reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

ja też bardzo bym chciała karmić. Mam nadzieję, że z tym karmieniem to nie są sprawy genetyczne bo moja mama nie miała pokarmu ani przy mnie ani przy moim bracie.

reklama
Kasia, z tego co czytam to jest obecnie tyle metod rozhulania tego że czasem potrzeba więcej cierpliwości-ale się udaje. Rzadko czytam że dziewczyna mimo chęci i prób rzeczywiście nie dała rady, choć w jakimś stopniu.

Ze zdjęciami brzuszkowymi trzeba sie w dobry-ładny moment brzuszka wstrzelić ja miałam w drugiej ciąży dość późno (pod koniec 36tc) i ten brzuch nie wyglądał fajnie. Lepsza zgrabna piłeczka ok 30 tc. Wiadomo, ze niektóre pójdą do porodu z malutkimi, ale tak pisze żeby mieć na względzie

Ja tez nie oddaje krwi pepowinowej w zasadzie z tych samych względów co Aim. Dodatkowo nkomorki macierzyste nie pobiera sie tylko i wyłącznie z pępowiny.

Karmić piersią tak do 1,5 roku. Kasia genetyka tu nic do rzeczy nie ma o ile masz sprawne kanaliki. Kiedyś nie pomagano kobiecie przy laktacji, wrecz namawiono na mm. Wiec krótka piłka jak dostało mieszankę przy "braku pokarmu" to i mleko przestawało sie produkować

Kciuki [emoji110] [emoji110] [emoji110]

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Witam wtorkowo !
Wczoraj był totalny dzień lenia także nie ciekawego się u mnie nie działo :p, dzisiaj kolejna próba zespołu i zastanawiam się czy jednak nie wycofać się z pomysłu bo taka głośna muzyka dla malucha w brzuchu może być stresująca :(

Maziajka, Lilith - na anemię związana z niedoborem żelaza najlepiej jeść szpinak bo posiada najwięcej przyswajalnego żelaza dla organizmu, ale nie każdy akceptuje jego smak, zaraz za nim jest tak jak dziewczyny pisały pokrzywa. I żeby zwiększyć wchłanianie żelaza to warto dodatkowo czasami wziąć dawkę witaminy C (może być w formie owoców cytrusowych)

Anita - Witaj! Możesz zagadać do bulkaasia i curran_twins, one również spodziewają się bliźniaków :p

Wendy 83 - Ty z geriatryczną mamą nie przesadzaj! :p i gratuluję kopniaków !

ŻonoGraja - bez zastanowienia uciekajcie! Znam takie toksyczne osoby i dłuższe przebywanie z nimi pod jednym dachem skończy się w końcu jakąś chorobą psychiczną.... Rozumiem, że jak się wyniesiecie to nie będzie już od niej w jakikolwiek sposób zależni i nie będziecie musieli płacić tego haraczu ??
Może życie będzie skromniejsze, ale zobaczysz jaki to będzie miało zbawienny wpływ na Twoją psychikę.

Inka1985 - ale miałaś super niespodziankę od męża :D Smacznego ! :p

Zonagraja współczuję całej sytuacji....Dobrze, że masz dojrzałego męża, który potrafil się zachować w tej całej sytuacji. Trzymam mocno kciuki za znalezienie fajnego mieszkanka i Wasz nowy start:)

Bulkasiaa trzymam kciuki za wizytę!:)

Aim ja nie będę robić specjalnej sesji brzuszkowej, w ogóle mało zdjęc brzucha robię w ciąży (z pierwsza coreczka mam chyba z 5 zdjęć...), Ale za to jak dzidziuś już się urodzi to szaleje na maksa i moja Karolinka ma zdjęć cała masę:) teraz na pewno zrobię też córeczce sesje noworodkowa (taką rodzinna, też z nami i Karolinka), Karolinka takiej nie ma (urodzila się wczesniej, długo byliśmy w szpitalu i nie miałam do tego głowy), ma sesje profesjonalna jak miała trzy miesiące, a to nie to samo co taki mały dzidzius:)

Witam wtorkowo !
Wczoraj był totalny dzień lenia także nie ciekawego się u mnie nie działo :p, dzisiaj kolejna próba zespołu i zastanawiam się czy jednak nie wycofać się z pomysłu bo taka głośna muzyka dla malucha w brzuchu może być stresująca :(

Maziajka, Lilith - na anemię związana z niedoborem żelaza najlepiej jeść szpinak bo posiada najwięcej przyswajalnego żelaza dla organizmu, ale nie każdy akceptuje jego smak, zaraz za nim jest tak jak dziewczyny pisały pokrzywa. I żeby zwiększyć wchłanianie żelaza to warto dodatkowo czasami wziąć dawkę witaminy C (może być w formie owoców cytrusowych)

Anita - Witaj! Możesz zagadać do bulkaasia i curran_twins, one również spodziewają się bliźniaków :p

Wendy 83 - Ty z geriatryczną mamą nie przesadzaj! :p i gratuluję kopniaków !

ŻonoGraja - bez zastanowienia uciekajcie! Znam takie toksyczne osoby i dłuższe przebywanie z nimi pod jednym dachem skończy się w końcu jakąś chorobą psychiczną.... Rozumiem, że jak się wyniesiecie to nie będzie już od niej w jakikolwiek sposób zależni i nie będziecie musieli płacić tego haraczu ??
Może życie będzie skromniejsze, ale zobaczysz jaki to będzie miało zbawienny wpływ na Twoją psychikę.

Inka1985 - ale miałaś super niespodziankę od męża :D Smacznego ! :p
Co do szpinaku to mnie zaskoczylas :) miałam kiedyś problemy z krwia (oddalam pare razy krew honorowo z minimalnymi przerwami i zle to na mnie wpłynęło) i lekarka rodzinna (żeby nie bylo, to bylo jakies 10 lat temu :D) powiedziała ze powinnam jeść więcej czerwonego mięsa, a nie szpinaku :> generalnie brałam żelazo ale zapamiętałam to i tym mięsie. Myślałam ze to prawda :(

reklama
O tym kiedy robić sesje z brzuchem chyba na wszystkich stronach piszą na jakich byłam :) także to się orientuję :)

Do góry