reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Vicarika - nie no... Tobie też się chyba jakiś burak trafił. Zmień lekarza - serio. Z tego co słyszę, i widzę, wszystkie dziewczyny, które chodzą na nfz mają zdjęcia z usg.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiem ale to ryzyko skądś wyszło, tak naprawdę moze to być nie tylko wada genetyczna ale tez problemy z łożyskiem i bardzo wysokie ryzyko późnego poronienia. Moze to być tez problem z gestoza dość duży, tak naprawdę to pokazuje ze coś jest nie tak i oprócz nifty czeka mnie i tak dalsza diagnostyka :(
Truskawka trzymam kciuki , żeby wszystko było w porządku !

Ewella na toksoplazmozę to jq mogłam pomarzyć tylko o skierowaniu , nawet jak mi wyszła pozytywnie to tak samo awidnosc musiałam robic na swój koszt :-\ . Chyba czas zmienić lekarza

Ja tamtym razem chodziłam na NFZ i nie załapałam się na żadne skierowanie na żadne badanie.
Teraz to ciężko określić co ja jestem. Ale koleżanka co w tym samym szpitalu w poradni była prowadzona co ja teraz jestem to mówiła że też bez problemu miała skierowania na wszystko wszystko i bez "znajomości"

Edit. Zapomniałam napisać konkluzji.
Czyli trzeba znaleźć po prostu odpowiednią placówkę i da się na NFZ mieć friko wszystko

O to mam do Ciebie pytanie , bo juz zgłupiałam. Co nam sie należy ?
Bo mój lekarz wystawia mi tylko morfologię i mocz na nfz resztę musze robic prywatnie . Jestem w 12 tygodniu a ani razu swojego dziecka nie widziałam . Bo mój lekarz stwierdził ze usg jest dla niego zeby zrobil wymiary a nie dla mnie . Ale jak chce zdj i zobaczyć to u niego mogę za 130 zl . No i w tym momencie mnie zatkal .
Ja wszystko mam darmowe nawet prenatalne[emoji14]jedyne za co musialam zaplacic to tokso i cytomegalia:p ale wolalam za to dac stówke niz za prenatalne 500 czy 600 zl[emoji14]na kazdej wizycie robil mi usg[emoji14]a z poczatku mialam wizyty co 2 tyg[emoji14]lekarz bardzo sympatyczny , od razu pytal czy potrzebuje l4 czy nie , pielegniarki tez fajne takze udalo mi sie trafic na dobra przychodnie[emoji14]
Megan22 a powiedz mi bo widzę że jesteś z Katowic który szpital wybierasz ? Bo planuje rodzić w kato ale 3 szpitale mam na uwadze
Powiem ci , że ja ciagle chcialam rodzic w csk na ligocie[emoji14]maja tam dobry sprzet , super lekarzy , fajny oddział[emoji14]moja ciocia tam rodzila bliźniaczki i jej siostra w lipcu rodzila synka :) obie polecają[emoji14]aleeee ze ten moj lekarz pracuje w szpitalu w Chorzowie i jego ojciec jest tam zastępcą czy ordynatorem oddziału to mówi ze bedzie mnie namawiać do porodu tam[emoji14]jeszcze kiedyś myślałam o szpitalu w Bogucicach ale mimo ze pare osob mi poleca i sama tam lezalam na poczatku ciąży ( wszystko wyglada ladnie ) to i kuzynce i zonie kuzyna przytrafila sie jakas nie zbyt mila polozna , moze akurat mialy pecha[emoji14]+ ten szpital jest mega oblegany:p

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Aga w aucie nigdy nie miałam.. Wspolczuje tego, musi być uporczywe albo w kinie.. Za to jak siedzę, to mi nogi ciagle cierpna. Upierdliwe. Mg juz biorę w podwójnej i roznie bywa.
Co do cycow to jak i do Ciała tez Palmers.

Karo, Dex tez taki kochany z brzuszkiem i dzidzusiem. Ciagle się chwali, że siostra będzie i glaska. Ciężki to temat, bo po małej długo przychodził i mówił baby.. Przykre to było..
Scan mam też na wszelki wypadek i u nas zaleca się takie sprawdzania w 16tc. Potem też będzie za 4. Może znowu razem nam się trafi :)

Ania wszystkiego najlepszego!!

Sylver dobrze tak czasem wypocząć, zaglądaj do nas.

Aga u Was różnica chyba będzie idento jak u moich? Maj 06 i lipiec 14.
Kciukasy za wyniki!

Ewella, Wendy kciuki trzymam za jutro!!

AIM Tragedia.. Możesz z kimś skonsultować??

Truskawka dasz rade, czas jednak leci..

Bulkaasia wow. 2 tyg normalnie się czeka, nawet w książce pisze. Dobrze Ci tak :p

Megan i dla Ciebie kochana wszystkiego najlepszego!!

reklama
Rodziłam w kat i Tragedia. Chodzilam te 11 lat temu do ordynatora, dr. switaly i jego akurat polecam.

Bulkaaasia nie ma tu większego ryzyka. Ważna ze Oki.

Zaliczyłam dzis glukozę. Dali mi lukozade fuuj ale przeżyłam. W międzyczasie polozna. Dała mi żelazo, 400 mg póki co. Niskie ciśnienie mam dalej od anemii. Mocz Oki, reszta wyników Oki. Tsh mam 3 wiec wydruk mam do gp. Pójdę po leki pewnie.
W czwartek scan, jutro sofa przyjeżdża w a środę dentysta to zleci.

Nie zwazylam się i nie wiem ile na plusie a ciągle o baterii do mojej wagi zapominam..
Dzis skonczylam 16, ładnie wygląda na suwaku hihi.
Przyszły tydzień będzie ciężki za to..mocno wspomnienia ożywają i znowu mam małą przed oczami..

Do góry