reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

ŻonaGraja jakby co to mam mieszkanie na sprzedaż 40km od Krakowa:) 25min autostradą;)

A propos jeszcze tego szpinaku i warzyw. Mam w rodzinie dziewczynkę, 12 lat i niestety ale od lat rodzice karmili ją tylko słodyczami i czipsami i młody organizm się zbuntował bo wyniki 2 miesiące temu miała tak złe, że lekarze już podejrzewali białaczkę. Na szczęście rodzice wzięli się za jej dobre odzywianie tzn codziennie soki warzywne bo w innej postaci nie chciała się warzyw tknąć i po miesiącu wyniki się znacznie poprawiły. Tylko chodzi o regularność:)

reklama
Nie no jasne każdy je co tam chce, ja o szpinaku słyszałam dość obojętne opinię więc stąd jego zachwalanie po prostu pytam czy rzeczywiście jest sprawdzone czy to znów informacja sprzed x lat :D
Rozumiem, mnie również zaskakują wyniki niektórych badań bo też co chwilę zmieniają wersję.

Aim podobno są jakieś zmiany w kalendarzu szczepień od początku roku 2017, słyszałaś coś może o tym ?

Hej dziewczyny nie spalam dziś od 4 rano z powodu okropnego bólu hemoroidy są takie straszne i czuje się jak po porodzie:(

Wczoraj dzwoniła do mnie położna żebym była szybko na badaniu echo serca ja przyjeżdżam do szpitala a ona że lekarza nie będzie:realmad: leciałam z pociągu jak czubek wizytę przełożyli mi na czwartek.

Jedyny pozytyw to udała mi się moja wizyta dostałam leki furagine bo jakiś tam stan zapalny na te zakichane hemoroidy i inne zaplaciłam 200zl.:cool:
Jutro mam diabetologa zabieram młodego do mcdonalda na kulki do galerii :)

Fajnie ze poruszylyscie temat krwi pepowinowej sama o tym,myslam ale teraz juz jestem,pewna na 100%ze nie bede jej nogdzie przechowywac:)
Dzieki za opinie tylko,potwierdzily moja.

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Chcę karmić z dwóch powodów, jeden no to wiadomo, że mleko matki jest najlepsze a drugi to bardzo mi zależy na bliskości z dzieckiem, żeby ją zbudować od tych właśnie momentów. Nie twierdzę, że matka, która nie karmi piersią nie ma tej bliskości, absolutnie, lecz po prostu chcę dać dziecku to czego ja nie miałam od samego początku.

Przez pierwsze 3 miesiące bylismy przekonani, że to będzie dziewczynka. Nie dlatego, że wolimy ale po prostu przeczucie. I przez cały ten czas mówiliśmy do niej Emilka:) Ale jak byłam na usg w Polsce to Pani jakoś tak zaczeła mówić o tym dzidziusiu w formie męskiej... i coś nam się wtedy przestawiło, że może to jednak chłopiec...hehe no i z imieniem dla chłopczyka mamy problem. Mój chce, żeby to był Franek jakby co... nie za bardzo mi się widzi ale w sumie śniło mi się, że nawet moja zmarła babcia zaakceptowała to imię :D

Inka - fantastycznego masz męża [emoji3]. Ciekawa jestem co mój wymyśli [emoji1].
Ja już zaliczyłam cukiernie i pokupowalam kilka rodzajów słodkości (moja J też pewnie będzie przeszczesliwa), a mojego to chyba do jubilera w końcu zaprowadze (od moich urodzin kilkakrotnie mnie namawiał, ale nie miałam weny, dzisiaj o dziwo mam, jeszcze Pandora chyba ma promocje, to..zal nie skorzystać) [emoji6].

W sprawach szpinaku i tego czy pomaga przy anemii czy nie - nie będę się madrzyc. Lubię szpinak - uwielbiam w sałatce, duszony, gotowany. To samo z burakami, a sposób na pokrzywe nawet wczoraj podawałam. Grunt to znaleźć swoje ulubione sposoby na te warzywka i wciągać je na zmianę. Z pewnością coś pomogą [emoji6].

Tea nie przejmuj sie Kochana ja tez nie jestem stworzona do karmienia cycem, ale tez jest pocztakowo zawzieta i noc z tego noe wychodzi dzieciaki nie przybieraly na wadze za to jestesmy stwozone dot ego zeby rodzic i tego sie trzymajmy

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

reklama
Jak coś to od tego roku szczepienie przeciwko pneumokokom jest obowiązkowe i nieodpłatne dla dzieci urodzonych po 1 stycznia 2017 roku. Wcześniej urodzone - rodzice niestety płacą :(

Do góry