reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Tez tak myśle ze siekneli za dużo. Ale w PL jest opinia ze przed druga faza powinno juz puścić znieczulenie bo kobieta nie czuje skurczy. Tak przynajmniej mówili na szkole rodzenia. Doskonale czułam jak napina mi sie macica, ale było to bez bólu, byłam tez podpięta non stop do ktg

reklama
Ja jeszcze sie nie boje. Pewnie zacznie sie tydzień przed. Aim mam takie samo podejście. Ale i tak trzeba dojść do 4cm :oo:. Liczę ze 3ci pójdzie szybko. Od druga fazę to w ogóle sie nie martwię to za każdym razem rach ciach i chłopaki leżeli na brzuchu

Agniesia mnie tak bolał pośladek przez udo, dobry fizjo szybko sie z tym rozprawi

A jaka była przyczyna? Bo mnie to zastanawia, skąd mi się to wzięło? Nigdy tak nie miałam. Zagonię dzisiaj partnera do masażu:) A jak nie sprawdzi się to poszukam jakiegoś rozsądnego fizjo?

bulkaasia Gratulacje :) będą piękne dziewczynki :)

Aim gratulacje :) niby wszysko można wiedzieć wcześniej już a jednak zdażają się pomyłki, pownie połówkowe dopiero potwierdzi :) dziś na badaniu krwi była babka i mówiłe że jej sąsiadce mowili że dziewczynka a w ostanich tygodniach okazało się że chłopak

Mamusia Muminka mam nadzieje że przejdzie i nie będzie to wyrostek.

Nika999 ja miałam przeczucie, wręcz byłam pewna że dziewczynka a usg powiedziało że chłołopak i urodził się chłopak :) i tak jak Alex też potrzebowałam czasu żeby się przyzwyczić ale teraz nie wyobrażam sobie żeby było inaczej :D

Truskawka89 wiem o czym mówisz :) ja dziś pojechałam do pracy a mąż z małym został to odpoczęłam :) mąż mówi że chciał by mieć tyle energi na codzień ile on podczas choroby ;)

Alex ja miałm ciężki poród, bardzo długi, i skończył się cesarką :( po wydawało mi się że cesarka to najgorsze co mnie spotkało, ale teraz gdy myślę o porodzie to boję się że znowu było by tak samo, że nie mogłabym urodzić naturalnie i skończyło by się cesarką, więc chyba wolę od razu nastawić się na cesarkę, chociaż to przyjemne nie jest... zobaczymy jak to będzie...
Oj tak najgorzej chyba jak zaznacz 2w1..kiedy męczysz się bólami a w ostateczności kończy się cesarka..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Alex tak dwa porody w jednym to masakra

Agniesia nie wiem nie wczuwalam sie. Mięśnie lubią sie czasem spiąć

Aim mówiłaś ze byłaś na dużej ilości porodów. Czy zwykle dziewczyny podpięte są cały czas do ktg? Ja byłam cały czas w obydwu. Mogłam byc aktywna, ale w obrębie kabli. Nie wiem czy to z powodu, ze moje porody były wywoływane i cały czas podawali oksytocynę ? Czy to cukrzyca?

Alex ja w ogóle sie teraz porodu nie boje, nie myśle nawet o tym, żyje trochę ciąża z dnia na dzień, modlę sie tylko zeby jak najdłużej donosić, zeby tylko nie mieć skrajnego wcześniaka... A co do samego porodu to bede mieć cc, raz juz miałam, przeżyłam, duuuuzo gorsze zabiegi od tego czasu mnie spotkały, wiadomo ze nie jest przyjemnie po, ale przyzwyczajona jestem do bólu, także nie myśle o tym jakoś szczególnie :)

Aim mówiłaś ze byłaś na dużej ilości porodów. Czy zwykle dziewczyny podpięte są cały czas do ktg? Ja byłam cały czas w obydwu. Mogłam byc aktywna, ale w obrębie kabli. Nie wiem czy to z powodu, ze moje porody były wywoływane i cały czas podawali oksytocynę ? Czy to cukrzyca?
Ja także miałam podawana oxy i byłam podpięte..tyle że ja w Holandii także niewiem czy powód to był podawanie oxy

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a man inne pytanie czasami w ciągu dnia spina mi się brzuch tak po prawej stronie i robi taka kulka mała jak dotykam czuje, wcześniej nic takiego nie miałam nie boli brzuch ani nic we wtorek lekarz dopiero nie wiem czy iść wcześniej może spotkałyscie się z takim czymś ?? :(

reklama

Pod koniec u nas były wszystkie. Początek to luz, można chodzić, siedzieć na piłce, siedzieć w wannie z hydromasażem (na to się najbardziej czaje!!! :D) a potem jak już odp rozwarcie to każda była podpięta bo trzeba monitorować żeby w razie w od razu robić cc

Do góry