reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Opuściłam parę dni i tyle stron naskrobalyscie :-)
Najwazniesza info,wczoraj miałam wizytę i jestem tatarska szczęśliwa :-) noszę pod sercem dziewczynkę,zdrową!!!tak super fikala na usg,230 gram i 13 cm szczęścia.pytałam o ból i kłucie z lewej strony nad pepkiem a lekarz powiedział że ma prawo kluc bo tu jest główka dziecka,a nieźle się wypina :-),trochę się zdziwiłam bo pamiętam jak pisalyscie ze macicy podnosi się nad pępek dopiero ok.20 tygodnia ale gin.powiedział że z każdą ciąża macica rośnie i podnosi się szybciej,mam 17+5.
Sylver zazdroszczę Paryża
Mam 6,5 letnią córkę i jej zachowanie też jest ostatnio nie do zniesienia,w ogóle mnie nie słucha,traktuje jak koleżankę,obraża się,żadne rozmowy nie pomagają,eh a to dopiero początek

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej laski dzieki:-) trzymajcie jeszcze kciuki do 15:p mimo ze wiem ze wszystko ok to nie raz oblewa mnie taki strach ze ohhh ... przed chwila sprzatalam to bylo ok ale teraz znow stres:p

Co do ruchow ja dosc wczesniej gdzies ok 15 tc ale to zalezy od indywidualnych predyspozycji itp.Takze dont worry laski!
Ja czuje mega wyrazne juz ale jakby nie patrzec u mnie termin koniec czerwca.

Tea gratuluje!!!

010igov35ye70zfx.png

Truskawka- ja w 16 już czułam, ale to nie reguła. Teraz np. wcale często nie czuje, w poprzednich ciążach te ruchy były bardziej wyraziste, a teraz rano właśnie czułam jak maluszek fikał, wczoraj wieczorem się nastawiałam że jak się położę to może coś pobryka i jak na złość chyba spał bo ani widu ani słychu J W ciaży z synem kopniaczka zasadził mi w 19 tc, córka w 20 tc. Teraz pewnie będzie później bo tak jak pisałam te ruchy są rzadsze i takie leniwe w porównaniu do tych z wcześniejszych ciąż. Spokojnie, poczekaj, podobno w kolejnych ciażach te ruchy czuje się póżniej

Nika999- To będziemy w tym samym czasie chyba się wprowadzać J My teraz hydraulika a w marcu tynki i pewnie kwiecień to będą wylewki no i wykończeniówka zostaje J Fajny czas, ale boje się ze z tym umeblowaniem całym to z małym dzieckiem i dwójką starszych u nogi to nie podołam, ale od czego jest Internet ;)

Maniek- rób tak jak dyktuje CI serducho. Ja musiałam leżeć od 34 tc do skończonego 37 tc. Bo mi się szyjka zaczęła skracać za szybko i w sumie jak tylko wstałam to rodzić zaczęłam ;) Także spokojnie odpoczywaj jak tylko masz możliwość i czekaj na wizytę. Być może jest tak jak Aim napisała- lekarz ma swoje podejrzenia ale woli o nich głośno jeszcze nie mówić bo po co na zapas stresować, jak przy następnej wizycie wszystko może wyglądać już inaczej (czyt. dobrze) J

ZAKUPY- ja tez jeszcze nic nie kupiłam, raz nie wiem jaka płeć, a dwa mam w domu parkę tak że ma wszystko ;) a jeszcze jak będzie dziewczynka to wtedy robie z koleżanką wymianę garderoby, bo ona się synka spodziewa a starszą ma córeczkę, więc ja jej dam po moim ciuchy a ona po córci. Przypuszczam że pewnie będę robić jakies zakupy ciuszkowe ale to już dla czystej przyjemności i pojedyncze egzemplarze J Jedyne co to czeka mnie zakup dobrej spacerówki na zime ale to jak maluszek będzie już z nami J

Abed, Maziajka, Ewella- Kciuki za wizytę i piszcie jak już będziecie po :)

Wczoraj z tym ciśnieniem poleżałam i przeszło po godzinie J dziś już jest ok. Wiem ze nie było jakieś duże i w normie, ale ja z racji ze jestem niskociśnieniowcem to dla mnie taki skok to już głowa boli, ręce drżą, i serducho wali jak oszalałe ;) pikawe miałam na 103 ..

Dzis dalszy dzien walki z pisaniem mgr…a mama moja jak młodych zaczęłam do przedszkola wyprawiać to stwierdziła żebyśmy się nigdzie nie wybierali bo lód na drodze…a młodemu to dużo nie potrzeba by nie iść, wiec jak już usłyszał pozwolenie babci to już nie było mowy o przedszkolu. Ale babcia sama bicza na siebie ukręciła, bo jej mówiłam że prace muszę pisać to teraz z młodymi siedzi :p
Co do nie słuchających dzieci- ja mam 3,5 latkę w domu a uparta strasznie...dziś np. chce pić no to robie woda z sokiem- najpierw nalałam soku później wody, na to ta w jęk bo nie tak się leje ze najpierw woda a potem sok....i wierzcie mi nie przegada jej...musiałam zrobić według zaleceń jaśnie pani ;) ostatnio siedzą znajomi rozmawiamy a ta w kąciku bawiła się laką, za chwile przychodzi do nas taka poważna i na cały głoś" mozna prosić o cisze ?!!! mój dzidzius śpi!!"...no także tego...Po ciuchu licze na druga córę bo moze wtedy ta troche spokornieje...

Tea - cudnie [emoji3]. Gratuluję drugiej córeczki [emoji3]

Megann - to razem w środę wizytujemy [emoji6][emoji3].

ewella90 - tak, tak to działa :) zależy jaki jest pakiet. najpierw mieliśmy pakiet na 3 pary za chyba 43zł miesięcznie, ale tam można oglądać na max 2 urządzeniach jednocześnie (2 osoby mogą się naraz zalogować) i parę razy był problem jak 3 osoby chciały oglądać bo wtedy wyskakuje komunikat kto na jakim urządzeniu akurat jest zalogowany. Więc znaleźliśmy czwartą parę i mamy konto za 60zł = 4 urządzenia naraz mogą być zalogowane i oglądać. Nie wiem jak wygląda na kompie ale na TV jest tak że jak się logujemy [wszyscy na to samo konto z tym samym hasłem] to najpierw trzeba wybrać kto ogląda i jak już wchodzimy w swoje 'podkonto' to tam są tylko te seriale które my oglądamy itd :) z tym czy tam jest wszystko - polemizowałabym. na początku byłam zawiedziona bo nie było seriali które oglądałam ale są inne. nie wiem nic o filmach bo nie oglądam. nie wiem czy to można gdzieś sprawdzić na necie co tam jest. ale tak jak wspomniałam, jest coś takiego jak miesiąc próbny z którego można zrezygnować :)

megan22 na pewno będzie dobrze ;)

tea80 gratuluję córeczki!

reklama
Dziewczyny no jest to pocieszające z jednej strony, że i wasze dzieciaki pyskate i zdaje sobie sprawę , że to nie tylko moja taka jedyna małpa. Ale z drugiej strony to takie bolesne bo człowiek by wszystko dla swojego dziecka zrobił. Cuda niewidy się wymyśla żeby miało fajne dzieciństwo a tu takie rzeczy i jeszcze któraś z was pisze, że będzie gorzej ehhh Ja to z tych co się wszystkim przejmują bo mój mąż to po prostu ryknie na nią i ma spokój a mnie to męczy, że jakiś błąd może popełniłam.

Oby to drugie było choć ciut spokojniejsze to może jakoś ogarnę tą 2 :):)

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Do góry