reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej dziewczyny! :) co prawda jestem juz w 16tyg ale dopiero trafiłam na to forum :)
Termin :8-07-2017
Ciąża druga.. pierwsza poroniona w 7tyg, i po niej juz @ nie przyszła.. !od razu zaszłam w druga :) wiec moze tak miało byc..
Płeć.. po prenat w 13t NIBY dziewczynka (nawet nie marzyłam! Bo jem tylko mięso a po słodkim mdli..) ale jak sie potwierdzi 25.01 to bede taaaaka szczęśliwa :))) ze nie pytajcie!

Ale w sumie ja nie o tym...
Umowę w pracy posiadam do 30.06.2017, od 5tyg jak sie tylko dowiedziałam o drugiej ciazy jestem na L4 z wiadomych względów.. tylko leże i leze :( najpierw zapalenie oskrzeli teraz przeziębiony pęcherz.. szkoda gadac.. No ale to nic bo pracuje w korporacji wiec mojej nieobecności zbytnio nie odczują :p zastanawiam sie tylko jak bedzie rozwiązana sprawa z porodem i macierzyńskim.. czy należy mi sie normalnie 100%\6msc lub 80%\12msc płatnych po urodzeniu.. ? Byłoby to strasznym niefartem gdyby te 8 dni (od konca umowy do terminu porodu) zaważyło na wypłacaniu pieniędzy przez rok.... :/ z góry dzieki za odp.
Umowa przedłuża Ci sie automatycznie do dnia porodu, a później na macierzyński Zus Cię przejmuję.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Helol [emoji3]

Aga dobrze ze lekarz juz za Toba, teraz odpoczniesz troche w domku.

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się z pracy [emoji6]
Mąż dziś w góry na deskę pojechał (był już wcześniej poumawiany), więc musiałam młodą do szkoły zawieść. Pi 8:00 pojechałam do pracy zawieźć L4 i przygotować mapki do odbioru.. I tak stwierdziłam, że bez sensu jechać do domu. Młoda kończy lekcje po 12:00, więc poczekam na nią w firmie, a przy okazji coś przygotuję do odbiorów [emoji5]

Taki ze mnie super pracownik..

Ty masz takiego dużego Syna? O zesz [emoji3]. Widzisz to możemy już teraz w swatki sie pobawić [emoji1]

Co do wodnikow - no "kochane" jesteśmy. Z Joanną mogę sobie piątkę przybić [emoji3]

Sylver - córa jeszcze mała, więc wszystko przed Wami [emoji6]. Natomiast co do Syna, niczym się nie przejmuj - i ciesz się szczęściaro - Koziorożce (poza wiekiem dojrzewania, bo tu wszystkim odbija) są mega dobrymi duszami. Wśród mnie jest bardzo dużo osób spod tego znaku - na czele z mężem. To on najczęściej idzie na kompromis. Przedkłada swoje dobro nad cudze. Rodzina jest dla niego najważniejsza, i pomimo zrytej mamusi (w sensie moja Teściowa), jeździ do niej na każde zawołanie. Wkurza mnie to troszkę, ale cicho siedzę - bo jak Facet traktuje mamę, podobnie będzie traktować Ciebie [emoji3]

Maziajka - ale z Wiktorkiem już lepiej? Współczuję przeżyć całej rodzinie.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Oliweczko, odnośnie zwolnień L4 i urlopu macierzyńskiego na obecny stan sprawa wygląda następująco :
L4 z powodu ciąży możesz dostawać przez cały okres ciąży - dostajesz 100% wynagrodzenia. Urlop macierzyński możesz wziąć 5 tygodni przed planowanym porodem i wybierasz jedną z opcji :
1. Bierzesz urlop na 6 miesięcy i dostajesz 100% wynagrodzenia
2. Bierzesz urlop na 1 rok i dostajesz 80% wynagrodzenia
Te % są wyliczane jako średnia z 3 ostatnich wypłat.
Urlop macierzyński Ci się należy bez względu na to ile brałaś L4 i na jak długi okres. I pamiętajcie dziewczyny, że od 12 tyg. ciąży pracodawca nie ma prawa Was zwolnić (chyba, że dyscyplinarka, która musi mieć podstawy prawne i wtedy cała rozprawa z dowodami itd.). Piszę o tym bo słyszałam, że niektóre dziewczyny potraciły pracę jak pracodawca dowiedział się o ciąży i nie wiedziały, że tak nie można i później na zasiłkach siedziały, które jak wiecie są groszowe.

Helol [emoji3]

Witam się z pracy [emoji6]
Mąż dziś w góry na deskę pojechał (był już wcześniej poumawiany), więc musiałam młodą do szkoły zawieść. Pi 8:00 pojechałam do pracy zawieźć L4 i przygotować mapki do odbioru.. I tak stwierdziłam, że bez sensu jechać do domu. Młoda kończy lekcje po 12:00, więc poczekam na nią w firmie, a przy okazji coś przygotuję do odbiorów [emoji5]

Taki ze mnie super pracownik..

Ty masz takiego dużego Syna? O zesz [emoji3]. Widzisz to możemy już teraz w swatki sie pobawić [emoji1]

Co do wodnikow - no "kochane" jesteśmy. Z Joanną mogę sobie piątkę przybić [emoji3]

Sylver - córa jeszcze mała, więc wszystko przed Wami [emoji6]. Natomiast co do Syna, niczym się nie przejmuj - i ciesz się szczęściaro - Koziorożce (poza wiekiem dojrzewania, bo tu wszystkim odbija) są mega dobrymi duszami. Wśród mnie jest bardzo dużo osób spod tego znaku - na czele z mężem. To on najczęściej idzie na kompromis. Przedkłada swoje dobro nad cudze. Rodzina jest dla niego najważniejsza, i pomimo zrytej mamusi (w sensie moja Teściowa), jeździ do niej na każde zawołanie. Wkurza mnie to troszkę, ale cicho siedzę - bo jak Facet traktuje mamę, podobnie będzie traktować Ciebie [emoji3]

Maziajka - ale z Wiktorkiem już lepiej? Współczuję przeżyć całej rodzinie.

Mój syn tez jest koziorożcem, ciekawe czy to faktycznie sie sprawdzi. Ale moze cos w tym byc, bo moja mama tez jest i wlasnie czesto idzie na kompromis w roznych sprawach i tez bardzo zajmuje sie swoimi rodzicam, jest na kazde ich zawołanie, wiec bardzo podobnie jak Twoj maz. Ale moze to tez wynikac z wieku i innego wychowania niz obecnie, ja nie wiem czy moj syn sie bedzie kiedys na stare lata mną zajmował ;p

Truskawka - u mnie wszyscy z tego znaku tacy są (mąż, szwagier, babcia, teściu - ale on to taki oszukany Koziorożec [emoji6], kuzynka, 2 przyjaciółki, przyjaciel mojego M, koledzy i koleżanki). Także to nie przypadek [emoji3]

Aga, Ty mnie nawet nie denerwuj! Ja mam nastolatka (16 stycznia skończy 16 lat) w domu i od roku go nie poznaję! Wojny non stop :\ On nie musi, on tylko może ;)
Za to Martynka (ona z kolei 26 stycznia 10 lat) przekochany przytulas póki co, wszystko powie, wyżali się, przeprosi gdy potrzeba. Choć nie ukrywam, że odpysknąć też potrafi ;) Ale jakoś tak inaczej :)
Moja córka też 26 styczeń :) 17 lat jej stuknie :)

Szanowne Panie.
Jestem studentką V roku Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, na kierunku Dietetyka.
W mojej pracy postanowiłam zająć się oceną sposobu żywienia i stanu wiedzy żywieniowej kobiet w ciąży. W związku z tym zwracam się z prośba o wypełnienie poniższej ankiety.
Ankieta jest w pełni anonimowa, a zebrane w niej informacje posłużą mi jedynie do napisania pracy magisterskiej.
Dziękuję
https://www.webankieta.pl/ankieta/256260/ocena-sposobu-zywienia-i-stanu-wiedzy-zywieniowej-kobiet-ciezarnych.html

Witam mamy! No i wyjdę jutro rano. Miałam usg nerek, trzustki, wątroby, żołądka, pęcherza, w ogóle wnętrzności i wszystko ok. Mocz też ok, nic nie wykazał, białka już nie ma, nie rozumiem tego. Jeszcze mają mi zbadać mocz dobowy i krew. Ciekawe. Tak czy inaczej jutro mąż mi carry zrobi na obiad :-) :) No, cudowny obiad jedzie więc do później!

Wypełniłam bo sama kiedyś pisałam pracę mgr badawczą i wiem jak trudno zdobyć odbiorców ankiet.

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

reklama
Do góry