reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Karuzela, aż tak nie odpowiem, bo po prostu się nie znam. Jedynie mogę napisać, że wydaje mi się, że nie, bo jeżeli będzie nadmiar, to się wysiusia? Może ktoś bardziej się zna i odpowie.
Ja magnez biorę 3razy dziennie

@Truskawka89 bardzo mi przykro :(

Wróciłam ze szpitala.
We wtorek mam kolejne usg bo na tym nie mogli znaleźć drugiego łożyska, doktor stwierdził, ze jest tylko jedno i kazał wrócić we wtorek do specjalisty na kolejne usg żeby potwierdzić.
Poki co, wiem tyle, ze jest to 18 tydzień i termin mam na 14 lipca.
Nie chce panikować o ta jednokosmowkowa ciążę bo może się okazać, jak za pierwszym razem, ze się jednak lekarz pomylił. trza być dobrej myśli :D

Karoo gratuluję!! Ważne, że wszystko dobrze :)

Kasiulka ale na moja rękę juz nie ucieka, tylko na męża i cory w tym też nie zawsze. Ciekawe to :)

Morela baardzo się ciesze. A o tej ciszy pisałam, bo wiesz ze u mnie 5 dniowa była a wcześniej maluszek dużo pukal.

Truskawka pyszne, może się skuszę na wekeend bo jeść trzeba a pomysłów i apetytu brak... Zrobiłam w końcu karkowke duszona z zidmniaczkiem i cebulką w multi.

Maziajka jak są daleko to dobrze, szczególnie jak nie ma przymusu na świąteczne zjazdy.
Bardzo ładna kuchnia, otwarta takie Lubie :p i lrzytulnie!!

Curran kocyk cudny :) h&m chyba każda z nas lubi.

Ewcia tez mnie poinformowali, że może macica peknac przez wywoływanie ale ze dadzą mniejsze dawki. Ogólnie powiedzieli, że mimo iż dziecko małe to jest to cięższy poród niż donoszonego i dużo bardziej niebezpieczny.. Zresztą moja ilość utraty krwi i walki z lozyskiem etc tez wiele mówi..

Karuzela gratuluję!! Mi się dluzy..

Linoone daj znać, czy się udało. Zawsze możesz coś zszamac.

Truskawka bardzo mi przykro.. Moja prababcia dalej w szpitalu, wiec nieciekawie.. Jeszcze jak byłaś z nią blisko to musi być Ci bardzo przykro. Pamiętaj jednak, że babcia na pewno nie chciałaby byś mocno się smucila.. Będzie czuwać nad Wami :* tule Cie bardzo mocno. Tylko tyle mogę bo jednak żadne słowa tu nie pomogą :(

Ewcia jakby mi babsztyl tak powiedział to obrocilabym się na pięcie i juz więcej nie chciała jej widzieć na oczy. Z zakazem przychodzenia do nas czy odwiedzania dzieci.

Karuzela ja biorę około 3 razy więcej b6 z magnezem niż zalecane 100% dziennego zapotrzebkwania, w 1 tabletce mam 100 a biorę minimum 2 zazwyczaj 3 chyba że mam skurcze czy bóle to i 4. Nic się nie dzieje. Brałam tak w każdej ciąży.

Curran nawet jak to jedno to trzeba myśleć pozytywnie :)

Curran_twins ale się chłop zaangażował, aż miło :) mam nadzieję, że mój też się po połówkowych uaktywni :) Super, że masz takie pozytywne nastawienie do badań, na pewno będzie dobrze :)

Alex_87 ale się chłopak odstresował :)

Truskawka przykro mi :(

Witam Drogie Panie !
Właśnie wróciłam z basenu! Udało mi się zrobić 10 basenów (w jedną i drugą stronę = 1 basen) i powiem Wam, że czuję się znakomicie, wręcz wypoczęta a nie zmęczona. Super sprawa z tym pływaniem. Oby udało się regularnie chodzić i mieć chociaż trochę tego ruchu. Tylko trzeba uważać, żeby się nie przeziębić....

@Karuzela - witaminę B6 ciężko jest przedawkować bo to co dostarczasz w tych suplementach to tak naprawdę bardzo mała jego ilość się wchłania. Lepsze są witaminy z jedzenia.

@curran_twins - czekam z niecierpliwością na relacje i kto miał rację :) czy Częstochowscy lekarze czy irlandcy :)

Dzieki dziewczyny,
słuchajcie, byłam u trzech lekarzy i każdy powiedział co innego, wiec ja sama nie wiem co jest grane :D
Pierwszy w szpitalu po wypadku: ooh to ciąża jednoowodniowa, jednokosmowkowa...
Drugi, prytanie: oooh nie ma sie co martwic, ciąża dwuowodniowa, dwukosmowkowa...
Trzeci, dzisiaj w szpitalu w Irlandii: ooh, no, nie mogę znaleźć drugiego łożyska.... to ciąża dwuowodniowa jednokosmowkowa..

i bądź tu mądra :D

Curran_twins - grunt to dobre nastawienie [emoji5][emoji106]. Już raz Cie straszono - a okazało się, se wszystko jest o.k. Mam nadzieję, że obecna sytuacja będzie miała taki sam finał.

Curran_twins - grunt to dobre nastawienie [emoji5][emoji106]. Już raz Cie straszono - a okazało się, se wszystko jest o.k. Mam nadzieję, że obecna sytuacja będzie miała taki sam finał.
Ano własnie, nie zamierzam się zamartwiać, ani tym bardziej czytać googli... bo już raz ten błąd zrobiłam a okazało się co innego...
Po wtorkowym usg pewnie jeszcze jakieś inne inszosci będą ;)

reklama
Mamusia_Mumunka ale kusisz tym basenem. Po każdym Twoim poście mam ochotę się wybrać A potem dopada mnie leń i strach przed infekcja :-)

Napisane na HUAWEI LUA-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry