reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Vicarika - nie no... Tobie też się chyba jakiś burak trafił. Zmień lekarza - serio. Z tego co słyszę, i widzę, wszystkie dziewczyny, które chodzą na nfz mają zdjęcia z usg.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiem ale to ryzyko skądś wyszło, tak naprawdę moze to być nie tylko wada genetyczna ale tez problemy z łożyskiem i bardzo wysokie ryzyko późnego poronienia. Moze to być tez problem z gestoza dość duży, tak naprawdę to pokazuje ze coś jest nie tak i oprócz nifty czeka mnie i tak dalsza diagnostyka :(
Truskawka trzymam kciuki , żeby wszystko było w porządku !

Ewella na toksoplazmozę to jq mogłam pomarzyć tylko o skierowaniu , nawet jak mi wyszła pozytywnie to tak samo awidnosc musiałam robic na swój koszt :-\ . Chyba czas zmienić lekarza

Ja tamtym razem chodziłam na NFZ i nie załapałam się na żadne skierowanie na żadne badanie.
Teraz to ciężko określić co ja jestem. Ale koleżanka co w tym samym szpitalu w poradni była prowadzona co ja teraz jestem to mówiła że też bez problemu miała skierowania na wszystko wszystko i bez "znajomości"

Edit. Zapomniałam napisać konkluzji.
Czyli trzeba znaleźć po prostu odpowiednią placówkę i da się na NFZ mieć friko wszystko

O to mam do Ciebie pytanie , bo juz zgłupiałam. Co nam sie należy ?
Bo mój lekarz wystawia mi tylko morfologię i mocz na nfz resztę musze robic prywatnie . Jestem w 12 tygodniu a ani razu swojego dziecka nie widziałam . Bo mój lekarz stwierdził ze usg jest dla niego zeby zrobil wymiary a nie dla mnie . Ale jak chce zdj i zobaczyć to u niego mogę za 130 zl . No i w tym momencie mnie zatkal .
Ja wszystko mam darmowe nawet prenatalne[emoji14]jedyne za co musialam zaplacic to tokso i cytomegalia:p ale wolalam za to dac stówke niz za prenatalne 500 czy 600 zl[emoji14]na kazdej wizycie robil mi usg[emoji14]a z poczatku mialam wizyty co 2 tyg[emoji14]lekarz bardzo sympatyczny , od razu pytal czy potrzebuje l4 czy nie , pielegniarki tez fajne takze udalo mi sie trafic na dobra przychodnie[emoji14]
Megan22 a powiedz mi bo widzę że jesteś z Katowic który szpital wybierasz ? Bo planuje rodzić w kato ale 3 szpitale mam na uwadze
Powiem ci , że ja ciagle chcialam rodzic w csk na ligocie[emoji14]maja tam dobry sprzet , super lekarzy , fajny oddział[emoji14]moja ciocia tam rodzila bliźniaczki i jej siostra w lipcu rodzila synka :) obie polecają[emoji14]aleeee ze ten moj lekarz pracuje w szpitalu w Chorzowie i jego ojciec jest tam zastępcą czy ordynatorem oddziału to mówi ze bedzie mnie namawiać do porodu tam[emoji14]jeszcze kiedyś myślałam o szpitalu w Bogucicach ale mimo ze pare osob mi poleca i sama tam lezalam na poczatku ciąży ( wszystko wyglada ladnie ) to i kuzynce i zonie kuzyna przytrafila sie jakas nie zbyt mila polozna , moze akurat mialy pecha[emoji14]+ ten szpital jest mega oblegany:p

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Aga w aucie nigdy nie miałam.. Wspolczuje tego, musi być uporczywe albo w kinie.. Za to jak siedzę, to mi nogi ciagle cierpna. Upierdliwe. Mg juz biorę w podwójnej i roznie bywa.
Co do cycow to jak i do Ciała tez Palmers.

Karo, Dex tez taki kochany z brzuszkiem i dzidzusiem. Ciagle się chwali, że siostra będzie i glaska. Ciężki to temat, bo po małej długo przychodził i mówił baby.. Przykre to było..
Scan mam też na wszelki wypadek i u nas zaleca się takie sprawdzania w 16tc. Potem też będzie za 4. Może znowu razem nam się trafi :)

Ania wszystkiego najlepszego!!

Sylver dobrze tak czasem wypocząć, zaglądaj do nas.

Aga u Was różnica chyba będzie idento jak u moich? Maj 06 i lipiec 14.
Kciukasy za wyniki!

Ewella, Wendy kciuki trzymam za jutro!!

AIM Tragedia.. Możesz z kimś skonsultować??

Truskawka dasz rade, czas jednak leci..

Bulkaasia wow. 2 tyg normalnie się czeka, nawet w książce pisze. Dobrze Ci tak :p

Megan i dla Ciebie kochana wszystkiego najlepszego!!

reklama
Rodziłam w kat i Tragedia. Chodzilam te 11 lat temu do ordynatora, dr. switaly i jego akurat polecam.

Bulkaaasia nie ma tu większego ryzyka. Ważna ze Oki.

Zaliczyłam dzis glukozę. Dali mi lukozade fuuj ale przeżyłam. W międzyczasie polozna. Dała mi żelazo, 400 mg póki co. Niskie ciśnienie mam dalej od anemii. Mocz Oki, reszta wyników Oki. Tsh mam 3 wiec wydruk mam do gp. Pójdę po leki pewnie.
W czwartek scan, jutro sofa przyjeżdża w a środę dentysta to zleci.

Nie zwazylam się i nie wiem ile na plusie a ciągle o baterii do mojej wagi zapominam..
Dzis skonczylam 16, ładnie wygląda na suwaku hihi.
Przyszły tydzień będzie ciężki za to..mocno wspomnienia ożywają i znowu mam małą przed oczami..

Do góry