reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Dzięki leże właśnie i czuje że juz chyba mniej mi to serducho wali, wode tez popijam. Kawe piłam od 4 m-ca raz dziennie bo własnie niskie znowu miałam i sam gin powiedział że nie zaszkodzi..zaraz zmierze znowu

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Aim - ten Sinecod i Dexa Pico to dla dzieci :) (lilith pisała, że synke w nocy się dusił)

W ciąży nie stosowałam:)

Mafu zadzwoń do lekarza ale zazwyczaj jak przekracza 100 dolne i 140 górne to wtedy trzeba coś łyknąć. Pij dużo wody, odsapnij na chwilę, postaraj się nie stresować i zmierz ciśnienie jeszcze raz. No i nie pij dziś już kawy :)

f2w3rjjgy5cue5bk.png
Mała pierdoła- to "dolne" to od 90 jest "źle" :) reszta ok :) także ja też bym poczekała bo i tak nic z tym nie zrobią.
Aim - ten Sinecod i Dexa Pico to dla dzieci :) (lilith pisała, że synke w nocy się dusił)

W ciąży nie stosowałam:)
Sorry, musiało mi się pomieszać między stronami że to nam poleca :)

Witam poniedziałkowo !
Nadrabiam z dwóch dni także przepraszam, że z takim opóźnieniem dopiero odpowiedź :)
Z tym spaniem to się już robi naprawdę problem, tu coś przeszkadza, tu pobolewa a tu kłuje, znajdzie się odpowiednią pozycję a tu dziecko buszuje w brzuchu tak, że też się usnąć nie da :) Także w wolnym czasie poszukam tej poduszki rogala co pisałyście....
Dzisiaj mam w planach pójście na ten kurs Bezpieczny Maluch i w końcu na basen:) Dam znać po powrocie jak było.

Maziajka,, Aga - jasne kolory mebli, a w szczególności w kuchni to raczej dobry pomysł bo rzeczywiście nawet kurz jest mniej widoczny. Ja też powoli szukam kuchniowych inspiracji :)

Jakieś konkretne marki mebli byście poleciły ??

ewella90 - przykro mi, że tego typu sytuacje kojarzą Ci się z tym Świętem. Co nie zmienia faktu, że można ten dzień spędzić wspólnie z drugą połówką. Trzymaj się !

Chybra - na poprawę humoru i aby odwzorować to jak się czujemy (szczególnie w poniedziałek)
pieseł odpoczynek.jpg

A z tym palmersem to dłużej nawilżenie trzyma moim zdaniem balsam lub krem niż oliwka....

Lilith - ta chmurka ostatnia wygląda super !

kika333 - czuję małe raz pośrodku raz po prawej a raz po lewej stronie. Choć widzę, że najbardziej upodobało sobie prawą stronę bo tam najczęściej mi buszuje :)

curran_twins - nie orientujesz się jak ta aplikacja wish wygląda w przypadku zakupów z Polski ??

Załączniki

• pieseł odpoczynek.jpg
    pieseł odpoczynek.jpg
    34,3 KB · Wyświetleń: 235
Sylver oooo super :D ja tez chodzę do niego do sofimedu :) mnie sie podoba ze wizyta trwa długo i wszystko dokładnie tłumaczy, zawsze mówi ze jakby sie coś działo to mam dzwonić do niego. Kiedy masz u niego wizytę? Ja idę 18 lutego na połówkowe :)

Mam dokładnie takie same odczucia :) I, ale numer, też miałam być na wizycie 18.02, ale ze nas w ten weekend nie ma w Krakowie, będę tydzień później. A połówkowe będę miała robione 16. w ramach NFZ w Volumed, to chyba kontynuowacja programu dla geriatrycznych matek, bo tam miałam test Papp-a ;)

Edit: to miał być cytat postu Truskawki :)

Dzięki leże właśnie i czuje że juz chyba mniej mi to serducho wali, wode tez popijam. Kawe piłam od 4 m-ca raz dziennie bo własnie niskie znowu miałam i sam gin powiedział że nie zaszkodzi..zaraz zmierze znowu

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Kawa nie jest szkodliwa w ciąży generalnie w małych ilościach. Ale jeśli jest za wysokie ciśnienie to nie zaleca się. Ja choruję na nadciśnienie tętnicze i kawy nie pije raczej bo mi skacze ciśnienie.
Mała pierdoła- to "dolne" to od 90 jest "źle" :) reszta ok :) także ja też bym poczekała bo i tak nic z tym nie zrobią.

Sorry, musiało mi się pomieszać między stronami że to nam poleca :)
No może dlatego , że ja generalnie choruje od paru lat na nadciśnienie tętnicze to mam od lekarza nakaz brania podwójnej dawki dopiero przy 100.

f2w3rjjgy5cue5bk.png

No dobra, wróciłam... Mam jednak sporo jeszcze do nadrobienia, bo pomimo Wi-Fi w hotelu, to i tak cały czas poza byliśmy. Kaszel prawie wyleczyłam, za to po całej sobocie w cholernym Luwrze jestem rozłożona na maksa :( W jednej sali zimno, w drugiej ciepło, i tak przez prawie 8 godzin. Tak, 8 godzin w jednym muzeum, a i tak zobaczyliśmy może z 20%. Francuskie cwaniaki nie robią biletów tematycznych, tylko trzeba płacić za całość, choć to jest nierealne do zobaczenia w jeden dzień. Zakwasy mam do dziś ;)
Zaraz wrzucę na wątek zakupowy małe cacko dla naszej Zosi, na które naciągnęłam Krystiana :p A co, w końcu to światowa stolica mody! :D
Resized_20170203_215820.jpeg

Teraz uwaga, chwalę się ;)
To my, zakochańce na najpiękniejszej kolacji w życiu (a po restauracjach chodzimy non stop) - 59 piętro z widokiem na Paryż, a przy tym takie jedzenie, że do tej pory dostaję ślinotoku (zupa z homarów itp) ;)

Załączniki

• Resized_20170203_215820.jpeg
    Resized_20170203_215820.jpeg
    276,1 KB · Wyświetleń: 249
No to spoko, jego tam zalecenia wobec ciebie są dla ciebie najważniejsze i to dobrze :) ale generalnie granica jest 140/90 z grubsza :)

reklama
Mamusia zazdro basenu, powalczę z dziadem i tez chce iść. Używasz jakiegoś zabezpieczenia? Tampon i czopek profilaktyczny np? Albo są specjalne tampony... nie wiem czy będziesz umiała mi odp albo moze Aim. Ale czy taki tampon realnie jest ochrona przed syfem basenowym?

Sylver pieknie! Na zdjęciach bardzo wydajesz mi sie podobna do Marleny z bloga makoweczki

Do góry