reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Chybra pewnie smaruj i trzy razy dziennie. Ja smaruje dwa, a juz widzę ze bedą robić sie rozstępy :(
a skąd wiesz że będą się robić rozstępy? jakie są oznaki na skórze? :D bo ja nigdy nie miałam i się zastanawiam skąd będę wiedziała czy się zrobią - czy dopiero jak będą czerwone paski czy wcześniej jakoś się zapowiadają? ;) smaruję się mleczkiem ale mam wrażenie że mam tak napiętą skórę że pęknie :D

reklama
Lilth na która idziesz? Współczuje takiej nocy :( mam nadzieje ze szybko sie wytaraskacie bo pewnie przemielona jestes równo
Puemlova pojawiają mi sie na razie drobne i lekkie zaczerwienia

Kika333 a masz już plan kiedy chcesz pójść na L4 ?

Ja używam Bio Oil i śmiało mogę polecić. Nie wiem czy któraś z Was jeszcze go ma...Ja stosowałam w pierwszej ciaży i na szczęście żadnej pamiątki nie mam :)

LILITH - życzę zdrówka dla Ciebie i synka ...

Nie wie czy u Was są dostępne, ale w PL świetnie kaszel hamuje syrop Sinecod ...a ostatnio lekarka przepisała nam Dexa Pico....po nim jak w reklamie " noc przespana" ...

Ja stosowałam wszytko w pierwszej i drugiej ciąży do 100-150 zł. W pierwszej nic, a w drugiej koszmar. Czyli jak juz mówiłyśmy 150 razy na prawdę nie ma znaczenia czym sie smarujecie. Ważne żeby była nawilżona.

Witam poniedziałkowo z leniem ;)
Wczoraj nic mi się nie chciało także i nic nie pisałam. Mam faze teraz na robienie koktajli a połączenie banana kiwi i mandarynki daje mi taki raj w buzi że pije 3x dziennie, teraz też popijam :p

KUCHNIA- u nas raczej na pewno będzie mat, i pewnie białą z drewnianym blatem, chcemy zrobić taki ala barek z cegły by oddzielić trochę kuchnie od jadalni i salonu. Z mężem mamy umowę, że on robi ogród i zewnątrz tak jak ona chce ( tu się nie boje bo mamy taki sam gust) a wnętrze zostawia mi. I wszystko ok, ale im bliżej podejmowania decyzji odnośnie tego jak co ma wyglądać i żeby jeszcze się w kasie zmieścić to już takie proste nie jest ;)

Siadłam do pisania mgr...nie mam sił już :( ale co zrobić..

Ten sinecod jest do stosowania w ciąży tylko w ostatecznej ostateczności, tak w razie czego. A w 1 trym bezwzględnie przeciwwskazany.

Dzień dobry [emoji5]
Nie marudzić mi tam ze dzień nie taki czy inny.
Ja wiem ze ciężko, że dzieci, że mąż, szkoła, praca. Ale kim byśmy były bez tego wszystkiego?
Trza się wziąść w garść tak jak moje bąble w brzuchu biorą w garść mój pęcherz [emoji16]

Mój dzień też jakoś nie zaczął się najlepiej. .. zaczęłam od mopowania podłogi bo jeden z moich szanownych piesow zdecydował się na sikanie pod stołem. .. musiałam chyba mocno usnac bo nie słyszałam piszczenia. Oh . Nie pierwszy i nie ostatni raz.
No in zadzwoniłam do szpitala i okazuje się że mój lekarz coś kręci z tymi dokumentami wysłanymi przed świętami. W szpitalu powiedzieli ze nie maja żadnych informacji na mój temat. A więc założyli mi kartę pacjenta i pierwsza wizytę mam w czwartek o 15:30 .

Dobra, czas na pranie bo wszytko się piętrzy szybciej niż mi się wydawało.
Miłego dnia i głowa do góry dziewczyny!

Dziewczyny pierwszy raz mam tak wysokie cisnienie 134/87 u mnie norma to 105 na 65 i czuje sie gorzej..serducho szybko bije..Dzwonic do lekarza czy poczekac chwile i znowu zmierzyc i jak sie nie poprawi to wtedy ? Moge cos wziąć n obnizenie ? Nie znam sie bo u mnie to raczej zawsze za niskie miałam...moze to tez przez poranna kawe..

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny pierwszy raz mam tak wysokie cisnienie 134/87 u mnie norma to 105 na 65 i czuje sie gorzej..serducho szybko bije..Dzwonic do lekarza czy poczekac chwile i znowu zmierzyc i jak sie nie poprawi to wtedy ? Moge cos wziąć n obnizenie ? Nie znam sie bo u mnie to raczej zawsze za niskie miałam...moze to tez przez poranna kawe..

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Mafu zadzwoń do lekarza ale zazwyczaj jak przekracza 100 dolne i 140 górne to wtedy trzeba coś łyknąć. Pij dużo wody, odsapnij na chwilę, postaraj się nie stresować i zmierz ciśnienie jeszcze raz. No i nie pij dziś już kawy :)

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Do góry