reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Lilith - z tymi nogami to tak, że nie tyle mi skaczą w aucie czy w kinie. Co rusz muszę pozycje zmieniać: prostowac, nóżka na nóżke, itp.

Dokładnie - u nas będzie 8 lat, no i ten maj i lipiec, też tak samo [emoji3]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Vicarika zmień lekarza najlepiej w większości przychodniach dają wszystko na nfz dziwny ten twój lekarz...

Megan22 właśnie nad tymi się zastanawiam plus jeszcze na łubinowej bo tam podobno mój gin jest ale jutro dopytam jego ;) dzięki

Vicarika- bylam raz u lekarza na nfz i po wielkich bataliach dal mi skierowanie na toksoplazmoze, hbs, krew, mocz, tsh i glukoze. Dowiedzialam sie tylko, ze to on decyduje na jakie badania mnie skieruje i ze ogolnie te, ktore zalecaja prywatni ginekolodzy sa w wiekszosci przypadkow zbedne. Prenatalne tez uwazal za zbedne. Mi takie podejscie nie do konca odpowiadalo, wiec juz wiecej nie poszlam na nfz tylko dalej prowadze ciaze prywatnie.
Usg na nfz zrobil mi w pierwszej kolejnosci, wiec faktycznie radzilabym sie zastanowic nad zmiana prowadzacego.

A tak poza tym- to wszystkiego najlepszego dla swietujacych dzis ;)

Jutro mam prenatalne i stresik sie pojawil. Truskawka trzymam kciuki z calych sil za dobre wiadomosci!

Maziajka, u mnie aktualnie wręcz przeciwnie. Na samym początku ciąży odrzucalo mnie od jedzenia, a teraz od jakiś 2 tygodni apetyt mam niestety większy niż zwykle, więc muszę się powstrzymywac nawet od jedzenia ;-)

Chciałam Was dziewczyny zapytać czy odczuwa któraś z Was swędzenie piersi? Mi się od samego poczatku biust bardzo powiększył i srrasznie swedzi, a ostatnio nawet zauważyłam luszczenie się skóry na sutkach. Staram się teraz je nawilzac mascia z witamina a, ale może macie na to jakieś sposoby?
Mnie biust swędzi masakrycznie , a do tego nie bardo mogę się podrapać , bo to z kolei boli :) ocieram się wieć o wszystko jak kotka ... czasami bardzo dziwnie to wygląda :)

Ja na NFZ mam wszystko! Ostatnio milam 16 badań ;) teraz mi dala kolejne 6-7 ;)
Na usg nie chodzę państwowo, ale to przez logistykę nasza prywatna. W pierwszej ciąży chodziłam.. nie miałam dla siebie ekranu to fakt, ale wszystko ok było

Hejka:-)

Ewella z tego co wiem to na Lubinowa tak z drogi nie da sie dostac trzeba tam prywatnie do gina chodzic...szpital na full wypasie moze dlatego...ale jesli sa jakies komplikacje to i tak dziecko wywoza a u Ciebie z ta pepowina wiec lepiej jakis lepszy szpital Ligota albo CSK , czy tez Chorzow wlasnie.Ja jesli bedzie wszystko ok to bede miec CC w Oswiecimiu.Mam najblizej a siostra teraz rodzila i byla bardzo zadowolona.

Vicarika zmien buraka!! Ja tez chodze na NFZ co wizyta USG i zdjecie .Placilam tylko za cytomegalie i toxo.

Sylver zabije Cie ubostwiam arbuza!!!! Aaa tak mi sie chceeee !!! A najlepiej takiego z Wegier tam arbuzy smakuja najlepiej!

Megann , Ania Sto lat wszystkiego najlepszego!!!!

A my jezdzilismy dzisiaj za kuchnia no i udalo sie znalezlismy ta jedyna piekna kuchnie:-) Za 4 tygodnie bedzie gotowa:-) mam nadzieje ze moj z remontem sie wyrobi:D

010igov35ye70zfx.png

Moj lekarz na NFZ usg robi raczej wg wskazań Nfz właśnie , ale to też pewnie dlatego ,że nie ma aparatu do usg w gabinecie . Jest 1 usg na calą przychodnię ,,, Za to badania mam wszystkie po kolei : hiv, wr rółżyczka, toxo, morfologia, analiza moczu , wymazy, nie wymazy i inne cuda :)

Edit: jak mnie wkurzają te suwaczki stojące w miejscu :) zdecydowanie wolę żeby coś innego stało :) :p

Robię się nimfomaniaczką .... chyba :p

U mojej w gabinecie jest wlasnie usg i caly czas ma wlaczone wiec co jej zalezy czy zrobi czy nie.Ona na kazdej wizycie robi nawet nie ciazowej

010igov35ye70zfx.png

reklama
Lilth kiedy masz wyniki cukru? I jaka masz hemoglobinę?
U mnie sie pogorszyły wyniki ostatnio, ale gorzej ze na czczo, wiec chyba dieta nie da sie regulować.. po posiłkach mam ok..
Ostatnio dała mi tez do wypełniania tabelkę z ciśnieniem, ale tu zupełnie ok.

Do góry