reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Witam wszystkie lipcowe mamusie :D Moja ciąża jest taką niespodzianką i zostanę młodą , a nawet bardzo młodą mamusią :) Zazdroszczę wam prowadzenia ciąży w Polsce :) Tutaj w UK pierwsze USG i dokładne badania będę miała dopiero w 12-tym tygodniu bo wcześniej za bardzo ciążą się nie interesują (do 12tc wysokie ryzyko poronienia) ehhh ;/ Bardzo chciałabym odwiedzić rodzine w Polsce ale na razie moge o tym zapomnieć bo loty samolotem nie są wskazane na początku ciąży :( Czy tylko ja jedna cierpie na bezsenność ? Od tygodnia praktycznie wszystkie noce zarwane,a w dzień dosłownie padam na pysk. :(

reklama
Witam wszystkie przyszłe mamy ;) zrobiłam w sobotę test i wyszła blada kreseczka dziś powinna być @ i kreska na teście dużo mocniejsza. Wg obliczeń z om bede miala termin na 25 lipca ;)

Napisane na Pentagram Monster w aplikacji Forum BabyBoom

Witam wszystkie lipcowe mamusie :D Moja ciąża jest taką niespodzianką i zostanę młodą , a nawet bardzo młodą mamusią :) Zazdroszczę wam prowadzenia ciąży w Polsce :) Tutaj w UK pierwsze USG i dokładne badania będę miała dopiero w 12-tym tygodniu bo wcześniej za bardzo ciążą się nie interesują (do 12tc wysokie ryzyko poronienia) ehhh ;/ Bardzo chciałabym odwiedzić rodzine w Polsce ale na razie moge o tym zapomnieć bo loty samolotem nie są wskazane na początku ciąży :( Czy tylko ja jedna cierpie na bezsenność ? Od tygodnia praktycznie wszystkie noce zarwane,a w dzień dosłownie padam na pysk. :(
Współczuje Ci takiej "opieki" medycznej. Właśnie teraz powinni robić badania aby zapobiec szybko ewentualnemu porinieniu.... ja budzę się każdej nocy koło 4 a później nie mogę zasnąć

Witam wszystkie nowe mamuski:-)

Lilith kurcze ja widze csly czas 7 tc nie ogarniam tego moze mam stary telefon czy co:p

010igov3fkey3mez.png

Współczuje Ci takiej "opieki" medycznej. Właśnie teraz powinni robić badania aby zapobiec szybko ewentualnemu porinieniu.... ja budzę się każdej nocy koło 4 a później nie mogę zasnąć

Niestety co kraj to obyczaj :( Obecnie działam na własną ręke , kupiłam witaminy ,rzuciłam palenie i zdrowo się odżywiam. Ciąża daje się troche we znaki i często mnie mdli przy niektórych zapachach. Odpycha mnie od mięsa,serów i niektórych warzyw. Ból piersi tak mocny ,że spanie na brzuchu stało się niemożliwe :D No ja dzisiaj całą noc przesiedziałam przed komputerem i mam nadzieje,że uda mi się niebawem zasnąć :)

Dziewczynki u nas tez pierwsze USG na NFZ dopiero w 12 tc, pózniej ok 20-22 i dalej koło 30tc. Chyba, ze lekarz jest łaskawy i sam zrobi. Refundacja jest na 3 usg.

Ja wręcz przeciwnie mogłabym non stop spać

Ja w pracy jestem bardzo śpiąca kolo 15 nie mogę powstrzymać ziewania. Mdłości mialam codziennie. Pół dnia + wieczorami i w nocy. Wyczytałam w necis że słodycze pogłębiają mdłości i całkowicie odstawiłam cukier. Jak mam mega ochotę na słodycze to jem owoce i rodzynki. No i oczywiście zbawienne migdały:) Jak narazie od trzech dni mam z tym spokój.

Witojcie lipcowe Kobietki!
Noc znowu kiepskawa, z boku na bok.
Wy tez macie tak, ze w dzień żadnych bóli, rozpierania, a w nocy sie zaczyna??
Jutro wizyta zobaczymy co powie pani ginka.
Rodzice juz wiedza i oszaleli ze szczęścia!
Byle nic nie zakłóciło tej radości!
Dzis, jutro i weekend w pracy, oby nagle mdlosci mnie nie dopadly!

reklama
Cześć dziewczyny
Hajmal trzymam kciuki, zeby jednak wszystko było dobrze!!
Napolka ja w poprzedniej ciązy jak nie zjadłam czegos słodkiego to od razu słabo mi sie robiło i dostawałam mega mdłości, ale miałam cukier dużo poniżej normy, nie wiem jak będzie to teraz wygladało.
Co do senności to rano nie mogłam się w ogole dobudzić (wstaję przed 6 rano), ale z kolei wieczorem jestem bardzo pobudzona i latam po domu jakbym miała motorek w tyłku :)

Do góry