reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

A propos "pełnoetatowych niań", które są naszymi córkami... hmm ... wszystko zależy czy ta "niania" chce się zajmować młodszym rodzeństwem, dużo młodszym. Mam brata młodszego o 14 lat. Lubiłam się nim zajmować jak był niemowlakiem, karmić, przewijać itp. Lecz jak byłam starsza to mama na siłę próbowała ze mnie zrobić taką nianie i nie fajnie wspominam ten czas bo zawsze musiałam zajmować się bratem, gdziekolwiek wychodziłam to musialam z nim-czułam się uwięziona. Kontakt tak naprawdę załapalismy dopiero ze 3 lata temu, przez długi czas czułam niechęć.

Napisane na GT-P5110 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Brzuszynki dzieki za rady!

Ja wrzuce tylko foto naszego obiadu. Jak maz chory to ja tez[emoji28]
1486814953-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Aga, mogła sobie siostra darować...
Z moim rodzenstwem nie mamy bliskich kontaktów, a jak siostra dowiedziała się o ciąży, to stwierdziła, że oszalelismy i ona by się bała... A jak znów coś się stanie, to wyląduję już w psychiatryku...
Bez komentarza...

Lilith, gratuluję Córy!
Suuuper :-)

U nas malowania ciąg dalszy, tzn.juz schnie. Na wieczór będę mogła ogarnąć pokoik :-)

Witam wszustkie przyszłe mamusie , przepraszam za wtargniecie , chciałam tylko przesłać zdiecia mojego syneczka i pochwalić się Lilith nie potrafię w wiadomości prywatnej ... Dziewczynki życzę jak najmniej dolegliwości ciążowych i bardzo nudnych dni bez niespodziewanych atrakcji pazdrawiam wszystkie i całuje :) ;) :*

Załączniki

• received_1258919437517839.jpeg
    received_1258919437517839.jpeg
    111,2 KB · Wyświetleń: 109
  • received_1258585200884596.jpeg
    received_1258585200884596.jpeg
    90,3 KB · Wyświetleń: 112
  • smalltemp2.jpg
    smalltemp2.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 109
linka1985 - gratuluję ślicznego Synka [emoji5]. Wszystkiego dobrego dla Maluszka i dla szczęśliwych Rodziców.
(Wiadomość dla Lilith - ale nie mogłam się powstrzymać) [emoji6]

Lilith - kochana, masz zawzięcie. Ja ostatnio jak coś mi nie idzie, odkładam i czekam a lepszy dzień z większą wena twórczą [emoji6].
Podziwiam zaradnosc i spory talent u Judki (w pelni odziedziczyła po Was te cechy).

Ewcia - moja Siostra już taka jest.. To wszystko niby było z "troski" - napisała mi, że powinnam iść na L4 i zwolnić tempo, bo.. (i tu pojawiła się historia tej koleżanki).
Ale widzę, że możemy sobie łapkę w temacie rodzinnym podać (moje relacje z Sis i Rodzicami są naprawdę mocno pokręcone i napięte - dzięki właśnie mojej Sis, jedynie przez moją córkę staram się utrzymywać w miarę normalne stosunki, co by miała kontakt z dziadkami i od czasu do czasu z ciocia. Dla mojego męża moi rodzice +Sis awansowali na "obcych" i progu ich domów nie przekroczy).

Kasia_831 też jestem z tej strony Krakowa :) przed Alwernią :) a 6 lat mieszkałam w środkowej Anglii :)

AAggAA88 dla męża to ryż lub kasza jęczmienna z gotowaną marchewką, pomaga :) zdrówka przede wszystkim

a nam udało się wczoraj posprzątać więc tylko obiad mi zostaje :) zupkę koperkową robię :)

Kurde, ale mam lenia....od rana na wysokich obrotach, a teraz padam! Pogoda taka ladna, ze zal siedziec w domu, wypadaloby ubrac mlodego i ruszyc dupe na spacer!!! A tu ni ma sil:-(

Oby to zauroczenie nie było tymczasowe hihi. 16m to już duży maluszek. Judyta jak synek się urodził to bała się go na ręce wziąść a to ze upusci a to, że zgniecie. Później to i świetnie z karmieniem sobie radziła a teraz to już w ogóle. Zresztą była z nim dwa razy sama, na chwilkę ale jednak, sama. I dziwne jest to, że kolo siebie tyle nie porobi jak nie trzeba a w okół niego bez najmniejszych problemów. Zresztą on ją ubostwia :)
Taka dumą jest wspaniała, można inaczej popatrzeć na swoje dziecko. A Ty jak? Miło to wspominasz?

Ogarniete. Dziś mam większego powera, już się nie mogę tego szycia doczekać :)

Linoone ja doogarnialam właśnie, od wczoraj walczę ale jeszcze tylko jedno pranie się robi. Gorzej z prasowaniem..

Kasia w maju skończy 11 lat, syn ma 2 i pół roku. Ale on jest też bardzo samodzielny. Od prawie roku nie nosi pie,uch, sam się ubiera, rozbiera rzygotowuje spanie, sprząta etc.
Lilith, to również ukłony dla Synka! Pozazdrościć. I gratki za dobrze wychowane dzieci :D

reklama
Abed to bliziutko:) z tamtych alwernianych okolic miałam sporo uczniów bo w Pl uczyłam angielskiego:)

Co do rodziców... ja też mam kwas z mamą. Utrzymujemy kontakt chyba tylko przez moją ciążę. Problem polega na tym, że moja mama myśli że jest nieomylną świętą matką teresa a tak naprawdę to despotyczna tyranka- jak ja się wyprowadziłam wiele lat temu z domu to przerzucila się z tyranią na mojego brata. Współczuję mu ale jeszcze chodzi do szkoły i nie mogę go tu ściągnąć...

Napisane na GT-P5110 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry