reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ika89 ja miałam przetoke, dentystka mi ja oczyscila i kazala plukac meridolem i narazie mam spokój :) powiedziała ze szalwii w ciąży nie poleca (szalwie mi polecił mi gin) ale ten meridol jest akurat na zapalenia dziasel itd:)

reklama
Witajcie dziewczyny :)

Ja dziś mało aktywna bo jak zwykle pęka mi głowa..
A z rana zaliczyłem jeszcze szkoły i test..
Dziecię moje upodobało sobie mój pęcherz..oczowam w tej okolicy ruchy i bardzo często latam do wc..

Mafu889 ja też pijam koktajle ( banan + truskawka + nasiona goi + woda) uwielbiam :)

Chybra mnie się tak jeszcze do niedawna przesuszała skóra na brzuchu..aż szczypało..Smaruje brzuch Bio Oil 2/3 razy na dzień..i na szczęście już jest ok..

Lilith współczuję zdrówka dla was..
Karuzela dla córki również zdrówka życzę

Jenny84 ja także używam Bio Oil i polecam.. :)

Silver piękni wy i piękny Paryż.. :)

Do wszystkich mamusiek mieszkających w Holandii..Może i już o tym wiecie a może nie każda..ale będąc tu w ciąży można ubiegać się o darmowe paczuszki dla dzieciątka..można wyszukać w Google - gratis babydoos.. Wiem że kilka sklepów typu Baby Duma, Etos, plus, Kruidvat.. takie oferują..W niektórych można znaleźć różne próbki dla nas czy dziecka..gazety o tematyce ciążowej oraz akcesoria typu smoczek, butelka, po pampersy czy sudocrem..Sądzę że to bardzo fajna opcja.. także chciałam się z wami podzielić.. :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Jak dobrze wiedzieć że nie tylko moja panna mi ciśnienie podnosi.... :) niby taka mała 7latka a mądrości próbuje pokaż, ac jakby miała nie wiadomo ile doświadczenia....

Mam nadzieję że wszystko okaże się być ok, ale a teraz łez i odpoczywaj.... :)

Aj... Weź nawet nic nie mów... To mnie chyba najbardziej przeraża... Doskonale pamiętam jak halo po urodzeniu Nadii... Tyle tylko że minęło kilka lat i na głowę wejść sobie nie dam...
U nas z kredytem niestety lipa.. Już 3 razy próbowaliśmy... Może kiedyś się uda...
Tak na prawdę my mieszkając tutaj też nienajmnien płacimy. Co miesiąc musimy dać teściowej 600 zł... No ale...
Co do planów.. Nie lubię pisać o planach bo z reguły jak powiem o nich głośno to później g.... Z tego... Także pozwólcie że przemilcze
Mam nadzieję że niedługo będę mogła się pochwalić, albo podzielić obawami :)
Zobaczymy jak będzie z propozycją pracy dla mojego męża... :)
No wkurzające to jest bo ja strasznie nie lubię się z nią kłócić. Bardzo dużo rzeczy robimy razem, obie śpiewające, obie artystyczne dusze i właściwie nierozłączne ale nie mogę pozwolić żeby weszła mi na głowę bo za parę lat będę miała przekichane :) Więc dziś była kosa i oczywiście płacz ale obiecała poprawę po raz któryś - zobaczymy :)

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Lilith- temat moze dla Ciebie nie jest "jakis mega wazny", ale dla mnie moze byc. I nie musisz do mnie pisac drukowanymi literami- umiem czytac. Spinam sie a i owszem. Nie zdolalam bowiem wydusic z lekarza elaboratu i wykladu na temat podloza jego decyzji, zrodla skad czerpie wiedze i wynikow badan naukowych na poparcie jego teorii i zalecen. Co wiem to napisalam (bol plecow na wysokosci nerek mogl byc z wielu przyczyn a nie dlatego ze po prostu jestem w ciazy. Tsh wysokie, leukocyty wysokie. Lozysko nisko polozone, moze sie podniesie bo to 17 tydzien. Wczesniejsze poronienie. Ciaza pozamaciczna). Ile moglam tyle dopytalam, odpowiedzial ze widzi u mnie na teraz koniecznosc lezenia, luteina zwiekszona dawka, dodatkowe badania krwi, konsultacja endokrynologiczna na cito i obserwacja promieniujacego od nerek bolu plecow.

I fakt- moze sie przejmuje, bo nie wyszlam od ginekologa szczesliwa i beztroska i podzielilam sie tym na forum. Moze nie potrafie Ci wszystkiego na tyle wytlumaczyc, zebys zrozumiala mojego lekarza. Dlatego jak pisalam- jeszcze raz przepraszam za zamieszanie.
Maniek07 Jeśli lekarz ci zalecił że powinnaś leżeć i zgadzasz się z jego opinią to jak najbardziej polez, wypocznij..to dla twojego i dzieciatka dobra..
Niestresuj się Lilith z pewnością niema nic złego na myśli ani niepoważa opini twojego lekarza..myślę że chciałabyc bardziej pomocna bo temat jej dobrze znany...
Życzę zdrówka

No wkurzające to jest bo ja strasznie nie lubię się z nią kłócić. Bardzo dużo rzeczy robimy razem, obie śpiewające, obie artystyczne dusze i właściwie nierozłączne ale nie mogę pozwolić żeby weszła mi na głowę bo za parę lat będę miała przekichane :) Więc dziś była kosa i oczywiście płacz ale obiecała poprawę po raz któryś - zobaczymy :)

f2w3rjjgy5cue5bk.png
I ja mam pyskatego 6i pół latka..To chyba taki wiek że wszystko wiedzą lepiej.." a ty mama..Co ty możesz wiedziec"
Moj syn buzka aniołka ale nieraz ciśnienie to dźwignie..kawy niepotrzeba ;)

Witajcie dziewczyny :)

Ja dziś mało aktywna bo jak zwykle pęka mi głowa..
A z rana zaliczyłem jeszcze szkoły i test..
Dziecię moje upodobało sobie mój pęcherz..oczowam w tej okolicy ruchy i bardzo często latam do wc..

Mafu889 ja też pijam koktajle ( banan + truskawka + nasiona goi + woda) uwielbiam :)

Chybra mnie się tak jeszcze do niedawna przesuszała skóra na brzuchu..aż szczypało..Smaruje brzuch Bio Oil 2/3 razy na dzień..i na szczęście już jest ok..

Lilith współczuję zdrówka dla was..
Karuzela dla córki również zdrówka życzę

Jenny84 ja także używam Bio Oil i polecam.. :)

Silver piękni wy i piękny Paryż.. :)

Do wszystkich mamusiek mieszkających w Holandii..Może i już o tym wiecie a może nie każda..ale będąc tu w ciąży można ubiegać się o darmowe paczuszki dla dzieciątka..można wyszukać w Google - gratis babydoos.. Wiem że kilka sklepów typu Baby Duma, Etos, plus, Kruidvat.. takie oferują..W niektórych można znaleźć różne próbki dla nas czy dziecka..gazety o tematyce ciążowej oraz akcesoria typu smoczek, butelka, po pampersy czy sudocrem..Sądzę że to bardzo fajna opcja.. także chciałam się z wami podzielić.. :)

Alex uwielbiałam te paczuszki, zamawialam skąd się da [emoji38] czasem naprawdę super to były gadżety i to 8 kat temu

Czesc!Mam pytanie
Bylam u ginekologa w piatek zrobil mi usg powiedzial ze wszystko jest ok,wtedy ja zapytalam o badanie polowkowe a lekarz mi daje skierowanie na badanie prenatalne.Troche sie denerwuje!bo niewiem co o tym myslec.Choc pierwsze badanie robi sie w pierwszym trymestrze.

reklama
Alex uwielbiałam te paczuszki, zamawialam skąd się da [emoji38] czasem naprawdę super to były gadżety i to 8 kat temu
Dokładnie..nieraz są to wartościowe paczuszki..a przede wszystkim rzeczy niezbędne, które byśmy musiały Itak kupić to dlaczego by nie skorzystać ;) jest też jeden pakiecik z Etos typowo dla nas..gdzie znajdzie się między innymi piwo bez alkoholu i jakieś kremiki dla nas..Uważam że fajna opcja..

Do góry