reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Witam wszystkie lipcowe mamusie :D Moja ciąża jest taką niespodzianką i zostanę młodą , a nawet bardzo młodą mamusią :) Zazdroszczę wam prowadzenia ciąży w Polsce :) Tutaj w UK pierwsze USG i dokładne badania będę miała dopiero w 12-tym tygodniu bo wcześniej za bardzo ciążą się nie interesują (do 12tc wysokie ryzyko poronienia) ehhh ;/ Bardzo chciałabym odwiedzić rodzine w Polsce ale na razie moge o tym zapomnieć bo loty samolotem nie są wskazane na początku ciąży :( Czy tylko ja jedna cierpie na bezsenność ? Od tygodnia praktycznie wszystkie noce zarwane,a w dzień dosłownie padam na pysk. :(

reklama
Witam wszystkie przyszłe mamy ;) zrobiłam w sobotę test i wyszła blada kreseczka dziś powinna być @ i kreska na teście dużo mocniejsza. Wg obliczeń z om bede miala termin na 25 lipca ;)

Napisane na Pentagram Monster w aplikacji Forum BabyBoom

Witam wszystkie lipcowe mamusie :D Moja ciąża jest taką niespodzianką i zostanę młodą , a nawet bardzo młodą mamusią :) Zazdroszczę wam prowadzenia ciąży w Polsce :) Tutaj w UK pierwsze USG i dokładne badania będę miała dopiero w 12-tym tygodniu bo wcześniej za bardzo ciążą się nie interesują (do 12tc wysokie ryzyko poronienia) ehhh ;/ Bardzo chciałabym odwiedzić rodzine w Polsce ale na razie moge o tym zapomnieć bo loty samolotem nie są wskazane na początku ciąży :( Czy tylko ja jedna cierpie na bezsenność ? Od tygodnia praktycznie wszystkie noce zarwane,a w dzień dosłownie padam na pysk. :(
Współczuje Ci takiej "opieki" medycznej. Właśnie teraz powinni robić badania aby zapobiec szybko ewentualnemu porinieniu.... ja budzę się każdej nocy koło 4 a później nie mogę zasnąć

Witam wszystkie nowe mamuski:-)

Lilith kurcze ja widze csly czas 7 tc nie ogarniam tego moze mam stary telefon czy co:p

010igov3fkey3mez.png

Współczuje Ci takiej "opieki" medycznej. Właśnie teraz powinni robić badania aby zapobiec szybko ewentualnemu porinieniu.... ja budzę się każdej nocy koło 4 a później nie mogę zasnąć

Niestety co kraj to obyczaj :( Obecnie działam na własną ręke , kupiłam witaminy ,rzuciłam palenie i zdrowo się odżywiam. Ciąża daje się troche we znaki i często mnie mdli przy niektórych zapachach. Odpycha mnie od mięsa,serów i niektórych warzyw. Ból piersi tak mocny ,że spanie na brzuchu stało się niemożliwe :D No ja dzisiaj całą noc przesiedziałam przed komputerem i mam nadzieje,że uda mi się niebawem zasnąć :)

Dziewczynki u nas tez pierwsze USG na NFZ dopiero w 12 tc, pózniej ok 20-22 i dalej koło 30tc. Chyba, ze lekarz jest łaskawy i sam zrobi. Refundacja jest na 3 usg.

Ja wręcz przeciwnie mogłabym non stop spać

Ja w pracy jestem bardzo śpiąca kolo 15 nie mogę powstrzymać ziewania. Mdłości mialam codziennie. Pół dnia + wieczorami i w nocy. Wyczytałam w necis że słodycze pogłębiają mdłości i całkowicie odstawiłam cukier. Jak mam mega ochotę na słodycze to jem owoce i rodzynki. No i oczywiście zbawienne migdały:) Jak narazie od trzech dni mam z tym spokój.

Witojcie lipcowe Kobietki!
Noc znowu kiepskawa, z boku na bok.
Wy tez macie tak, ze w dzień żadnych bóli, rozpierania, a w nocy sie zaczyna??
Jutro wizyta zobaczymy co powie pani ginka.
Rodzice juz wiedza i oszaleli ze szczęścia!
Byle nic nie zakłóciło tej radości!
Dzis, jutro i weekend w pracy, oby nagle mdlosci mnie nie dopadly!

reklama
Cześć dziewczyny
Hajmal trzymam kciuki, zeby jednak wszystko było dobrze!!
Napolka ja w poprzedniej ciązy jak nie zjadłam czegos słodkiego to od razu słabo mi sie robiło i dostawałam mega mdłości, ale miałam cukier dużo poniżej normy, nie wiem jak będzie to teraz wygladało.
Co do senności to rano nie mogłam się w ogole dobudzić (wstaję przed 6 rano), ale z kolei wieczorem jestem bardzo pobudzona i latam po domu jakbym miała motorek w tyłku :)

Do góry