reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Kasiulka - to na kiedy masz wizytę? Maj/czerwiec?

Ta flegma mnie troszkę zaskoczyla, bo nie kaszle (parę razy mi się gdzieś tam zdarzyło), i gardło mam średnio zawalone. Ssie *spam* i chyba działa [emoji5]. Ale spoko.. Takie oczyszczenie z rana to chyba dobra "rzecz" [emoji6].

Jak tam akcja z gazownikami? Dzwoniłaś może? Jak nie to zadzwoń (na tablicy ogłoszeń powinien się znaleźć nr Wykonawcy, a jeżeli go nie ma to ściągnij go od zarządcy budynku) - z doświadczenia wiem, że telefoniczne umówienie przeglądu/regulacji/wymiany zaworów, wiele ułatwia obu stronom.

reklama
Aaggaa trzymam bardzo mocno kciuki za Was i za foteczki :)
Dobrze słyszeć, że choroba troszkę choć lzeje, oby tak dalej.

Aga oj flegma okropna ale lepiej jak schodzi niż jak zalega. Tak poza tym, to dobrze się czujesz?
U nas coś z ciśnieniem jest nie tak, pewnie stąd ból głowy. Dam radę, ważne że nie wraca to co dawniej.

Pola zdrówka dla córeczki! Tu juz antybiotyk tylko?

Inka podczytuj, nie zawsze łatwo jest się zdecydować na to co się chce a czas ucieka.
Myślę o kupnie drugiego garka tego multi co mam. Odkąd jest w zasadzie nie używam garkow a jak musze to z musu bo np.mieso w tamtym a ziemniaka nie chce mi się do paro wrzucać. Polecam!!

Truskawka, jak pisałam Ci wcześniej. U mnie żyła jest jakby na środku i mała lubi się chować za nią ale nigdy nie pokazuje takiego wysokiego tętna, raczej zaglusza tętno małej.

Wendy, jak ja czytam co piszecie o obiadkach to pychaa ale na tym niestety się kończy.. Dziś jakoś tak bez smaków dodatkowo i robić się nie chce. Jeszcze śniadania jak zwykle nie było a ostatnio zaczęłam robić się głodna rano :)

Aga co do multi nie szybko ale działanie takie samo. Jest z morphi Richards taki, który o dziwo można w trakcie otwierać. Nie wiem na jakiej zasafzie ale czytałam, w recenzjach ze to ogromny plus.

Boje się cyca jeszcze nacisnąć, ja to mam same paranoję chyba haha.
Czosnek działa na ciśnienie?? Nic o tym nie wiem, opowiadaj :)

Ewcia zdrówka dla Mikołaja, oby mu się poprawiło jak najszybciej, straszne to jak dzieci się męczą przy tym.

Auto mam, ledwo wsiadam i wysiadam.. Powagą.. I fotelik się buja mimo iż wchodzi idealnie..

3 prena? Co to? Tylko położenie chyba sprawdzają.
Ja mam dopiero w 32 łożysko a 25 prywatne HD.

Wendy aaa wszystkiego najlepszego dla synka!!!

Inka ja też mam szybkowar mały i duży, również polecam i tak jak piszą dziewczyny trzeba po prostu uważać ;) właśnie gotuje w nim zupkę pieczarkowa, a mięsa czy kurczak szybko się robi i jest pyszne :)

Lilith uwazaj czosnek dziala ale obniza cisnienie ja mam niskie i jakbym go zjadla przy bolu to chyba bym zeszla :(
Jedz sniadanie , to podstawa ;)
Dziekuje za zyczenia ale impreza dopiero w sobote [emoji8]

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Żeby czosnek obniżył ciśnienie (o ile rzeczywiście ma to szanse zrobić) to trzeba by było zjeść go jakieś absurdalne ilości...

Aim - na mnie mała ilość działa. Jak mam słabe ciśnienie (90/60) to po niewielkiej ilości sosu czosnkowego umieram.

Sprawdzone kilkakrotnie, więc nie ryzykuje [emoji6]

Witam w środę !
Wy już siarę macie a ja nic nie widzę u siebie, a nacisnąć się boję :( zostawiam to na razie tak jak jest...
Z tym czosnkiem na obniżenie ciśnienia to pierwsze słyszę... aż jestem ciekawa Waszych doświadczeń.

Nika999 - pytałaś o tę ciągnięcia w brzuchu. Ostatnio podczas kichnięcia miałam wrażenie, że wszystko w środku mi się poprzemieszczało także sądzę, że Ty podczas kaszlu możesz odczuwać to samo :)

ŻonoGraja - Ja mam zupełnie inny rodzaj teściów, wszystko by swoim dzieciom oddali, dlatego nie mogę pojąć, że płacicie za wynajem.... Ja rozumiem dorzucać się do rachunków bo nie ma nic za darmo, ale tak... naprawdę wielka szkoda, że nie możecie chociaż części z tych pieniędzy odłożyć.

Linoone - Witamy nową Koleżankę! Zadałaś pytanie odnośnie wysokiego poziomu żelaza w ciąży. Napisz jeszcze proszę na jakiej podstawie stwierdzasz ten wysoki poziom ?? Robiłaś może poziom żelaza lub ferrytyny z krwi ? A może stwierdzasz to na podstawie ilości czerwonych krwinek, hematokrytu lub hemoglobiny ??
Anemia w ciąży nie oznacza, że jest ona w wyniku zbyt niskiego poziomu żelaza (chociaż w pojedynczych przypadkach może), ale jest to związane ze wzrostem objętości krwi w naszym ciążowym krwiobiegu nieproporcjonalnym w stosunku do wzrostu ilości krwinek "zanurzonych" w tej krwi. Czyli innymi słowy masz dużo krwi a mało krwinek i stąd te fizjologiczne anemie w ciąży i jest to normalne jeżeli Hemoglobina nie spada Ci poniżej 11mg/dl.
Co do suplementacji żelaza jest tak, że zapotrzebowanie na żelazo wraz z wiekiem ciąży wzrasta i to, że Twoje teraźniejsze zasoby starczają dla Ciebie i dziecka nie oznacza, że za kilka tygodni te zapasy będą nadal wystarczające. Skoro lekarz nie widzi w tym problemu to na kolejnej wizycie dopytaj się go o ten poziom żelaza bo może coś mu umknęło albo po prostu nie widzi żadnego problemu i wszystko jest w normie.

reklama
Do góry