okres się nie pojawił, a objawy się nasiliły (pojawił się ból piersi, podobnie było przy ciąży z córką). Jutro umawiam się na pierwszą wizytę. Chciałabym w okolicach 20 listopada, żeby było ewentualnie widać serce.
Cały czas jestem w lekkim stresie, ale to chyba norma.

Dodam że termin z OM wychodzi ok 10 lipca.
witamy, zapisuje Cię na pierwszej stronie :) daj znać jak ustalisz termin to też dopisze :)

reklama
Hej, nieśmiało się przywitam. Mam prawie 36 lat, jestem w drugiej ciąży (córka ma 5 lat).
Test pozytywny 27 października (bladzioch). Potem beta 30 i po 48 h wyszło 60. Obawiałam się że nic z tego przy takich wynikach. Ale okres się nie pojawił, a objawy się nasiliły (pojawił się ból piersi, podobnie było przy ciąży z córką). Jutro umawiam się na pierwszą wizytę. Chciałabym w okolicach 20 listopada, żeby było ewentualnie widać serce.
Cały czas jestem w lekkim stresie, ale to chyba norma.

Dodam że termin z OM wychodzi ok 10 lipca.
Witamy :) beta 30 a później 60 to przyrost dobry :)

Podziwiam taki spokoj i czekanie do 9tc z wizytą, ale to chyba kwestia tego że masz trójkę dzieci i 3 bezproblemowe ciąże?

Niestety nie do końca. Za sobą mam jedno poronienie, które ciężko przeżyłem. Jedną ciążę miałam bardzo zagrożoną, ale to chyba właśnie dlatego nie chcę szukać dodatkowych stresów, typu, że pójdę za wcześnie, okaże się, że owulacja była później, więc nie będzie widać zarodka itp. wolę na spokojnie pójść i zobaczyć małego człowieka z bijącym sercem :)

Dziewczyny a myślicie już czy będziecie robić jakieś dodatkowe badania genetyczne, Nifty, Sanco czy tam chyba jeszcze Harmony?

Witamy :) beta 30 a później 60 to przyrost dobry :)
Tylko zwykle bety na początku rosną szybciej, dlatego trochę się przejęłam. Musiałam też mieć późno implantację, bo takie wyniki miałam w dniu spodziewanej miesiączki (i 2 dni później). Nie ma opcji opóźnionej owulacji, bo robiłam testy owulacyjne i stosunek w dni płodne był tylko jeden. Naczytałam się i szczerze mówiąc uznałam, że nic z tego. A potem objawy wystrzeliły i pojawiła się nadzieja.

Mam pytanie do mam 2 dzieci lub więcej - miałyście te same objawy za każdym razem? Czy różne przy tej samej/innej płci? U mnie na razie jest kropka w kropkę jak w pierwszej ciąży.

Tylko zwykle bety na początku rosną szybciej, dlatego trochę się przejęłam. Musiałam też mieć późno implantację, bo takie wyniki miałam w dniu spodziewanej miesiączki (i 2 dni później). Nie ma opcji opóźnionej owulacji, bo robiłam testy owulacyjne i stosunek w dni płodne był tylko jeden. Naczytałam się i szczerze mówiąc uznałam, że nic z tego. A potem objawy wystrzeliły i pojawiła się nadzieja.

Mam pytanie do mam 2 dzieci lub więcej - miałyście te same objawy za każdym razem? Czy różne przy tej samej/innej płci? U mnie na razie jest kropka w kropkę jak w pierwszej ciąży.
dziecko mam jedno, córkę ale byłam już też w ciąży gdzie miałam chłopca 💔 i niektóre objawy były skrajnie różne - aktualnie czuję się jak w ciazy z synem, a czy to ma jakiekolwiek znaczenie to się okaże podczas ustalania płci na wizycie 😁

Dziewczyny a myślicie już czy będziecie robić jakieś dodatkowe badania genetyczne, Nifty, Sanco czy tam chyba jeszcze Harmony?
ja takze planuje zrobić ze wzgl na mój wiek gdzie nie działa to plus i papa nie może wyjść dobrze. Pappa to głównie statystyka i u mnie „najlepsze”ryzyko jakie mogę zobaczyć to- pośrednie. Pamiętam, że wynik długo mnie stresował, poprzednio nie robiłam NIFTY bo wydawało mi się to b.drogie ale teraz chyba chce mieć pewność i spokój ducha, a jeżeli by coś na nich wyszlo jednak to można szpital dobrać odpowiedni itp.

Ja będę robić Sanco, moja pierwsza ciąża była z zespołem downa. Jeśli coś na prenatalnych wyjdzie źle to oczywiście odrazu amniopunkcja, ale po 10 tyg robię sanco.
Nie robię nifty bo z tego co się orientowałam ma większy odsetek wyników fałszywie pozytywnych (wskazują wadę a tak naprawdę jej nie ma, dotyczy głównie tych mniej popularnych wad) generalnie do 3 głównych trisomii czyli T21 T13 i T18 wszystkie testy mają podobną wiarygodność.
W drugiej ciąży robiłam Sanco i byłam zadowolona
W pierwszej ciazy robiłam Panoramę i tam nie wyszedł zespół downa (napisali brak wyniku) a amniopunkcja potwierdziła

reklama
Do góry