reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Alex idź prywatnie. Tu w UK bez potrzeby tez nie ma często usg bo w 12, 20 i może na koniec. Ja miałam w 6, 8, 12, 16 i teraz idę w 20. A i tak prywatne z płcią miałam w 15. Dodatkowo biorę w 25 HD.

Aha groźnie brzmi.. Życzę by mąż jednak postawił się na nogi na ferie co by bardziej nie komplikować.. Nomi zdrówko to wiadomo juz,

Paalina fajnie, że się odezwałaś.

AIM tez mam tą kreskę normalnid, jakby od włosków. Ale teraz to ciążowa wychodzi.

Aga mocne ruchy to ja czułam w poprzedniej ciąży, w tej to jednak zdecydowanie lżejsze są mimo, że ciąża starsza. Najważniejsze, że ruchy odczuwamy, z czasem u każdej z nas zrobią się silniejsze :) przyznam, czekam na 25tydzień jak szalona haha.

Wendy Ty też niedługo poczujesz :* baw sue dziś dobrze.

Chybryda, super może podpatrzy kto tam mieszka u Ciebie :) czekamy na wieści.

Abed juz im pisałam tyle razy ale chyba, zedna nie doczytala haha. Dla nas to tez najlepsza metoda.

Z ruchami różnie.. Ja np. Motylkow nie czułam. Ale banki tak. Nie pomykilam tego z gazami. W każdej ciąży inaczej.. W poprzedniej nie było żadnej zapowiedzi gdy w dokładnie skończonym 16tc po prostu zaczęłam dkstawax mocne kopniaki. Jakby ktoś no pukal mocno od środka. W 16tc czułam to zdecydowanie mocniej niż teraz w 19 haha. Teraz czuję to leciej, ale również na tyle mocno ze przy chodzeniu czy siedzeniu odczuwam. Również od po 16tc mocniej ale z przerwą raz 5 dniowa :( łożysko tez może wygluszac.

Zabieram się za to nieszczęsne prasowanie :)

reklama
Ilka dopiero doczytałam, gratuluję udanego podgladania choć szkoda, że nie pkkazalo co ma między nóżkami,

Wypiłam ala kawę i idę. No co Ty. To są 4 wielkie prania hihi pkus pościele. Trzeba było wczoraj zrobić :p

Aha zdrowia dla męża, nieźle się załatwił.
Aga_k_m bo "dom bez kota to głupota" :)
Ilka93 ja się w nocy budziłam przez ból gardła a raczej bardziej laskotanie. Myślałam że się wsciekne. Tantum pomogło.
Abed muszę dziś do apteki skoczyć to popytam o ten irigasin.
Lilith pójdę do apteki po te plukanki. A kot spał że mną do 4. Potem siku, zmiana miejsca i od 10 znowu się przytula.
Za to inhalatora nie mam , muszę kupić koniecznie bo widzę że i maluchy się często używają przy katarkach, kaszlach itp.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Rany ja też na wku*wie od rana, koszmary miałam, a jak nie to spać nie mogłam i ok północy mi buchnęła krew z nosa, ehhh coś pięknego. Zjadłam kawałek ciasta i wypiłam herbatkę malinową. Zaraz budzimy malucha z drzemki i idziemy na spacer . Ale szczerze mam ochotę po prostu leżeć.

Aha ale bidula

Paulina to pewnie na koniec ciąży będziesz miała niezła dyskotekę, ja takich tańców nigdy nie miałam

Alex u nas tak samo z USG te dodatkowe to prywatnie

Ilka a to Ci mały łobuz :)

Chybryda to może zostań i polez sobie?
Tez kiepsko dzień zaczęłam..

Misia masz kota z seri tych przyfulalskich. Tez mam takie sztukie. Dla mnie to czasem upierdliwe jest. Nad ranem to już zamykam sypialnie i ta gromade co sie wciska wywalam, bo bym nie pospala haha. Ale jak się ma dola czy gorszy dzień, to on zawsze wyczuwa i przylazi, to takie miłe. Małe pocoeszyciele.

Inhalator super, szybko nam dzieciaki na nogi stawia, plukanka tez, bo łatwiej oczyszcza i się nie kumuluje, choć nie brzmi miło.

Właśnie sprawdziłam pw i tam wiadomość od naszej gwiazdy, że same dno jesteśmy haha.

Lilith nie no ja to nie od włosków tylko normalnie na skórze ja mam kolor włosów niewidoczny właściwie więc odpada tym bardziej że na brzuchu to już jakieś pojedyncze tylko mam a linia normalna jest taki mój urok ;)

Alex ja też mieszkam w Holandii. Okolice Roosendaal :) Fajnie spotkać tutaj kogoś, kto też żyje w Holandii :p prawdziwe porównanie co do opieki , porodu.

Ruchy na początku czułam takie lekkie, bardzo podobne do ruchów w jelitach, ale dużo niżej. Teraz czuję wyraźnie rozpychające się dziecko. Czasem aż boli , jak np. nie mogę się rozciągnąć tylko siedzę i naciskam lekko na podbrzusze przy siedzeniu. Czuję,że to on, suwa się pod skórą. Ciężko wyjaśnić. Najpierw to są leciutkie ruchy, dlatego coś jak motyl :p ale z czasem, a u mnie w tej ciąży postępowało to bardzo szybko. Po 2 tygodniach już czułam wyraźnie, teraz czuję go co chwilę cały dzień.

Byłam na tym chorobowym niecały tydzień i powiem Wam,że chyba bym nie dał rady na L4 siedzieć cały czas. Zwariować idzie. Teraz jak zaczniemy robić pokój to może mnie ciągnąć do siedzenia w domu :p

U mnie na przeziębienie najlepsze są ciepłe kąpiele. Zawsze po puszczają zatoki i wszystko spływa, dzięki temu głowa mniej boli i idzie odetchnąć na chwilę. Jest też fajny sudafed to psykania do nosa dla dzieci, pewnie można sobie ulżyć w ciąży :)

reklama
Palinaa musze zapytac co brac na szczescie wczoraj samo przeszlo ..jakiegos mleczko znow nie wypije bo wyrzygam...

No własnie to jest mleczko takie miętowe , ale całkiem przyjemne w smaku. Nie jest gęste jakoś bardzo i szybko pomaga. Ja wczoraj wypiłam, bo nagle mnie żołądek rozbolał, niedobrze mi było, a miałam przed sobą około 70km. do przejechania i jak ręką odjął chwilę po wypiciu.

Do góry