reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aga męża mam dobrego i kocham go bardzo...To ja jestem ta gorsza. Wiecznie się czepiam i warcze:rolleyes:
za biżuteria nie przepadam. Nawet obrączkę rzadko zakładam. Za to uwielbiam perfumy ale w ciąży przeszkadzają i nie używam .

reklama
Hej dziewczyny wyszła mi na ustach chrostka,jak myslicie to moze byc opryszczka?moze pojsc do ginekologa?
Nawet jeśli to opryszczka to nic Ci nie będzie. Sama zejdzie. Ja mam średnio raz na 2 msc i już w ciąży miałam 2 razy.

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Pumelova przewaznie mam mrozony.Lubie go miec zawsze w zamrazarce.

Kasia mnie tez ciagnie do.slodkiego szczegolnie do lodow..magnum migdalowy to moja milosc!

010igov35ye70zfx.png

Mamusia dziękuję bardzo za zainteresowanie. Juz przerabialam takue zdrowe jedzenie i średnio działa ale szpinak sprawdzę.

Kasia juz raz pytałam skąd jesteś i ike w UK?? Nie mam pijecia gdzie robisz zakupy ale pierwsze słyszę, zebh nie można było dostać normalnego żarcia.. Wręcz w szoku jestem.. Tu się roi od zdrowego żarcia,.

Zonagraja coś okropnego, na waszym miejscu wynikoslabym się do Krk właśnie. Tam wystartowała na nowo, czasem warto :)

Bulkasia juz masz wizytę, kciuki trzymam!

Megan lobuzico tez pytałam o Cie :)

Tea inhaluje na soli, najlepiej działa, robi się szybko mokry kaszel do tego. Syropmzawsze daje albo herbapect albo naoangin.

Maziajka, to się nazywa Spatone.
Link do: Spatone Original Natural Iron Supplement | Holland & Barrett - the UK’s Leading Health Retailer
Każda saszetka ma 5mg ironu.
Wchlanialnosc jest zupełnie inna, tu wypiasz 2 nandzien w ciąży i wystarczy mimo iż inna dawma w tabsach.

W Polsce PONOC odpowiednik to Floradit. Ale nie sprawdzałam składu na ilość i tam dodatkowo jakieś cuda są :)

Tymuniek to kciuki za czwartek. Ie polecę nic na hemo z pl produktów nuestety.

Mam nadzieje, ze widać :)
Taka jestem zadowolona z wizyty dzus!!

Termin Cc: 13.06. Na 9.00 wtorek :)

Oddałam krew na tsh, na wyniki z zeszłego piatku czekam do końca tego i zobaczę jak wątroba i żelazo.
Zalatwiony scan na 28tydzień ciąży, plus sprawdzanie szyjki wtedy.

Scan kolejny z lozyskiem na 3.5 i również sprawdzanie szyjki.

Normalna wizyta w kwietniu z konsultantka :) a tak to dzwonić do sekretary.
Położna to inna sprawa :)

Ale..
Z tym lozyskiem, to mimo iż położenie niskie z lewej to i tak mam ryzyko wrosniecia.. Myślałam, że nie a tu taka wiadomość.. Z synem dopiero w 36 się unioslo i pokazało, że nie wroslo.. Inaczej juz by mnie zostawili.. Bo może być tak, że macica do usunięcia.

Jest któraś z Was, która ma niskie po 20 stwierdzone i jest po Cc??
Jeszcze jestem z dwoma bliznami..

Ale ogólnie nastawienie super.
Jestem megaaaaa zadowolona.

Dlatego tak byle jak odpisalam, wybaczcie :)

Lilith spod Krakowa jestem a w uk pół roku. Tutaj w Uk wszystko importowane, nawet czasem jak jeździmy na takie targi gdzie niby mają wszystko ze swojej hodowli to lipa bo się okazuje, że wszystko z innych rejonów Europy a nawet i poza. I nawet się z tym nie kryją. W sobotę pojechaliśmy na zakupy i zauważyliśmy przy drodze sklepik który sugerował, że wszystko z własnej farmy ale jak zobaczyłam pomidory z Hiszpani to mi się odechciało. Ręce opadają... jedynie w lecie przy wiejskich drogach otwierają się takie farmerskie budki z owocami i warzywami - niebo w gębie:)

Napisane na GT-P5110 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lilith Twoj suwaczej uswiadomil mi, jak szybko czas zapierdziela!!! Masakra! Co to jest 4 miesiace, minie ani sie nie obejrzymy, az mnie dreszcze przeszly...

Co do lozyska to ostatnio dziewczyny pisaly, ale to nie byl jeszcze 20 tc.

Do góry