reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Kasiulka ja z racji pracy znam wszystkie szpitale w Warszawie :) tyle że od strony laboratorium. Akurat z tych polozniczych to moim najlepszym klientem był na Kasprzaka. Na Karowej jest super miła Pani kierownik z bakteriologii :)
Aim nic jeszcze nie kupiłam na olx ale ostatnio mężowi szybciej z chin przyszła paczka, niż z Polski :)
A propo diagnozowania przez Google to koleżanka ostatnio miała dziwne objawy, latała po lekarzach-laryngologa, pulmonolog, z pięciu internautów itp., oczywiście wg Google rak płuc albo przełyku. A się okazało że to grzyb u przewodzie pokarmowym. O i też chodzę w spódniczkach. Olowkowych do kolana lub przed. Mam kilka rozciagliwych i pasują jeszcze.
Alex oby to nie OZT. Koniecznie do lekarza.
Mamusia_Muminka ja jutro lecę na basenik także wiesz musisz się spiąć. Dam znać ile przepłyne :)
Oj Megan niedobrze. Kuruj się kobieto. Bierz koniecznie mocna osłonę. Ja kiedyś brałam to cierpiałam strasznie, nie dość że nie pomógł to żołądek mnie bolał strasznie. Zawsze mówię że wszystko byle nie Klabion.
ŻonaGraja gratulacje.
Inka to wizytujemy 24 razem :)
Morela bardzo ładne pazurki. Ja postanowiłam oszczędzać i kupiłam cały zestaw do paznokci. Jak zrobię nowe to wrzucę, bo te już mam ponad 2 tygodnie.
Byłam u enfokrynologa. Zlecił cały pakiet badan.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Inkana napracowalas się :)

Wendy jakie placki zjadł?? Tez mi pierożki zostały na jutro. Pyszne były.

Pola, dziś wieczór dla mnie jak się uda. Syn zaraz do kapania i spania. Po njm ja. W międzyczasie drobnostki, pranie powiesić pościel nowa założyć etc i mogę się walnąć do wyra na serial :)

Ewella nie znam, chyba by mnie wkurzaly takie świerki czy woda. Jak spać nie możecie to wlaczacie?

Ja mam taką głupia przypadłość, ciężko się zatrzymać [emoji14]

Morela pieekne!!
Jamam l4 jakby cały czas bo nie pracuje, zajmuje się domem. I dla mnie osoba, która pracuje wykoncuje jakbyndwie prace. Prace swoją i domową. Skoro nie pracujesz, wykonxujesz prace domowa i zostaje Ci czas.. Niektóre dziewczyny są przyzwyczajone do pracy, wiec nie wiem xo można robić w domu, gdy zrobi się to co należało. Nie biorę tu pod uwagę wyjść z koleżankami, ovarnianie siebie etc, tylko zajęcia. Gdy potrzeba nam wypełnić czas pracy jakimś innym zajęciem.

Alex dziękuję :* póki co to wieczór może być, męczą mnie takie dni :) wiem, dziwna jestem.
Hmm miewam juz, baardzo rzadkie ale są. Np. Loda z mcdonalda czy KFC.
Odrzuca mnie kd soli.

Paalina ja mam w karcie porodu wypisane, Ty nie masz karty? Ładne ciśnienie u mnie było duuzo niższe a żelazo 7 czyli pod transfuzje. Jak głowę obracalam na bok to świat mi wirowal haha. Mam wpisane dokładnie kiedy urodziłam, ile godzin wydobywali łożysko, kiedy trafiłam na salę do czyszczenia blabla. Co 30 minut potem położna przychodziła mnie sprawdzać a ciśnienie miałam na stałe podpięte z monitoringiem. Jak spadło to alarm się wlaczal i wlaczal i nie szło z tym nic zrobić..

Pomidory mm
Nie jadam chleba ale Lubie sobie pokroić pomidorma w plasterki, posypać cebulką przyprawami i zjeść :) w życiu bym na szczypiorek nie wpadła jej.

Ja pracowałam przed ciążą i nigdy nie miałam czasu dla siebie bo obowiązki domowe robiłam wieczorami po pracy. Miałam mało czasu dla córki i niestety często nie miałam czasu żeby zadbać odpowiednio o dom. Teraz robię wszystko ale robię to ze spokojem, wiesz. Rano odprowadzam córkę do przedszkola, wracam zjem śniadanie i oglądam DDTVN. Później posprzątać, zrobię obiad, odpoczynku trochę i znowu coś a to poczta a to zakupy itp. O 14 już odbieram córkę i spędzam z nią czas na zabawie, rozmowie i grach. A od 17 mam czas dla męża i siebie :) Podoba mi się to l4 :)

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Kasiulka ja z racji pracy znam wszystkie szpitale w Warszawie :) tyle że od strony laboratorium. Akurat z tych polozniczych to moim najlepszym klientem był na Kasprzaka. Na Karowej jest super miła Pani kierownik z bakteriologii :)
Aim nic jeszcze nie kupiłam na olx ale ostatnio mężowi szybciej z chin przyszła paczka, niż z Polski :)
A propo diagnozowania przez Google to koleżanka ostatnio miała dziwne objawy, latała po lekarzach-laryngologa, pulmonolog, z pięciu internautów itp., oczywiście wg Google rak płuc albo przełyku. A się okazało że to grzyb u przewodzie pokarmowym. O i też chodzę w spódniczkach. Olowkowych do kolana lub przed. Mam kilka rozciagliwych i pasują jeszcze.
Alex oby to nie OZT. Koniecznie do lekarza.
Mamusia_Muminka ja jutro lecę na basenik także wiesz musisz się spiąć. Dam znać ile przepłyne :)
Oj Megan niedobrze. Kuruj się kobieto. Bierz koniecznie mocna osłonę. Ja kiedyś brałam to cierpiałam strasznie, nie dość że nie pomógł to żołądek mnie bolał strasznie. Zawsze mówię że wszystko byle nie Klabion.
ŻonaGraja gratulacje.
Inka to wizytujemy 24 razem :)
Morela bardzo ładne pazurki. Ja postanowiłam oszczędzać i kupiłam cały zestaw do paznokci. Jak zrobię nowe to wrzucę, bo te już mam ponad 2 tygodnie.
Byłam u enfokrynologa. Zlecił cały pakiet badan.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
Wiesz co ja przy paznokciach potrafię zrobić jedynie.. hmm.. chyba NIC. O A jednak coś - umiem obgryzać [emoji14]

Dlatego nawet mój mąż stwierdził , że ja na paznokcie chodzić muszę :)

f2w3rjjgy5cue5bk.png

AIM czyżby jakaś randka z mężem? :D mnie kompletnie nie chce sie stroić ostatnio, zakładam to w co sie mieszczę, nie musi pasować, w zeszłym roku z pół godziny szykowałam "stylizacje" do pracy, niedługo chyba zacznę tam w dresie chodzić :p

Lilith moze jakaś relaksująca kąpiel dla relaksu? Podobno fajne sa tez specjalne olejki uspakajające, miałam kiedyś takie ale nie pamietam juz z jakiej firmy to było.

Morela piękne pazurki, ja sobie sama robiłam hybrydy i raz sama zrobiłam żele ale 5 godzin mi z tym zeszło a na następny dzień je obgryzlam bo tak mnie denerwowały :p teraz mam przerwę bo moje pazury sa dosłownie zmasakrowane :p

Piszecie o pomidorach, mnie sie tez marzy ogródek warzywny ale niestety moje psy by go rozniosły, ostatnio wyszarpały duże szmaragdy z ogródka, drzewka mniejsze obgryzają do ziemi dosłownie, straszne szkodniki z nich :( a szkoda mi ich do kojca wsadzać ehhh

Co do l4 tez bym nieraz posiedziała w domu ale ja pracuje u siebie i nikt tak dobrze pewnych rzeczy nie zrobi jak ja, poza tym jak siedziałam z młodym w domu to mi sie wyć chciało ze wszyscy ludzie w pracy a ja sie błąkam po placu zabaw, strasznie chciałam do ludzi iść, choć na kilka godzin rozmawiać z dorosłymi o rzeczach innych niż kupka, zupka itp. Teraz tym gorzej ze mieszkam na wsi i bede tu całkiem jak odludek, wiec pewnie bede łaziła dopóki dam radę

Morela sliczne pazurki:-) ja tez robilam.kiedys tytanowe ale wkurzalo mnie ze co 2 tygodnie trzeba robic odrost poza tym w pracy wymog tylko jasne kolory...wiec mi sie zbrzydlo.Teraz szkoda kasy bo tytan to ok 100 zl..a odrost 80.

Zonograja gratuluje! Tez mi sie podoba Kajtek.

Lilith zycze przyjemnego wieczoru.Odpocznij troche!

Jeju a ja dzis 19+6 i znow mdlosci oszaleje...juz mama sama mowi ilez mozna!! Nie mam codIennie tak jak na poczatku ale co kilka dni powraca...jak.juz zdarze sie przyzwyczaic do.zycia bez mdlosci!!wrrr

Co.do.poznawania plci ja jakos ostatnio.mysle ze chcialabym niespodzianke serio..:D

010igov35ye70zfx.png

Żonagraja - gratuluję Kochana, cudnie będzie!

Ja też bym chciała parke, aczkolwiek mam tyle pięknych rzeczy po Jadze.. No i tatuaż już kombinuje pod Kaline [emoji6][emoji3].
Ale i dla Syna znajdę jakiś symbol [emoji14]

Aim - Lasencja!
Jakie plany na wieczór? [emoji6]

Morela - sliczniutkie szponki [emoji3].
Chyba czas się umówić że swoimi [emoji6]

Inka - to teraz proszę ładnie odpocząć [emoji5]. Udanego imprezowania [emoji3]

Co do pierogów - to narobilas takiego smaka, że wzięłam dzisiaj na wynos 3 porcje ruskich (ze stołówki w II LO [emoji6] - pyyycha). Młoda swoją porcje wciągla na warsztatach, czestujac przy okazji inne dzieci [emoji1]

Lilith - co do L4 to.. Przydałby mi się jeszcze jeden tydzień pracy - serio.. Namnozylo się dziwnych tematów, a..planuję od przyszłego czwartku już mieć wolne.
L4 chce wziąść jedynie pod kątem ferii, by móc spędzić czas z młodą. Częściowo będziemy na wyjeździe, a pozostały czas zaplanowałam na różnych warsztatach. Także.. Wypoczne po tym L4 w pracy [emoji1][emoji1][emoji1]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Maniek mozna na parapecie hodowac szczypiorek. Ja mialam w zeszlym roku a pozniej go na wiosne do ogrodka wsadzilam.

Lilith ja tez na l4 i czasami juz sama nie wiem co ze soba robic [emoji18]

Morela sliczne pazurki [emoji5]

Truskawka ja tez mam pieska ktory mi wszystko niszczyl w ogrodku i teraz mam ogrodzony takim niskim plotkiem. Psinka nauczyla sie ze nie moze tak wchodzic [emoji18]
xnw43e3k256g9p2p.png

ehhh, aim.. - ja to typowa spodniara jestem, więc wiesz.. Dla mnie założenie spódnicy czy sukienki to święto warte uczczenia [emoji1].

P.S. To może zrób jakiegoś suprisa mężowemu [emoji14]?

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie wiem jakiego, jesteśmy na weekend odwiedzić teściów :D a o męża dbam na bieżąco także nie jest biedny :) choć trochę się zdziwił że ubrałam się po staremu :D

Do góry