reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Angie - z tym bolem po lewej stronie tez ostatnio walcze. Nie jest tak rwacy i uciazliwy jak u Ciebie, ale w nocy przekrecam sie po sto razy. Tez nie wiem z czego to moze sie brac ale fakt ze ostatnio calymi dniami siedze nad kasiazkami i papierami, wiec podejrzewam ze moze od tego. Jak Ci sie pogorszy to moze to skonsultuj? Ja planuje w poniedzialek na wizycie u gina o wszystko wypytac.

niewa88 ja byłam 6 lat w Anglii, wrócilismy bo nigdy nie chcieliśmy tam mieszkac na stałe, więc po porodzie był dobry moment. Dzaiadki tak dobra instytucja, tylko do jednych mamy daleko a drudzy pracują, więc jak coś to zostajemy sami jak np. jest chory.

Pera- wspaniala gromadka, az zazdroszcze bo u mnie w drodze pierwsze dzieciatko, a ze sama jestem jedynaczka, to marzy mi sie wiecej dzieci.

Co do dziewczyn- fakt wiekszosc z poludnia Polski, ale sa tez dziewczyny, ktore mieszkaja za granica, sa z zachodniopomorskiego, czy jak ja- z Poznania :) a ze miejsce zamieszkania zobowiazuje to dzis sobie chyba zaserwuje pyre z gzikiem bo za mna chodzi od kilku dni ;)
Maniek ja też z Wlkp,70 km od Poznania,u nas pyry z gzika obowiazkowo raz w tygodniu,heh wszyscy przepadaja za tym daniem,myślałas już może w którym szpitalu chcesz rodzic?ja cesarke miałam na polnej,a teraz się zastanawiam.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Megan gratuluje szybkiej decyzji o slubie:)
Balkaasia spokojnie bo stresujesz dzieciaki:)
Pera witaj :) Ninka to moj nr 1 dla.cory w razie w;)
Truskawka bidny synus oby szybko choroba ustapila.
Ola.w gratki udanej wizyty.
Sylver rozumiem Cie z tym odpisywanie ja tez tylko tel.i ciezko kazdemu odpisac albo juz ktos pisal to po co powtarzac itp itd.
Angie waga to indywidualna sprawa ja zaraz zaczne 16tc i jest + 2kg ale zwykle tyje 16kg-20kg wiec jeszcze moze byc sporo na +.
No dobra mialam.mase do.nadrobienia ale dalam rade a przeciez przed spani.bylam.na.biezaco ja nie wiem..,[emoji12]

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Hej dziewczyny!wow nadrobiłam zaległości !a trwało to chyba 3 dni[emoji12][emoji12]

Widze ze dzieje sie na forum i rownież witam nowe przyszłe mamuśki:)

Ja dziś miałam okropna noc ...miałam jakis straszny ból po lewej stronie w żebrach i pod nimi ...spać nie mogłam ze aż musiałam wstać i to trochę rozchodzić ...
Tez tak macie?
W sumie jest to jakis 16 tydzień i wydaje mi sie ze to chyba za wcześnie zeby dzidziuś tak harcował [emoji44] ale przyznać muszę ze to było bardzo nieprzyjemny i rwący ból ...
Ale czytałam na forum gdzieś ze dużo osób ma z tym problem ..:) takze chyba trzeba zacząć sie przyzwyczajać [emoji3]

Widze ze temat imion juz był [emoji4]
U mnie prawdopodobnie ma być dziewczynka i ostatnio bardzo spodobało mi sie imię Nela (Nelka tak słodko brzmi:) (o dziwo podoba sie tez mężowi )ale wyczytałam na forum coś o Liwii i muszę przyznać ze tez superowe !
Mi od dawna sie podoba Natasza ale mąż sie nie zgadza i coś czuje ze cieżko bedzie go przekonać bo to tez taki uparciuch jak cholera :)

Dziewczyny napiszcie coś więcej jak wyglądają połówkowe badania ..to moja druga ciąża , natomiast pierwsza tak długo dotrzymana .Dlatego jestem zielona w temacie ..
Czy te badania sa tez tak szczegółowo wyliczane jak przy prenatalnych ? I w jakim czasie sie je wykonuje?

A co do mojej wagi skoczyło mi juz 3 kg .. czy to jest ok ? Czy za mało/dużo?
ale słyszałam ze skok wagi zaczyna sie tak naprawdę od 7 miesiąca ..:) jak to u Was bywa ?

Miłego dnia kobitki !!!:) [emoji4]

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Ja rowniez chetnie dowiem sie cos wiecej o badaniu polowkowym. U mnie podobnie z ciaza,bo pierwsza stracilam w 8 tyg, wiec teraz ciezko mi sie nie stresowac. Chociaz czuje sie swietnie, to czasami zastanawiam sie czy to dobra oznaka.
U mnie tez waga wskazuje 3 kg na plusie, w sumie to byl taki skok w 14 tyg, a teraz caly czas na tym samym poziomoe.
Jak wszystkie chwala sie imionami, to i ja sie pochwale:) Nie znam jeszcze plci, ale jezeli bedzie dziewczynka to Lidzia. Dla chlopca jeszcze nie ma imienia, bo tym zajmuje sie tatus, wiec mu pewnie troche zejdzie :-)

Tea- planuje na Polnej. Moj ginekolog jest tam ordynatorem, to po pierwsze. Po drugie- wiekszosc moich kolezanek ostatnio rodzila na Polnej i sobie chwalily. A w zeszlym roku w styczniu lezalam tam sama kilka dni na obserwacji (ciaza pozamaciczna) i chociaz powod pobytu i sama sytuacja byla dla mnie traumatyczna, to opieka i zachowanie personelu naprawde wspaniale i bardzo mi to pomoglo przejsc te trudne dni. Takze dlatego Polna.

Drogie Koleżanki !
Przede wszystkim witam nowoprzybyłe do naszego grona !!
A po drugie, pragnę oznajmić, że temat bankowy został w dniu dzisiejszym stłamszony i pokonany. Konto zamknięte. Oczywiście nie obyło się bez walk, ale warto było :) Także jednego kciuka już możecie puścić, ale trzymajcie nadal drugi za jutrzejsze badanie u ginekologa :)
Dziękuję Wam za tak duże wsparcie.
Była mowa o ubraniach ciążowych. Jeśli mogę coś podpowiedzieć to czasami naprawdę fajne rzeczy w bardzo dobrym stanie (czasami nawet z metką) można znaleźć w dobrze zaopatrzonych lumpeksach. Wczoraj np. kupiłam spodnie H&M MAMA za 20 zł w stanie jakby były nówki sztuki, nie śmigane. Także czasami warto zajrzeć :)

Morela_87
Ciężko się od Was nie uzależnić jak jest fajnie towarzystwo. W końcu jedziemy wszystkie na tym samym wózku "ciążowym". :)

Sylver80
Sposób na niezapamiętywanie wygląda tak, że niektóre posty biorę jako odpowiedź i póżniej czytając je odpowiadam a resztę tekstu kasuję :) Także z pamięcią tu się nie pochwalę :(

curran_twins
Wracaj jak najszybciej, proszę bo dobrze mieć koleżankę z tego samego miasta :)

Bulkaasia
Trzymam kciuki za dzisiejsze USG - daj znać też jaka płeć bo tu dziewczyny obstawiały, zobaczymy, które miały rację :)

Mamusia_Muminka, Bulkaasia trzymam kciuki za wizyty i fotogeniczne dzidzie :)

Megan ale Ci zazdroszczę ślubu. Niby swój miałam 1,5 roku temu, a chciałabym to przeżyć jeszcze raz. Przygotowania były super :) planujecie po tym jakieś przyjęcie, obiad?

Witamy Pera! Mam nadzieję, że zadomowisz się u nas :)

abed zdrówka dla Synka!

Maziajka wiem przez co przechodzisz, sama niedawno stałam przed takimi decyzjami. Wszystko zamawialiśmy na allegro i ułatwiłam sobie sprawę. Mąż przeglądał dziesiątki stron a ja tylko akceptowałam (lub nie :p) jego wybory :) Teraz wybieram to, co najprzyjemniejsze, czyli dodatki :)

Ola W, cieszę się że wszystko ok z dzidzią :)

Zrobił mi się chyba jakiś stan zapalny, bo dziąsło spuchło i boli trochę. Płukałam sobie szałwią, więć i przy okazji gardło też chciałam wypłukać, bo mnie kłuje trochę i zaliczyłam żyganko :/ drugie od początku ciąży...

reklama
Maniek07
To się zgadza, dzieci potrafią już się naprawdę fajnie sobą zająć, ze spokojnie cos można porobić w domu. Ja żałuję, że czekaliśmy z pierwszym dzieckiem, a później jeszcze pierwszą ciążę poroniłam w 8 tygodniu, no ale w końcu się udało :). U mnie pierwsze dziecko to spokojny, delikatny wrażliwiec, natomiast córka to dziewczynka z charakterkiem, która potrafi tupnąć dwiema nóżkami naraz :D, u znajomych tak samo, więc się śmiejemy, że to reguła, że drugie dzieciaczki muszą o siebie zawalczyć z "konkurencją" ;). Zobaczymy, jaki charakter będzie miało trzecie ;).

Co do imion, to u nas wstępnie ma być Iga/Ignacy :)

Wendy83
Ninki to fajne dziewczynki!. Mała może być Ninka, Ninusia, Nineczka, a dla dorosłej Nina też ładnie i kobieco :)

Mumusia_Muminka
Gratulacje zamknięcia konta, ja mam do zmknięcia 2 i już się boję przejść ;).
Kciuki zaciśnięte za badanie! Ja jutro też mam wizytę u ginekologa i kontrolę u endokrynologa.

Do góry