reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja też rodziłam już raz naturalnie 6.5 roku temu. Zapomniałam o bólu, skurczach krzyżowych i tych 14h na łóżku porodowym dopiero pół roku temu - kiedy podjęłam decyzję o drugim dziecku. To wszystko od psychiki zależy. Teraz też się boję - mniej niż wtedy ale wiem też , że długo będę do siebie dochodzić.

f2w3rjjgy5cue5bk.png
Morela dokladnie Cie rozumiem. My z mezem chcielismy miec dzieci z malym odstepem wiekowym, ale bedzie roznica 5 lat, bo musialam jak piszesz zapomniec o poprzednim porodzie:)
Ja mialam tak jak pisze Alex dwa w jednym, rodzilam naturalnie ( ze znieczuleniem), wiele godzin, dziecko zle wstawione, miala byc cesarka "na cito", ale sala byla zajeta bo byla inna cesarka, w miedzyczasie znieczulenie zeszlo i myslalam ze ja normalnie tego nie przezyje, masakra...koniec koncow wszystko sie dobrze skonczylo, bez niedotlenienia coreczki itp.(przynajmniej widocznego), ale co przezylam to moje....

reklama
Ps. Ale przy znieczuleniu wszystko bylo ok, takze ja wszystkim bardzo polecam znieczulenie do porodu:)

Uzbierało się tego czytania od mej ostatniej wizyty :)
Ja zanim dowiedziałam się, że będą bliźniaki byłam przekonana, że chcę rodzić naturalnie... teraz z dwoma to już sama nie wiem. mam tylko nadzieję, że w obu przypadkach wszystko będzie dobrze:)

EWELLA 90 a moze to dzidz sie wypina? moja dzidzia jak sie rusza to tez mi macica przewaznie twarda sie robi.

ja mam cc wiec sie nie stresuyje:p

Maziajka no sama nie wiem ruchów jako takich nie czuję, czasami jakieś smyranie pod pepkiem jestem,m 17+3, ale może masz rację :) zadzwonię do lekarza w piątek bo do jutra ma urlop i zapytam :)

Curran_twins cudna gromadka <3

Aim, do porodu zostało jeszcze trochę czasu, więc wszystko się może zdarzyć :)

Sylver, bardzo pozytywna rodzinka, a córa w centrum zainteresowania :)

Chybra ja mam Sprout i kalkulator tygodnia ciąży

Mamusia_Munika, pamiętam jak ja miałam kiedyś takie bóle brzucha. Ze szpitala odesłali mnie do ginekologa, żeby sprawdzić, czy to nie ciążą pozamaciczna. Lekarz nie widział na usg jednego jajowodu i kazał zrobić test. Nawet nie bete, tylko taki sikany. Miałam 18 lat, brałam tabletki, a on mi z czymś takim wyskakuje :/ Byłam w szoku, ale jeszcze tego sama dnia wycięli mi wyrostek :) Mam nadzieję, że u Ciebie tak się nie skończy.
I ja się zapisałam na te warsztaty:)

Agniesiam86 u mnie od bólu pośladka zaczęła się zakrzepica. Broń Borze nie chcę Cie straszyć! Ja nie byłam wtedy w ciąży. Ale proszę obserwuj się.

Ostatnio cos o ruchach pisalyscie... Kurcze, 17 tydzdalej nic, a juz sie nie moge doczekac. Oskara chyba szybko czulam, a teraz czeeekanie:-(

reklama
Agniesiam86 u mnie od bólu pośladka zaczęła się zakrzepica. Broń Borze nie chcę Cie straszyć! Ja nie byłam wtedy w ciąży. Ale proszę obserwuj się.[/QUOTE]

Ja pod tym kątem jestem przebadana, bo mam objaw reynauda i przez ostatni czas miałam kompleks badań u immunologa i reumatologa, a przed ciążą u chirurga naczyniowego. Badania powychodziły ok.

Do góry