reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Megi ale badanie prenatalne to tez inaczej badanie polowkowe przecież nie napisał na skierowaniu ze 1 badanie prenatalne, tylko pewnie badanie prenatalne to zapisujesz się na drugie, chyba o to Ci chodziło ? Ja dzwoniłam i mówiłam ze chce się zapisać na 2 badanie prenatalne

Mnie sie pytala przez telefon czy bylam juz u nich w pierwszym trymestrze,ale wiesz on tam dał taki krzyzyk ze wystawia mi skierowanie.wskazanie:stwierdzenie w czasie ciazy niepr.wyn.usg lubbadan biochemicznychwskazujacych'na'zwiekszenie ryzyko aberracji chromosomowej lub wady plodu,a mowil ze wszystko u mnie jest dobrze

Jak dobrze wiedzieć że nie tylko moja panna mi ciśnienie podnosi.... :) niby taka mała 7latka a mądrości próbuje pokaż, ac jakby miała nie wiadomo ile doświadczenia....

Mam nadzieję że wszystko okaże się być ok, ale a teraz łez i odpoczywaj.... :)

Aj... Weź nawet nic nie mów... To mnie chyba najbardziej przeraża... Doskonale pamiętam jak halo po urodzeniu Nadii... Tyle tylko że minęło kilka lat i na głowę wejść sobie nie dam...
U nas z kredytem niestety lipa.. Już 3 razy próbowaliśmy... Może kiedyś się uda...
Tak na prawdę my mieszkając tutaj też nienajmnien płacimy. Co miesiąc musimy dać teściowej 600 zł... No ale...
Co do planów.. Nie lubię pisać o planach bo z reguły jak powiem o nich głośno to później g.... Z tego... Także pozwólcie że przemilcze
Mam nadzieję że niedługo będę mogła się pochwalić, albo podzielić obawami :)
Zobaczymy jak będzie z propozycją pracy dla mojego męża... :)
W takim razie trzymamy kciuki, żebyś nie musiała dzielić się z nami obawiami, a z radością obwieszczała dobre nowiny! :D

Lilith,Integral gratuluje wizyt.lilith zdrowka dla synka

Zonagraja oby plany sie wam powiodly

Sylver piekne widoki w Paryzu a wy na czole

Alex u nas tez takie te paczuszki sa

Ewella,Abend, Maziajka trzymam kciuki za jutro

Ika89 lec Do Dentysty

Dziekuje za zyczenia dla meza. Spedzilismy przemily dzien w gorach. Malej tak sie spodobal snieg ktorego u nas jak na lekarstwo od paru lat ze wogole niechciala Do domu. Wjezdzalismy wyciagiem Do gory i w dol M z mala na sankach a ja piechotka.pewnie tak z 5km dzisiaj zrobilam. Wrocilismy o 18 zmarznieci i zaraz niespodziewani goscie nadjechali,potem nasza pani DJ podjechala omowic muzyke ktora chcemy na imprezie miec,sasiedzi zeszli z wielkiem prezentem dla M .szybko mala polozylam, posiedzialam z gosci i padam z nog. Jutro okulista, w srode praca i juz wizyta.
Jeszcze znajoma Mi Pisze ze u malej dzisiaj stwierdzili rumien zakazny.mialysmy sie w piatek spotkac ale cale szczescie cos im wypadlo i nieprzyjechaly bo najbardziej ten rumien zakazny przez pojawieniem sie wysypki a wysypka pojawila sie u malej dopiero wczoraj.bardzo niebezpieczne to dla kobiet w ciazy i troche sie wystraszylam Co by bylo gdybysmy sie spotkaly w piatek.wole niemyslec

f2w3flw15r2h1ssa.png

Maniek właśnie Ty zaś swoje.. Piszesz pierw, że jakiś za elektryzujacy temat wrzucilas i niepotrzebnie, po czym ja Ci pisze, ze temat mnie nie rusza w takiej formie a Ty znowu dk mnje to samo. Mimo tych większych literek a mówisz. Ze umiesz czytać..
Widocznie dalej nie rozumiesz o co mi chodzi, bo znowu piszesz to samo i jeszcze mnie pouczasz :) w dodatku sama chciałaś skończyć temat a dalej go ciagniesz, mimo iż jak widać sensu nie ma żadnego.
Oki, odpoczywaj, łez ( grr literka mi się zmienka, sorrki) ile chcesz, życzę by jak większości łożysko się podniosło co byłoby normalne na tym etapie. Ale to niezmieni tego, że sprawa wygląda jak wygląda :)
I przestań robić tu ze mnje jakaś straszna, bo się dopytuje a nie pisze jak bardzo mi przykro etc.
Jeszcze raz życzę Ci by się poprawiło, wszystko to co dzjs wyszło nie tak jak powinno :)

Ps. Ja nie wierzę w teksty: zalecenia lekarza. To się nie odnosi do nikogo, żeby nie było. Juz tyle dziewczyn się tu zalilo.. Dodatkowo ostatni przykład Integral.. I nie chodzi tu o każdego, nie generalizuje. Myślę, że wiecie o co chodzi.
Poza tym, większość i tak jeszcze sprawdza to na necie, to na forum czy gdzie indziej.

Alex to raczej chodzi l to, że nie spotkałam się jeszcze z takimi obostrzeniami. Jestem po przejściach z lozyskiem. Sporo się naczytalam imdowiedzialam. Wiem, że mam nje panikować ald.. Ja juz mam pewne niskie póki co, swoje ryzyka przeszłam, mam swoje dldatkowe choroby i przejścia i jak słyszę, że mtos ma takie nakazy na tak wczesnym etapie to już myślę o tym, co ja mam zrobjc? Albo inne dziewczyny, ktlrym niedaj wyjdzie faktycznie nismie? Czy już teraz ryzykuje? Czy robie źle? Za dużo wątpliwości..

Morela, niestety.. Nie wiem jak to jest z chłopcami ale z moja tez się tak zaczynało.. Serce boli.. Ale tak jest :( kiedyś była moja księżniczka, teraz to ciągle się jej cls nie podoba a moje zdanie przede wszystkim. Z wiekiem coraz gorzej, mimo iż się staramy by relacje były jak najlepsze..

Karo fajnie, że dzień udany, to najważniejsze, uważajcie na siebje :)

Lilith ja nic nie wiem o Luandzie.
Dbaj o siebie jak lekarz przykazał.
Kasiulka ty podnosisz Michasia ja mojego od listopada nie miałam na rekach w min załapał ze mama nie moze nosic i spoko, szkoda ze ze smoczkiem taki madry nie jest i z pielucha [emoji12]
Maniek lez grzecznie przynajmniej odpoczniesz :)
A lekarze niech robia swoje bedzie [emoji106]
Monti co do samoopalacza nic nie wiem nigdy sie nie zastanawialam ale jakis balsam brazujacy pewnie by nie zaszkodzil moze z wyciagiem z kasztana :)
Sylver gwiazda nasza nie jedyna oczywiscie ;)ale jak na geriatryczna mamusie to laska z Cb nie z tej ziemi zobacz no jak to milosc uskrzydla az cala promieniejesz ehhh gdzie tu jakies zmeczenie cokolwiek tylko zazdroscic:) a Luwr mialas sobie odpuscic pisalysmy Ci z Aga zebys uwazala ... kurcze ja to mam zle wspomnienia z Paryza ale to dlatego ze mnie tam ojciec zabral a nie ukochany hihi i przepedzil mnie po wszystkich muzeach itp w 30 stopniowy upal a ja mialam 9 lat i to bylo straszne [emoji12] a jak mi dali homara to nie wiedzialam jak sie do tego zabrac bo tylko raki do tej pory w jeziorze lapalismy hihi a takie wspomnienia mnie dopadly wybaczcie...

f2w3rjjgvtrkt7iq.png
Hihihi, niezły Ci tata zafundował Paryż :p Nie dziwię się, że masz złe wspomnienia ;) Ja do muzeów musiałam dojrzeć, jeszcze 10 lat temu średnio mnie to interesowało. W Paryżu byłam 4-ty raz (Krystian chyba z 10-ty, bo tam centrala jego banku), a nigdy nie było na tyle czasu, by do Luwru zajrzeć, więc się wybraliśmy. Dzień wcześniej dzielnie chodził ze mną po najdroższej galerii Paryża, więc i ja zacisnęłam zęby, gdy po 3 godzinach miałam dość ;)
Nie mniej jednak, tak jak piszesz, gdy jest się zakochanym, Paryż pięknieje i wygląda inaczej :)
Dziękuję za miłe słowa! :D

Megi nie wiem jak u Ciebie jest ale u nas niektórzy lekarze tak piszą żeby dać po prostu skierowanie tobie , bo tak jak wszystko jest dobrze to nie chcą dawać a są lekarze którzy wpisza tam byle co bo uważają że należą nam się te badania na nfz, nie wiem czy zrozumiale napisałam ;) wiec jeżeli wszystko było cały czas dobrze u Ciebie to po prostu chciał Ci dać a musiał tam coś wpisać, albo możesz zawsze zadzwonić do niego i dopytac :)

reklama
Do góry