reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Misia cudooo!! Urocza ta Twoja kotka.

Kasiulka właśnie pamiętam.. Dziwne to..

Maziajka Leila miała 19cm i położne w karcie napisały, że odpowiada to 17+1 i 160gr. Wiec teraz w 19 na pewno więcej będzie całościowo, wiec jest to możliwe jakby Ci się prostowala.

Tak myślę, czy tyłkiem nie wypycha i wali do środka ale przecież macicy teraz tak napiac nie może..

Pumelova teraz między pepkiem a lonem, jakoś w połowie :)

Ciekawe jak szybko linia będzie ciembiec.

reklama
Ja te linie mam od kiedy pamiętam ale na tyle jasną że na zdjęciach nikt nie zauważyłby. Nie ciemnieje na razie. No ale ja też jestem słowiańskiej urody i nic nie mam ciemnego w sobie.

Lilith moja w 15 miala 120 gr wiec teraz pewnie ma z 200 jak nic :D taki grubasek z niej.

010igov35ye70zfx.png

Witajcie porannie choc widze ze aim juz dawno spac nie moze :)
U mnie tez mlody wstal o 6 ale za to od 19 mialam luz ;)
Nadrobilam Was ;)
Lilith ja to w tyle z tymi wszystkimi ruchami i liniami takze sie nie wypowiem.bo u mnie nic a nic.
My dzis goscimy sie u bratanka mojego M na ur. wiec pewnie wieczorem bede miala co robic :)) miłej niedzieli[emoji3]

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Lilith - tak, będę miała też usg chociaż pewnie takie szybkie, dr zawsze musi mi pokazać, że serduszko bije, a mi to pasuje :-D Kreski pod pępkiem nie mam i w poprzedniej ciąży też nie miałam. Ale za to codziennie rano mnie kłuje pod pępkiem.

Cześć dziewczyny,

Ja tylko się witam, niestety już z Warszawy. W górach było fajnie , ale ........ wczoraj musieliśmy wracać bo w piątek na nocnej jeździe mój kochany mąż poszalal na snowboardzie i zaliczył taki upadek, że ledwo oddycha. Oczywiście wczoraj wieczorem w Wawie szpital, rtg i dzięki Bogu tylko ostro zbite żebra ale na tyle mocno,że 3 tygodnie będzie do siebie dochodził;,a za 2 tygodnie ferie [emoji54].

Z moich planów sobotniego spacerowania, wylegiwania w hotelu i nadrabiania BB [emoji22] wyszło NIC. O tyle dobrze, że Filipkowi wzięliśmy jeszcze w sobotę rano instruktora na 2.5h to on przynajmniej pojeździl.

...może w ramach poobiedniego relaksu poczytam Was i odpiszę [emoji6]

Hej chodzące Inkubatorki :p żyję! Choć bywało ciężko ;)
Dwa tygodnie temu skonczylam na chorobowym z powodu infekcji pęcherza. Strasznie bolalo mnie podbrzusze przy tym - obolały pęcherz. We wtorek byłam u rodzinnego i dał mi antybiotyk 4x1 dziennie przez co extra sie pochorowałam,bo tutaj nie dają nic osłonowo na żoładek, a ja jogurtów nienawidzę , samo mleko sobie z tym nie poradziło ;) w piątek skończyłam na IP dla kobiet w ciąży,bo po 30 minutach stania czy chodzenia rwący ból podbrzusza. Pobrała mi mocz cewką, buuu i mocz już był czysty. Więc skąd ból ?! Ginekolog zbadała szyjkę, długa i zamknięta. USG wyjaśnilo problem. Pęcherz podczas infekcji i trochę po może boleć, a jak dodatkowo dziecko zamiast leżeć w pozycji embrionalnej buzią do góry leży buzią do dołu z nogami na pęcherzu i twardo tupie :p to uraża dodatkowo pęcherz i przy staniu czy chodzeniu ból się może nasilać,bo mały cały czas napiera. No nic, wybaczam mu ;) teraz po skończonym antybiotyku boli mnie, ale czasem jeszcze boli. Pozycji raczej nie zmienil, bo kotłuje się bardzo często i czuję go cały czas w tym samym miejscu w dole brzucha po lewej stronie, a tam własnie miał nóżki i nimi przebierał :)
Rusza się bardzo dużo i czuję go już wyraźnie. Czasem jak kieruję autem,to aż boli,bo niestety tam się nie mogę wyprostować,żeby sobie ulżyć :p zawsze swiruje w aucie. Wczoraj cały dzień co chwilę się ruzał. Z każdym dniem czuję go coraz częściej i mocniej.

Powoli startujemy z pokojem,bo u nas powinno się mieć pokoik około 24 tygodnia ciąży. Mam 16go marca wizytę domową i fajnie by było jakby coś w tym pokoju juz bylo. Mam juz tapete na jedna sciane , reszte pomaujemy, upatrzylam lozeczko z komoda w Polsce :) niedlugo sie rozpedzamy z robota :)

I ja się witam [emoji5]

Lilith - mi późno w 1 ciąży wyszła krecha, teraz jeszcze nic nie widać. Ale Ty jesteś do przodu z ciążą, więc za 2-3 tyg i u mnie może coś się pojawi.
Z ruchami - podobna sprawa, Ty czujesz już mocne pukania, a ja od niedawna smyrania [emoji4].
Kasiulka ma podobnie jak Ty, więc to że czujecie nad pepkiem kulkę i wypychania, to może rzeczywiście dziewczynki eksploruja Wasze wyższe obszary [emoji6]

Wendy - udanej gosciny [emoji3]

Misia - słodki siersciuch [emoji3], strasznie brakuje mi kota w mieszkaniu..nasza kocica została u moich rodziców - ma ran lepsze warunki, no i moja mama jest cały czas na miejscu.
Odbije ja (albo wezmę małe kocie) po przeprowadzce.

Aha - o kurcze.. Groźnie to wszystko z opisu wygląda. Niech mężowy wypoczywa i zażywa wszelkiej rehabilitacji, takie wypadki lubią się po latach przypominać. Zdrówka dla Niego i dla Was oczywiście też [emoji8]
A Bb się nie przejmuj [emoji5]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie dziewczyny

Wczoraj dopadła mnie straszna migrena , niepomagały tabletki.. do tego dołączyła zgaga..(i u mnie czasem się już pojawia..choć póki co niejest aż tak mocna by niedawała mi żyć chociaż nienalezy do najprzyjemniejszych doznań..W pierwszej ciąży paliło mnie okropnie..zobaczymy jak to będzie teraz..
Nie jestem pewna ale chyba zaczynam czuć takie pojedyncze musniecia mojego malucha..tylko że one pojawiają się raz na jakiś czas..niezbyt często..dlatego niewiem czy niemylę ich z czymś innym..

Lilith ale fajnie ze juz tak wspina wam się mała..Leila piękne imię (sama kiedyś chciałam tak nazwać córkę jeśli by była jednak jeśli była by córka zdecydowaliśmy się na inne imię)

"Aha" współczuję że wypoczynek nieudał się tak jak miał..dla męża życzę zdrowia..

Ale wy macie się fajnie ze możecie tak często oglądać maleństwa na usg..ze zawsze wiecie ile ważą i mierzą..mogę tylko pozazdrościć..Ja miałam usg pod koniec 12tyg a następne mnie czeka dopiero w 20tyg (połówkowe) W poniedziałek mam wizytę u połoznej (tutaj całą ciążę prowadzi położna) ale to będzie tylko pomiar ciśnienia, jakieś pytania i bicie serduszka..Dobre i tyle..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Paalina - współczuję całej tej infekcji z ostra kuracja antybiotykowa. Kurcze.. Nie mogłaś kogoś poprosić by Ci przesłał oslonowki? No ale dzięki całej tej przykrej dolegliwości, widziałaś dzidziola i wiesz jak mu fajnie u Ciebie w brzusiu [emoji6][emoji3]
Kurcze... Szybko masz te wizytacje położnej pod kątem warunków dla malucha.

Alex - widzieć widzimy na każdej wizycie swoje maluchy, ale co do wagi dzidziola, to mi dopiero w późniejszych etapach podają, teraz tylko wymiary od główki po pupę. Czekam na kolejne prenatalne, wówczas coś więcej będę wiedziała [emoji3]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry