reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

@Mumusia_Muminka dzięki, czyli jednak lekarka mówiła prawdę. Nie zmienia to faktu że częściej jem szpinak niż wołowinę, dlatego też wtedy nie udalo mi sie nadrobić niedoborów dietą ;-)

Dzięki za info :-). Przyda się innym razem. Mamy rezerwację + wpłacona zaliczkę już od grudnia. Do tego dojeżdżają do Nas znajomi (wynajęlam 2 apartamenty) [emoji6], także może w lecie albo jesienią pomyślimy (a może same z dzieciakami sie wybierzemy?)

Żonagraja - Kochana, wiem, że teraz milion myśli, i pewnie też szkoła Młodej troszkę Was może blokować w pełnej decyzji odnośnie Krakowa. Ale..najczęściej te pierwsze decyzje są najlepsze, więc, jakbyście nie zdecydowali będzie idealnie - i w końcu razem, bez żadnych "wrzodow" po bokach. Będzie dobrze! [emoji8][emoji8][emoji8].

Pumelova - ja też chyba zrobię placki naleśnikowe na wyjazd (dla Młodej będę miała gotowe śniadanie lub kolacje, bo często gęsto jedzenie lokalowe totalnie jej nie idzie). Chcę spróbować przepis na naleśniki budyniowe [emoji5]

Jakbyś miała sprawdzony przepis to wrzuć :p ja mam jeden przepis na naleśniki którego sie trzymam bo wczesniej zawsze polowa mi sie przypalala i juz nie ekperymentuje z podstawowymi skladnikami - taka ze mnie kucharka :p ale dzis mam do naleśników pyszne nadzienie - banany i mrożone truskawki <3

Ja robie koktajl ze szpinakiem.kiwi i limonka pychaaa:-) albo krem brokulowo- szpinakowy.

010igov35ye70zfx.png

A jak robisz te koktajle? Ja codziennie robię koktajl jogurt + banan + kiwi/gruszka/pomarancza bo mój mąż nie jada śniadań. Sprobowalabym czegos ze szpinakiem. Dajesz tam tylko szpinak kiwi i limonke, nic więcej? Tzn wode pewnie? Znasz jeszcze jakies ze szpinakiem? Ale tak żeby go nie bylo czuć żeby mąż nie wyczul:D

reklama
Aha83 herbatka jak herbatka ale tych widoków to Ci można pozazdrościć:wink:

Zonagraja współczuję Ci sytuacji, ale teraz macie większą motywację na wyprowadzke. Najważniejsze że mąż jest po Twojej stronie a razem dacie sobie radę ze wszystkim! :tak: Jesli ta oferta jest faktycznie ok to nie czekala bym dłużej-a im dalej od zatruwajacych Wam życie ludzi tym lepiej-będziesz spokojniejsza a to lepiej i dla Ciebie i dla dzidziusia.

Aim sesje ciążowe i później niemowlęce są super-sama się nad nimi zaczęłam zastanawiac.

Kasia_831 Mam taki zamiar aby karmić piersią a że już troszkę jestem doświadczona to już wiem że nikogo w domu w tej sprawie nie będę słuchała-inaczej było z córką-w domu mieli na mnie ogromny wpływ i źle na tym wyszlam:(

Bulkaasia trzymam kciuki za Twoja wizytę jak i innych dziewczyn które je mają! Myślcie pozytywnie-to dużo daje :blink:

A u mnie znów pojawiło się słonko:) Idę na spacer, pójdę do przychodni i umówię na nastepną wizytę z położną, która przypada gdzieś za miesiąc. Mogłabym zadzwonić ale skoro słońce jest...;) Pora zimowa tutaj okropna, nie lubię :( non stop pochmurno, słońce raz na dwa tyg wyjdzie. No ale może już wiosna się zbliża bo i wczoraj też świeciło:)

Pumelowa wrzucam do mikera wlasnie szpinak, kiwi, limonke no.i wode lub lod...Mozna tez dodac soku jablkowego bedzie slodsze i maz sie nie zorientuje albo chili jesli.lubi na ostro.Innych ze szpinakiem nie robie taki mi przypadl:-)
Fajny tez jest limonkowy z mieta i lodem taki na cieple dni:-)
Albo z lodem arbuzem i mieta pycha!!

Aga k_m tez bym cos slodkiego zjadla ale.poki co mnie.mdli stracilam juz nadzieje ze kiedys definitywnie te mdlosci.mina.Pochwal sie potem co kupiliscie!

Kasia u nas tez slonko! Chce wiosneeeee

010igov35ye70zfx.png

Pumelova - te będę robiła Link do: Budyniowe naleśniki

Byłam też na stronie Link do: Nastoletnie Wypiekanie: Naleśniki budyniowe (bo z tej strony pojawiła się inspiracją powyżej), nie mniej - i ja mam sprawdzony przepis na ciasto naleśnikowe i bazuje w nim na mleku i wodzie gazowanej, więc zaufalam 1 przepisowi. Dam Ci wieczorem znać jak wyszły [emoji6]
daj znać czy wyszły :p

Pumelowa wrzucam do mikera wlasnie szpinak, kiwi, limonke no.i wode lub lod...Mozna tez dodac soku jablkowego bedzie slodsze i maz sie nie zorientuje albo chili jesli.lubi na ostro.Innych ze szpinakiem nie robie taki mi przypadl:-)
Fajny tez jest limonkowy z mieta i lodem taki na cieple dni:-)
Albo z lodem arbuzem i mieta pycha!!

Aga k_m tez bym cos slodkiego zjadla ale.poki co mnie.mdli stracilam juz nadzieje ze kiedys definitywnie te mdlosci.mina.Pochwal sie potem co kupiliscie!

Kasia u nas tez slonko! Chce wiosneeeee

010igov35ye70zfx.png

dzięki, wypróbuję :) a dajesz zawsze świeży szpinak czy mrożony też? pytam bo akurat mrożony mam zawsze ;)

No mi niestety apetyt na słodycze wraca chociaż tak jak kiedyś pisałam nie kupuję tylko dostaję:) między 2/ 3 miesiącem miałam mdłości 24gdz na dobę, prawie nic nie jadłam a na widok słodyczy jeszcze bardziej robiło mi się źle:/ teraz widzę, że apetyt mi wraca i potrafię już zjeść 2 parówki hehe

Napisane na GT-P5110 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny wyszła mi na ustach chrostka,jak myslicie to moze byc opryszczka?moze pojsc do ginekologa?

Do góry