reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Chybra pewnie smaruj i trzy razy dziennie. Ja smaruje dwa, a juz widzę ze bedą robić sie rozstępy :(
a skąd wiesz że będą się robić rozstępy? jakie są oznaki na skórze? :D bo ja nigdy nie miałam i się zastanawiam skąd będę wiedziała czy się zrobią - czy dopiero jak będą czerwone paski czy wcześniej jakoś się zapowiadają? ;) smaruję się mleczkiem ale mam wrażenie że mam tak napiętą skórę że pęknie :D

reklama
Lilth na która idziesz? Współczuje takiej nocy :( mam nadzieje ze szybko sie wytaraskacie bo pewnie przemielona jestes równo
Puemlova pojawiają mi sie na razie drobne i lekkie zaczerwienia

Kika333 a masz już plan kiedy chcesz pójść na L4 ?

Ja używam Bio Oil i śmiało mogę polecić. Nie wiem czy któraś z Was jeszcze go ma...Ja stosowałam w pierwszej ciaży i na szczęście żadnej pamiątki nie mam :)

LILITH - życzę zdrówka dla Ciebie i synka ...

Nie wie czy u Was są dostępne, ale w PL świetnie kaszel hamuje syrop Sinecod ...a ostatnio lekarka przepisała nam Dexa Pico....po nim jak w reklamie " noc przespana" ...

Ja stosowałam wszytko w pierwszej i drugiej ciąży do 100-150 zł. W pierwszej nic, a w drugiej koszmar. Czyli jak juz mówiłyśmy 150 razy na prawdę nie ma znaczenia czym sie smarujecie. Ważne żeby była nawilżona.

Witam poniedziałkowo z leniem ;)
Wczoraj nic mi się nie chciało także i nic nie pisałam. Mam faze teraz na robienie koktajli a połączenie banana kiwi i mandarynki daje mi taki raj w buzi że pije 3x dziennie, teraz też popijam :p

KUCHNIA- u nas raczej na pewno będzie mat, i pewnie białą z drewnianym blatem, chcemy zrobić taki ala barek z cegły by oddzielić trochę kuchnie od jadalni i salonu. Z mężem mamy umowę, że on robi ogród i zewnątrz tak jak ona chce ( tu się nie boje bo mamy taki sam gust) a wnętrze zostawia mi. I wszystko ok, ale im bliżej podejmowania decyzji odnośnie tego jak co ma wyglądać i żeby jeszcze się w kasie zmieścić to już takie proste nie jest ;)

Siadłam do pisania mgr...nie mam sił już :( ale co zrobić..

Ten sinecod jest do stosowania w ciąży tylko w ostatecznej ostateczności, tak w razie czego. A w 1 trym bezwzględnie przeciwwskazany.

Dzień dobry [emoji5]
Nie marudzić mi tam ze dzień nie taki czy inny.
Ja wiem ze ciężko, że dzieci, że mąż, szkoła, praca. Ale kim byśmy były bez tego wszystkiego?
Trza się wziąść w garść tak jak moje bąble w brzuchu biorą w garść mój pęcherz [emoji16]

Mój dzień też jakoś nie zaczął się najlepiej. .. zaczęłam od mopowania podłogi bo jeden z moich szanownych piesow zdecydował się na sikanie pod stołem. .. musiałam chyba mocno usnac bo nie słyszałam piszczenia. Oh . Nie pierwszy i nie ostatni raz.
No in zadzwoniłam do szpitala i okazuje się że mój lekarz coś kręci z tymi dokumentami wysłanymi przed świętami. W szpitalu powiedzieli ze nie maja żadnych informacji na mój temat. A więc założyli mi kartę pacjenta i pierwsza wizytę mam w czwartek o 15:30 .

Dobra, czas na pranie bo wszytko się piętrzy szybciej niż mi się wydawało.
Miłego dnia i głowa do góry dziewczyny!

Dziewczyny pierwszy raz mam tak wysokie cisnienie 134/87 u mnie norma to 105 na 65 i czuje sie gorzej..serducho szybko bije..Dzwonic do lekarza czy poczekac chwile i znowu zmierzyc i jak sie nie poprawi to wtedy ? Moge cos wziąć n obnizenie ? Nie znam sie bo u mnie to raczej zawsze za niskie miałam...moze to tez przez poranna kawe..

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny pierwszy raz mam tak wysokie cisnienie 134/87 u mnie norma to 105 na 65 i czuje sie gorzej..serducho szybko bije..Dzwonic do lekarza czy poczekac chwile i znowu zmierzyc i jak sie nie poprawi to wtedy ? Moge cos wziąć n obnizenie ? Nie znam sie bo u mnie to raczej zawsze za niskie miałam...moze to tez przez poranna kawe..

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Mafu zadzwoń do lekarza ale zazwyczaj jak przekracza 100 dolne i 140 górne to wtedy trzeba coś łyknąć. Pij dużo wody, odsapnij na chwilę, postaraj się nie stresować i zmierz ciśnienie jeszcze raz. No i nie pij dziś już kawy :)

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Do góry