reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Mam nadzieje, ze widać :)
Taka jestem zadowolona z wizyty dzus!!

Termin Cc: 13.06. Na 9.00 wtorek :)

Oddałam krew na tsh, na wyniki z zeszłego piatku czekam do końca tego i zobaczę jak wątroba i żelazo.
Zalatwiony scan na 28tydzień ciąży, plus sprawdzanie szyjki wtedy.

Scan kolejny z lozyskiem na 3.5 i również sprawdzanie szyjki.

Normalna wizyta w kwietniu z konsultantka :) a tak to dzwonić do sekretary.
Położna to inna sprawa :)

Ale..
Z tym lozyskiem, to mimo iż położenie niskie z lewej to i tak mam ryzyko wrosniecia.. Myślałam, że nie a tu taka wiadomość.. Z synem dopiero w 36 się unioslo i pokazało, że nie wroslo.. Inaczej juz by mnie zostawili.. Bo może być tak, że macica do usunięcia.

Jest któraś z Was, która ma niskie po 20 stwierdzone i jest po Cc??
Jeszcze jestem z dwoma bliznami..

Ale ogólnie nastawienie super.
Jestem megaaaaa zadowolona.

Dlatego tak byle jak odpisalam, wybaczcie :)
gratuluję udanej wizyty - za łożysko trzymam kciuki :*

f2w3rjjgy5cue5bk.png

reklama
ŻonaGraja trzymam kciuki żeby udało się znaleźć śliczne mieszkanie dla Waszej rodzinki i żeby wszystko zaczęło się wspaniale układać :-* ja bym tak jak pisały wcześniej dziewczyny uciekała z dala od tej czarownicy ;-) i gratulacje wspaniałego męża :-)

Widziałam zdjęcia z sesji brzuszkowej w maju, jak pięknie kwitły drzewka owocowe, efekt niesamowity :-) sama nie lubię być zbyt fotografowana, ale nie wiem czy nie zrobię wyjątku ;-) choć koleżanka straszył mnie że mogę być już jak słoń :p

Oglądałam w PNŚ o krwi pepowinowej i na początku mega się nakręciłam, ale poczytałam w necie i podobno np w sytuacji choroby nowotworowej nie ma pewności, czy i w krwi nie ma chorych komórek... więc ja jednak się nie zdecyduje

Szpinak chyba coś w sobie ma ;-) moja mama w ciąży ze mną ciągle miała anemie, jak ja się urodziłam postanowiła że będzie mnie karmić zupką ze szpinakiem z własnego ogródka. Podobno nigdy tej zupy nie próbowała, ale ja nigdy nie miałam problemów z żelazem, lekarze śmiali się że mam poziom jakbym szyny jadła.;-) i teraz w ciąży też jest ok :-)

Aga_k_m to ja jutro po Tobie wizytuję bo o 10:15 ;-)

Kasia ale w UK..

My tu juz 10 lat i zaskakujesz mnie hihi.
Może do pl??
My mamy farmy w okół, dzieci nawet zbierają.. I sklepy z normalnym zarciem i do koloru do wyboru..

Noo jak wpisałam w suwak i 3 z przodu to aaaa. Jeszcze chce w maju juz być gotowa.. Wiec musze się streszczac.

Z niskim lozyskiem się nie martwię, byłam już w gorszej sytuacji ale zaś po cc jest ryzyko wrosniecia.. To zmienia postać rzeczy.. Choć chyba psychicznie nie znioslabym kolejnej ciąży..

Mamusia dziękuję bardzo za zainteresowanie. Juz przerabialam takue zdrowe jedzenie i średnio działa ale szpinak sprawdzę.

Kasia juz raz pytałam skąd jesteś i ike w UK?? Nie mam pijecia gdzie robisz zakupy ale pierwsze słyszę, zebh nie można było dostać normalnego żarcia.. Wręcz w szoku jestem.. Tu się roi od zdrowego żarcia,.

Zonagraja coś okropnego, na waszym miejscu wynikoslabym się do Krk właśnie. Tam wystartowała na nowo, czasem warto :)

Bulkasia juz masz wizytę, kciuki trzymam!

Megan lobuzico tez pytałam o Cie :)

Tea inhaluje na soli, najlepiej działa, robi się szybko mokry kaszel do tego. Syropmzawsze daje albo herbapect albo naoangin.

Maziajka, to się nazywa Spatone.
Link do: Spatone Original Natural Iron Supplement | Holland & Barrett - the UK’s Leading Health Retailer
Każda saszetka ma 5mg ironu.
Wchlanialnosc jest zupełnie inna, tu wypiasz 2 nandzien w ciąży i wystarczy mimo iż inna dawma w tabsach.

W Polsce PONOC odpowiednik to Floradit. Ale nie sprawdzałam składu na ilość i tam dodatkowo jakieś cuda są :)

Tymuniek to kciuki za czwartek. Ie polecę nic na hemo z pl produktów nuestety.
Wybacz [emoji170] mialam tak zajechany weekend ze przez sobote i niedziele nie wchodziłam na forum to nie zauwazyłam [emoji56]
W piatek od rana na nogach + wieczorem K z moim tatą pili whiskey i wrocilismy po polnocy do domu , rano o 6 musialam wstać bo mialam egzamin praktyczny zawodowy na 8, także pozniej od razu reszta spraw i zakupy z mamą + jak wróciłam jechaliśmy z K odebrać jego garnitur i coś przekąsić.. A po powrocie od razu poszlam spac jakos o 19 bo dopadł mnie moj migrenowy ból glowy :/ w niedziele jak myslalam ze poleze to znowu mielismy co robić :D i tak sobie weekend zleciał ..

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Lilith kurdeeee ale mi uswiadomilas ze to juz niebawem aaaa boje sie!:D. I w ogole ze juz date masz ja nawet nie wiem jaki szpital wybrac:-((
Mam nadzieje ze z Twoim loazyskiem bedzie ok!

Kurde zjadlabym jakiegos gofra ze smietana i truskawkamiiii! Albo pawlowa:D

010igov35ye70zfx.png

Lilith kurdeeee ale mi uswiadomilas ze to juz niebawem aaaa boje sie!:D. I w ogole ze juz date masz ja nawet nie wiem jaki szpital wybrac:-((
Mam nadzieje ze z Twoim loazyskiem bedzie ok!

Kurde zjadlabym jakiegos gofra ze smietana i truskawkamiiii! Albo pawlowa:D

010igov35ye70zfx.png
Ale mi zrobilas smaka na gofera [emoji23] tak myslalam czego mi jeszcze do szczęscia dzis brakuje [emoji44] wczoraj wrocilam z pracy i mowie do Kamila takim milutkim sugerującym glosem ze mam takiego wielkiego smaka na macflurry lion z polewą karmelową:D 5 min później siedzilismy w aucie w drodze do maka a ja byłam najszczęśliwszym czlowiekiem na swiecie [emoji23]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Megan faktycznie dużo się działo. Przyznam, że jak ja mam takie zalatane dni nigdy nie chce mi się wchodzić,, ale jak pomyślę o nadrobieniu to już wolę choćby na szybko hihi.

Karo tez mało zagląda..

Katanka 2 cc. 1 cc w 2006 potem w 2014 i SN w 2016. Blizny mam dwie, musiała przez łożysko ciachac trochę wyżej :)

Maziajka doczytalas o tym suplemencie??
No Ty też jak ja jakoś będziesz miała, to czasu aż tyle nie ma, odliczanie chyba lepsze. Jakbym odliczyla miesiąc, który chce luzu zostawić to już wogole.. A do kupienia trochę mam.

Robisz gofra??

Kasiano to pogadalysmy.....

Do góry