reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

aim do jakiego dużego sklepu z wózkami jedziesz? Ja oglądałam w entliczku, tam jest dużo wózków, ale może masz namiar na jakiś inny fajny:)
Bochnia, partyzantów 2
Hej dziewczyny! Slyszalam tez od znajomych, ze w swieta mieli taki klopot. Kiepska spraw.

Mezus lezy pod koldra i oglada skoki. Mial mnie zabrac do resty na obiad, a tu kolejny raz cos[emoji58]
No coz musze mu cos lekkiego upichcic ale nie wiem co...
Pojade do sklepu i kupie mu jakas kaszke[emoji38]
Już było chyba pisane że kaszka kiepski pomysł, lepszy ryż gotowany z prażonym jabłkiem
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

na obiad polecam marchwianke na ryżu
To też bardzo dobre przy problemach, ogólnie ryż
Który sklep, bo jak rozumiem w Krakowie?
Pochwal się, co wyczaiłaś ;)
Nie Kraków, w Krakowie dużego nie znalazłam-Bochnia ul partyzantów 2. Zalezy czego się szuka, czego potrzebuje w wózku :)

reklama
Aga wychowawczo z nim już nie ma tak łatwo. Jeszcze nigdy nawet w ataku histeri nas nie uderzył, nie rzucił czymś nie krzyczał a na nią bez powodu bo.. Ona pozwala mu na to. Wręcz sama go zachęcała a teraz ojej bo on mnie popchnal..
Ale jak sama mówisz tu się stara.
A czy wy też wolicie czasem same zrobić coś za własne dzieci?
Z jednej strony dziecko musi się nauczyć wszystkiego ale też musi chcieć. I nawet zwykłe powieszenie prania.. Nie przerasta ja, umie na pewno.. Ale lepiej je wieszala mając 4 lata.. Poważnie. Teraz ciepnie na suszarkę, nawet nie wyprostuje.. Z innymi rzeczami to samo.. Podwaja mi robotę w rezultacie..

Obiad.
Juz się denerwować zaczynam, że się to tak przeciąga.

Aaa mam nowy hit pitny.
Puszka lemoniady z sokiem jablkowym i kwiatem lipy. Coś pysznego!

Aim ten sklep wydaje się faktycznie duży. i był tam Twój wypatrzony wózek?

Lilith nabilabym się takiego napoju lemoniadowego:) a kwiat lipy w jakiej postaci masz? To jest herbata?

Witam się z Wami. Ładnie posprzatalam mieszkanko i odpoczywam. Zaczęłam czytać następną książkę ale coś mnie nie wciągnęła. . .

Aaggaa88 zaraz zrobię sobie podobne jedzonko.[emoji5]

Lilith wspaniała córka. Ja moją siostrą podobnie zajmowała się...

Aga tak to już jest w rodzinie. Zawsze znajdą się osoby które zatruwaja ...
Inka kurcze, zagosci to na stale w moim menu. Fajny deser a jak juz bedzie burza owocow to nawale tam jeszcze malin, borowek!
To co mi sie najbardziej spodobalo po zjedzeniu to momentalne przeczyszczenie. [emoji12]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Aaggaa - rozumiem, że robiłaś kaszke z owocami, czy też coś innego? Bo ta magia przeczyszczenia do mnie przemówiła [emoji6][emoji3]

Lilith - kochana... Właśnie i ja robię większość za Jage (bo mnie trafia tempo jej podejścia do najprostszych spraw) , przez co mam teraz mega nerwowke. Już jej zapowiedzialam, że jeżeli dalej będzie czekała ze wszystkim na mnie to się niedługo zdziwi [emoji23], i np. do szkoły pojedzie w piżamie, albo zaproszę w ten jej burdel pokojowy kilku kolegów i koleżanki [emoji6].
Musi się ogarnąć w najbliższym czasie, bo od września będzie jej ciężko, a ja się nie rozdwoje [emoji5]

Słyszałam o takiej terapi wstrząsowej:D jedna matka zabrała swoje dziecko do przedszkola w piżamie i po tym jak się najadło wstydu nauczyło się robić pewne rzeczy szybciej hehe

Napisane na GT-P5110 w aplikacji Forum BabyBoom

Pola to jest już gotowa pucha o takim połączeniu w składzie.
Mam osobno soda steam do robienia i Lubie z żurawina ostatnio też, taki sok dolewam.
Ale moim szalem są puszki ostatnio.

Aga moja syf w pokoju nie rusza gdy znajomi przychodzą, lepiej działa ban na znajomych za syf.
Sytuacja śmieszna, bo jak pisałam trzeba się nauczyć ale siła chyba nic z tego nie będzie, poza tym co to za filozofia zrobić kilka prostych rzeczy.
My mając 7 lat dostawalismy klucz na szyję, pierw szkoła po niej samemu zakupy, zawet obiad wstawilsm nim matka z roboty wróciła.. Ciągle obowiązki. A ta to na yt gapic się co inni robią albo swoje głupoty wrzucać haha. Albo minecrafty ech..
W pl przynajmniej dzieci same do szkoły chodzą. Tu masz obowiązek przyprowadzac i odbierać! Dopiero w tym roku, jakom ze jest w najstarszej klasie może sama a i tak szaleją, bo ona tak daleko mieszka.. I musiałaby iść na autobus..no straszne..
I u nas zadań domowych nie ma, więc ma od nas. Książkę przerobić np. 4 stronki, coś przeczytać o jej, jak się puszy!

Jest, szyję :p

A propo dzieci, Jest taka ksiazka "jak mowic zeby dzieci nas sluchaly, jak sluchac zeby dzieci do nas mowily", ponoc fajna, chociaz sama nie mialam okazji jej jeszcze przeczytac ;-)

reklama
Hej dziewczyny!
Ja mam ten sam problem z synem i komputerem. . . Moj tez jak nie maincraftt yt... zainteresowania szkołą zero. Nie wydaje mi się żeby był wyjątkowo pomocny jak się brat urodzi[emoji17]
Ja w domku już mam czysto a nawet obiadek zrobiłam. Teraz odpoczynek.

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry