reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Angie - z tym bolem po lewej stronie tez ostatnio walcze. Nie jest tak rwacy i uciazliwy jak u Ciebie, ale w nocy przekrecam sie po sto razy. Tez nie wiem z czego to moze sie brac ale fakt ze ostatnio calymi dniami siedze nad kasiazkami i papierami, wiec podejrzewam ze moze od tego. Jak Ci sie pogorszy to moze to skonsultuj? Ja planuje w poniedzialek na wizycie u gina o wszystko wypytac.

niewa88 ja byłam 6 lat w Anglii, wrócilismy bo nigdy nie chcieliśmy tam mieszkac na stałe, więc po porodzie był dobry moment. Dzaiadki tak dobra instytucja, tylko do jednych mamy daleko a drudzy pracują, więc jak coś to zostajemy sami jak np. jest chory.

Pera- wspaniala gromadka, az zazdroszcze bo u mnie w drodze pierwsze dzieciatko, a ze sama jestem jedynaczka, to marzy mi sie wiecej dzieci.

Co do dziewczyn- fakt wiekszosc z poludnia Polski, ale sa tez dziewczyny, ktore mieszkaja za granica, sa z zachodniopomorskiego, czy jak ja- z Poznania :) a ze miejsce zamieszkania zobowiazuje to dzis sobie chyba zaserwuje pyre z gzikiem bo za mna chodzi od kilku dni ;)
Maniek ja też z Wlkp,70 km od Poznania,u nas pyry z gzika obowiazkowo raz w tygodniu,heh wszyscy przepadaja za tym daniem,myślałas już może w którym szpitalu chcesz rodzic?ja cesarke miałam na polnej,a teraz się zastanawiam.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Megan gratuluje szybkiej decyzji o slubie:)
Balkaasia spokojnie bo stresujesz dzieciaki:)
Pera witaj :) Ninka to moj nr 1 dla.cory w razie w;)
Truskawka bidny synus oby szybko choroba ustapila.
Ola.w gratki udanej wizyty.
Sylver rozumiem Cie z tym odpisywanie ja tez tylko tel.i ciezko kazdemu odpisac albo juz ktos pisal to po co powtarzac itp itd.
Angie waga to indywidualna sprawa ja zaraz zaczne 16tc i jest + 2kg ale zwykle tyje 16kg-20kg wiec jeszcze moze byc sporo na +.
No dobra mialam.mase do.nadrobienia ale dalam rade a przeciez przed spani.bylam.na.biezaco ja nie wiem..,[emoji12]

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Hej dziewczyny!wow nadrobiłam zaległości !a trwało to chyba 3 dni[emoji12][emoji12]

Widze ze dzieje sie na forum i rownież witam nowe przyszłe mamuśki:)

Ja dziś miałam okropna noc ...miałam jakis straszny ból po lewej stronie w żebrach i pod nimi ...spać nie mogłam ze aż musiałam wstać i to trochę rozchodzić ...
Tez tak macie?
W sumie jest to jakis 16 tydzień i wydaje mi sie ze to chyba za wcześnie zeby dzidziuś tak harcował [emoji44] ale przyznać muszę ze to było bardzo nieprzyjemny i rwący ból ...
Ale czytałam na forum gdzieś ze dużo osób ma z tym problem ..:) takze chyba trzeba zacząć sie przyzwyczajać [emoji3]

Widze ze temat imion juz był [emoji4]
U mnie prawdopodobnie ma być dziewczynka i ostatnio bardzo spodobało mi sie imię Nela (Nelka tak słodko brzmi:) (o dziwo podoba sie tez mężowi )ale wyczytałam na forum coś o Liwii i muszę przyznać ze tez superowe !
Mi od dawna sie podoba Natasza ale mąż sie nie zgadza i coś czuje ze cieżko bedzie go przekonać bo to tez taki uparciuch jak cholera :)

Dziewczyny napiszcie coś więcej jak wyglądają połówkowe badania ..to moja druga ciąża , natomiast pierwsza tak długo dotrzymana .Dlatego jestem zielona w temacie ..
Czy te badania sa tez tak szczegółowo wyliczane jak przy prenatalnych ? I w jakim czasie sie je wykonuje?

A co do mojej wagi skoczyło mi juz 3 kg .. czy to jest ok ? Czy za mało/dużo?
ale słyszałam ze skok wagi zaczyna sie tak naprawdę od 7 miesiąca ..:) jak to u Was bywa ?

Miłego dnia kobitki !!!:) [emoji4]

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Ja rowniez chetnie dowiem sie cos wiecej o badaniu polowkowym. U mnie podobnie z ciaza,bo pierwsza stracilam w 8 tyg, wiec teraz ciezko mi sie nie stresowac. Chociaz czuje sie swietnie, to czasami zastanawiam sie czy to dobra oznaka.
U mnie tez waga wskazuje 3 kg na plusie, w sumie to byl taki skok w 14 tyg, a teraz caly czas na tym samym poziomoe.
Jak wszystkie chwala sie imionami, to i ja sie pochwale:) Nie znam jeszcze plci, ale jezeli bedzie dziewczynka to Lidzia. Dla chlopca jeszcze nie ma imienia, bo tym zajmuje sie tatus, wiec mu pewnie troche zejdzie :-)

Tea- planuje na Polnej. Moj ginekolog jest tam ordynatorem, to po pierwsze. Po drugie- wiekszosc moich kolezanek ostatnio rodzila na Polnej i sobie chwalily. A w zeszlym roku w styczniu lezalam tam sama kilka dni na obserwacji (ciaza pozamaciczna) i chociaz powod pobytu i sama sytuacja byla dla mnie traumatyczna, to opieka i zachowanie personelu naprawde wspaniale i bardzo mi to pomoglo przejsc te trudne dni. Takze dlatego Polna.

Drogie Koleżanki !
Przede wszystkim witam nowoprzybyłe do naszego grona !!
A po drugie, pragnę oznajmić, że temat bankowy został w dniu dzisiejszym stłamszony i pokonany. Konto zamknięte. Oczywiście nie obyło się bez walk, ale warto było :) Także jednego kciuka już możecie puścić, ale trzymajcie nadal drugi za jutrzejsze badanie u ginekologa :)
Dziękuję Wam za tak duże wsparcie.
Była mowa o ubraniach ciążowych. Jeśli mogę coś podpowiedzieć to czasami naprawdę fajne rzeczy w bardzo dobrym stanie (czasami nawet z metką) można znaleźć w dobrze zaopatrzonych lumpeksach. Wczoraj np. kupiłam spodnie H&M MAMA za 20 zł w stanie jakby były nówki sztuki, nie śmigane. Także czasami warto zajrzeć :)

Morela_87
Ciężko się od Was nie uzależnić jak jest fajnie towarzystwo. W końcu jedziemy wszystkie na tym samym wózku "ciążowym". :)

Sylver80
Sposób na niezapamiętywanie wygląda tak, że niektóre posty biorę jako odpowiedź i póżniej czytając je odpowiadam a resztę tekstu kasuję :) Także z pamięcią tu się nie pochwalę :(

curran_twins
Wracaj jak najszybciej, proszę bo dobrze mieć koleżankę z tego samego miasta :)

Bulkaasia
Trzymam kciuki za dzisiejsze USG - daj znać też jaka płeć bo tu dziewczyny obstawiały, zobaczymy, które miały rację :)

Mamusia_Muminka, Bulkaasia trzymam kciuki za wizyty i fotogeniczne dzidzie :)

Megan ale Ci zazdroszczę ślubu. Niby swój miałam 1,5 roku temu, a chciałabym to przeżyć jeszcze raz. Przygotowania były super :) planujecie po tym jakieś przyjęcie, obiad?

Witamy Pera! Mam nadzieję, że zadomowisz się u nas :)

abed zdrówka dla Synka!

Maziajka wiem przez co przechodzisz, sama niedawno stałam przed takimi decyzjami. Wszystko zamawialiśmy na allegro i ułatwiłam sobie sprawę. Mąż przeglądał dziesiątki stron a ja tylko akceptowałam (lub nie :p) jego wybory :) Teraz wybieram to, co najprzyjemniejsze, czyli dodatki :)

Ola W, cieszę się że wszystko ok z dzidzią :)

Zrobił mi się chyba jakiś stan zapalny, bo dziąsło spuchło i boli trochę. Płukałam sobie szałwią, więć i przy okazji gardło też chciałam wypłukać, bo mnie kłuje trochę i zaliczyłam żyganko :/ drugie od początku ciąży...

reklama
Maniek07
To się zgadza, dzieci potrafią już się naprawdę fajnie sobą zająć, ze spokojnie cos można porobić w domu. Ja żałuję, że czekaliśmy z pierwszym dzieckiem, a później jeszcze pierwszą ciążę poroniłam w 8 tygodniu, no ale w końcu się udało :). U mnie pierwsze dziecko to spokojny, delikatny wrażliwiec, natomiast córka to dziewczynka z charakterkiem, która potrafi tupnąć dwiema nóżkami naraz :D, u znajomych tak samo, więc się śmiejemy, że to reguła, że drugie dzieciaczki muszą o siebie zawalczyć z "konkurencją" ;). Zobaczymy, jaki charakter będzie miało trzecie ;).

Co do imion, to u nas wstępnie ma być Iga/Ignacy :)

Wendy83
Ninki to fajne dziewczynki!. Mała może być Ninka, Ninusia, Nineczka, a dla dorosłej Nina też ładnie i kobieco :)

Mumusia_Muminka
Gratulacje zamknięcia konta, ja mam do zmknięcia 2 i już się boję przejść ;).
Kciuki zaciśnięte za badanie! Ja jutro też mam wizytę u ginekologa i kontrolę u endokrynologa.

Do góry