reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Witajcie moje dziewczynki !!!

Jak dużo piszecie.
Ja dzisiaj z rana pojechałam do ojca i do siostry. Siostra mnie nakarmiła pyszną zupą pomidorową z ryżem. Smakowała mi jak nigdy. :-D
Zadzwoniłam do szkoły rodzenia i położna zaprosiła mnie już na czwartek na zajęcia. Chyba pójdę bo dzidzia w brzuchu to pierwsze Słoneczko a ja nic nie wiem o dzieciach .
Jestem od 4 tygodnia na l4 i nie wyobrażam sobie pracować. Fajnie jest w domku. No może czasami nudno ale jak jest okazja i nie muszę pracować to korzystam. A najlepsze są wypłaty bo 100 %:-) :) Pracę mam fizyczną, dużo stresu i trzeba dźwigać a do tego brzydko pachnie w zakładzie. Pracowałam po 12-14 godzin a nawet w sobotę i niedzielę. Nie mam wyrzutów że korzystam z l4. Zasłużyłam na odpoczynek. Podziwiam dziewczyny które pracują...

Ściskam Was !!!

reklama
Inka korzystaj jak możesz. Ja bede pracowac dopoki będę mogla. W irlandii niestety moja firma nie placi macierzynskiego I l4. Mogę iść na zwolnienie ale dostane nawet nie polowe wyplaty.
Ja dzisiaj na obiad zjadlam za duzo haha. Gulasz z ziemniakami I surowka. Potem stwierdzilam że musze się polozyc bo zjadlam za duzo ale lezac wpalaszowalam kubeczek lodow z moim pasierbem na pol [emoji5] I tak sobie teraz odpoczywam I czytam bb.

Kasiulka super gratuluję wszystkiego [emoji6]

Megan gratuluję i powodzenia [emoji4]

Ola w. Najważniejsze że serduszko pyka , ale sama się zestresowalam jak to czytalam

Bulkaasia, mamusia muminka czekamy na wieści wizytowe

Dziewczyny ja mam spadek formy i zapierdziel w pracy.

Ale czytam Was w drodze powrotnej z pracy. Oki wysiadam [emoji6]

Właśnie godzinkę się zdrzemlam (plus robienia obiadów na 2 dni - czyli dzisiaj odpoczywam [emoji6]).
Obudziłam się i czytam o lodach.. Na moje nieszczęście mam takowe ("koral" z kukulka) , więc pewnie i ja się dobiore.

Curran twins - te klucia sa normalne. Można sobie troszkę ulżyć w tych różnych niedogodnościach i łykac magnez [emoji5]

Inka - a gdzie się wybierasz do szkoły rodzenia? myślałam żeby od marca się zapisać.
Co do L4 - pewnie korzystaj! Ja od jesieni siedzę 8h, i po pracy marzę aby się położyć.
Niestety pojawia się widmo powrotu w teren.. Sezon za miesiąc na nowo ruszy, ale mam nadzieję, ze mój szef zdaje sobie sprawę z faktu, że.. Ja już się nie będę nadawała na takie eskapady [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój chce aby była Liwia jak będzie dziewczynka. Ja jakoś się nie mogę przekonać :D

Co do tęsknoty za Polską.. Strasznie tęsknię. Chciałabym wrócić, nic mnie tu nie cieszy i trzyma mnie tylko mąż, bo on nie chce wrócić.
Ja sobie nie wyobrażam siebie w Irlandii... kasa kasą ale nie za wszelką cenę. Za bardzo tęsknię...

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

niewa88 ja byłam 6 lat w Anglii, wrócilismy bo nigdy nie chcieliśmy tam mieszkac na stałe, więc po porodzie był dobry moment. Dzaiadki tak dobra instytucja, tylko do jednych mamy daleko a drudzy pracują, więc jak coś to zostajemy sami jak np. jest chory.
No niestety w tych czasach każdy chce pracować bo z tą emerytura to nic nie wiadomo....
Tak urodzenie dziecka to świetny moment ;-)

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już 11 lat w irlandii więc to tak jakby moj Dom. Owszem tesknie za polska ale nie za wszystkimi aspektami. Znajomych już nie mam. Tylko rodzina zostala. A w irlandii już zbudowalam życie 8 teraz nie wyobrazam sobie wrocic I zaczynac wszystko od poczatku

reklama
:) bracia oglądają Zosie

Załączniki

• IMG_4404.JPG
    IMG_4404.JPG
    109,2 KB · Wyświetleń: 100
Do góry