reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

ja też bardzo bym chciała karmić. Mam nadzieję, że z tym karmieniem to nie są sprawy genetyczne bo moja mama nie miała pokarmu ani przy mnie ani przy moim bracie.

reklama
Kasia, z tego co czytam to jest obecnie tyle metod rozhulania tego że czasem potrzeba więcej cierpliwości-ale się udaje. Rzadko czytam że dziewczyna mimo chęci i prób rzeczywiście nie dała rady, choć w jakimś stopniu.

Ze zdjęciami brzuszkowymi trzeba sie w dobry-ładny moment brzuszka wstrzelić ja miałam w drugiej ciąży dość późno (pod koniec 36tc) i ten brzuch nie wyglądał fajnie. Lepsza zgrabna piłeczka ok 30 tc. Wiadomo, ze niektóre pójdą do porodu z malutkimi, ale tak pisze żeby mieć na względzie

Ja tez nie oddaje krwi pepowinowej w zasadzie z tych samych względów co Aim. Dodatkowo nkomorki macierzyste nie pobiera sie tylko i wyłącznie z pępowiny.

Karmić piersią tak do 1,5 roku. Kasia genetyka tu nic do rzeczy nie ma o ile masz sprawne kanaliki. Kiedyś nie pomagano kobiecie przy laktacji, wrecz namawiono na mm. Wiec krótka piłka jak dostało mieszankę przy "braku pokarmu" to i mleko przestawało sie produkować

Kciuki [emoji110] [emoji110] [emoji110]

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Witam wtorkowo !
Wczoraj był totalny dzień lenia także nie ciekawego się u mnie nie działo :p, dzisiaj kolejna próba zespołu i zastanawiam się czy jednak nie wycofać się z pomysłu bo taka głośna muzyka dla malucha w brzuchu może być stresująca :(

Maziajka, Lilith - na anemię związana z niedoborem żelaza najlepiej jeść szpinak bo posiada najwięcej przyswajalnego żelaza dla organizmu, ale nie każdy akceptuje jego smak, zaraz za nim jest tak jak dziewczyny pisały pokrzywa. I żeby zwiększyć wchłanianie żelaza to warto dodatkowo czasami wziąć dawkę witaminy C (może być w formie owoców cytrusowych)

Anita - Witaj! Możesz zagadać do bulkaasia i curran_twins, one również spodziewają się bliźniaków :p

Wendy 83 - Ty z geriatryczną mamą nie przesadzaj! :p i gratuluję kopniaków !

ŻonoGraja - bez zastanowienia uciekajcie! Znam takie toksyczne osoby i dłuższe przebywanie z nimi pod jednym dachem skończy się w końcu jakąś chorobą psychiczną.... Rozumiem, że jak się wyniesiecie to nie będzie już od niej w jakikolwiek sposób zależni i nie będziecie musieli płacić tego haraczu ??
Może życie będzie skromniejsze, ale zobaczysz jaki to będzie miało zbawienny wpływ na Twoją psychikę.

Inka1985 - ale miałaś super niespodziankę od męża :D Smacznego ! :p

Zonagraja współczuję całej sytuacji....Dobrze, że masz dojrzałego męża, który potrafil się zachować w tej całej sytuacji. Trzymam mocno kciuki za znalezienie fajnego mieszkanka i Wasz nowy start:)

Bulkasiaa trzymam kciuki za wizytę!:)

Aim ja nie będę robić specjalnej sesji brzuszkowej, w ogóle mało zdjęc brzucha robię w ciąży (z pierwsza coreczka mam chyba z 5 zdjęć...), Ale za to jak dzidziuś już się urodzi to szaleje na maksa i moja Karolinka ma zdjęć cała masę:) teraz na pewno zrobię też córeczce sesje noworodkowa (taką rodzinna, też z nami i Karolinka), Karolinka takiej nie ma (urodzila się wczesniej, długo byliśmy w szpitalu i nie miałam do tego głowy), ma sesje profesjonalna jak miała trzy miesiące, a to nie to samo co taki mały dzidzius:)

Witam wtorkowo !
Wczoraj był totalny dzień lenia także nie ciekawego się u mnie nie działo :p, dzisiaj kolejna próba zespołu i zastanawiam się czy jednak nie wycofać się z pomysłu bo taka głośna muzyka dla malucha w brzuchu może być stresująca :(

Maziajka, Lilith - na anemię związana z niedoborem żelaza najlepiej jeść szpinak bo posiada najwięcej przyswajalnego żelaza dla organizmu, ale nie każdy akceptuje jego smak, zaraz za nim jest tak jak dziewczyny pisały pokrzywa. I żeby zwiększyć wchłanianie żelaza to warto dodatkowo czasami wziąć dawkę witaminy C (może być w formie owoców cytrusowych)

Anita - Witaj! Możesz zagadać do bulkaasia i curran_twins, one również spodziewają się bliźniaków :p

Wendy 83 - Ty z geriatryczną mamą nie przesadzaj! :p i gratuluję kopniaków !

ŻonoGraja - bez zastanowienia uciekajcie! Znam takie toksyczne osoby i dłuższe przebywanie z nimi pod jednym dachem skończy się w końcu jakąś chorobą psychiczną.... Rozumiem, że jak się wyniesiecie to nie będzie już od niej w jakikolwiek sposób zależni i nie będziecie musieli płacić tego haraczu ??
Może życie będzie skromniejsze, ale zobaczysz jaki to będzie miało zbawienny wpływ na Twoją psychikę.

Inka1985 - ale miałaś super niespodziankę od męża :D Smacznego ! :p
Co do szpinaku to mnie zaskoczylas :) miałam kiedyś problemy z krwia (oddalam pare razy krew honorowo z minimalnymi przerwami i zle to na mnie wpłynęło) i lekarka rodzinna (żeby nie bylo, to bylo jakies 10 lat temu :D) powiedziała ze powinnam jeść więcej czerwonego mięsa, a nie szpinaku :> generalnie brałam żelazo ale zapamiętałam to i tym mięsie. Myślałam ze to prawda :(

reklama
O tym kiedy robić sesje z brzuchem chyba na wszystkich stronach piszą na jakich byłam :) także to się orientuję :)

Do góry