reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Lilith - serio? Gwiazda się odezwała? Ale to teraz jakos, czy pw było jeszcze z czasu gorącej wymiany zdań? [emoji1]
To "dno" mnie martwi. Ona tego argumentu w większości używała. Ciężkie musi mieć życie...

Co do zatok, to i ja polecam płukanki i inhalacje - pomagają [emoji3]

Maziajka, chybryda, curran twins - życzę poprawy nastroju - może jakiś relaksik (gorąca czekolada, kino, bądź maraton dobrych komedii) [emoji3]

Ilka - gratuluję udanej wizyty [emoji3]. Dzieciaczki czasami dluuugo nas trzymają w napięciu co do płci. Moja córka pokazała się dopiero ok. 29 to [emoji6]. Także cierpliwości [emoji5]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lilith szok ktora gwiazda?
Ania? Co tam pocisla?

Palina zalezy ja sie nie nudze do 15 tc rzyganie i czulam sie jak zwloki moglam tylko lezec, a teraz mam remont jest co robic.Dzis malowanie juz!! Ale jestem szczesliwa!!
Potem przyjdzie wiosna to na werandzie z ksiazka zasiade:D zreszta ja ostatnie 3 lata mialam tak intensywne zawodowo ze marzylam o takiej nudzie:D

010igov35ye70zfx.png

Maziajka, ja też aktywna od 4ech lat bez przerwy poza urlopami, ale siedzenie w domu mnie jednak zabija. Pewnie bym przywykła po jakimś czasie,bo bym sobie zajęcie znalazła, a tak w kilka dni to gniłam na sofie, aż laptopa popsułam :p książka mi nie wchodziła jakoś (?) ale wyjątkowo mnie nie zaciekawiła, więc Zabójcy z sąsiedztwa nie polecam ;) Teraz czytam "ściana sekretów" i dla niej zostałabym w domu :p w marcu nowe książki będą,to może pomyślę o chorobowym :D

Ja ostatnio usłyszałam tekst,że dziewczynki są wstydliwe i chowają co mają między nogami,a chłopcy bezwstydni świecą siurkami hahaha no moja córka też wstydliwa była, na tyle wstydliwa,że tyłek wypinała i nie dała zajrzeć :p
Jak byłam w szpitalu w piątek to ginekolog do mnie co ma byc, ja do niej,że chłopak a ona "widziałam,ale nie chciałam pierwsza powiedzieć" :D

Jakie macie pomyły na pokoik?
U nas jedna ściana z tapetą, biała w szare gwiazki, reszta ścian jasno szara. Mebelki tez bialo szare, a do tego dorzuce dodatki. Gonię mojego z tym pokojem, bo on sobie tam wcześniej biuro urządził i mamy tam, uwaga... dwie czarne i dwie niebieskie ściany :eek: od początku mówilam,że to zły pomysł,ale twierdził,że jak przyjdzie czas to je zamaluje, zobaczymy ;)

Paalinaa ja na L4 od grudnia i do tej pory miałam pojedyncze wolne dni, tak to załatwiam wszystkie zaległości. A tak się miałam w końcu że znajomymi pospotykac i coś mi kiepsko idzie bo nie mam czasu. :)
Lilith a propo prasowania to wczoraj ponad 2h a i tak zostawiłam 5sztuk bo już mnie tyłek bolał.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka, ja też aktywna od 4ech lat bez przerwy poza urlopami, ale siedzenie w domu mnie jednak zabija. Pewnie bym przywykła po jakimś czasie,bo bym sobie zajęcie znalazła, a tak w kilka dni to gniłam na sofie, aż laptopa popsułam :p książka mi nie wchodziła jakoś (?) ale wyjątkowo mnie nie zaciekawiła, więc Zabójcy z sąsiedztwa nie polecam ;) Teraz czytam "ściana sekretów" i dla niej zostałabym w domu :p w marcu nowe książki będą,to może pomyślę o chorobowym :D

Ja ostatnio usłyszałam tekst,że dziewczynki są wstydliwe i chowają co mają między nogami,a chłopcy bezwstydni świecą siurkami hahaha no moja córka też wstydliwa była, na tyle wstydliwa,że tyłek wypinała i nie dała zajrzeć :p
Jak byłam w szpitalu w piątek to ginekolog do mnie co ma byc, ja do niej,że chłopak a ona "widziałam,ale nie chciałam pierwsza powiedzieć" :D

U nas jedna ściana z tapetą, biała w szare gwiazki, reszta ścian jasno szara. Mebelki tez bialo szare, a do tego dorzuce dodatki. Gonię mojego z tym pokojem, bo on sobie tam wcześniej biuro urządził i mamy tam, uwaga... dwie czarne i dwie niebieskie ściany :eek: od początku mówilam,że to zły pomysł,ale twierdził,że jak przyjdzie czas to je zamaluje, zobaczymy ;)

U mnie pokoik bedzie z szarymi ścianami, białymi meblami i żółtymi zasłonami, obrazkami i innymi pierdolami :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Mumusia_Muminka do Dr Binczyka trafilam przez znajoma bo dostac się do niego to jakas masakra. Min 3 tygodnie oczekiwania.

Słyszałam o tym lekarzu same dobre opinie i jest na pewno bardzo oblegany... ma bardzo dużo przypadków odnośnie schorzeń narządów rodnych kobiety i głównie w tym się specjalizuje.
Wracaj szybko do nas ! Pozdrawiam!

Lilith - odnośnie zgagi to skoro nie pomagają farmaceutyki to może zmiana diety ?? Produktami, które wzmagają zgagę, szczególnie jak się je je przed snem (mniej niż 3 godz.) to :
- sery wędzone i białe
- słone przekąski
- cytrusy i niestety jabłka
- duża ilość soli w potrawach
Warto tego unikać. Dodatkowo czy nie miałaś może zdiagnozowane jakichś chorób przełyku, żołądka bądź przepukliny rozworu przełykowego bo takie objawy jak trudność już w przełykaniu jest niepokojąca....Koniecznie porozmawiaj o tym z lekarzem!

Wczoraj cały dzień chodziłam i na wieczór miałam dramat :(
Dostałam mocnego bólu brzucha po prawej stronie, takiego, że jedynie przy podkulonych nogach trochę mniej bolało. Już myślałam, że pojadę na ostry dyżur.....i że jest to problem z wyrostkiem. Na chwilę usnęłam, ale w nocy obudził mnie ból i musiałam iść do łazienki, w trakcie sikania czułam jakby wszystkie trzewia wewnątrz zaczęły się przemieszczać a ból się tak nasilił, że aż mi łzy pociekły, ale po tym.... jak ręką odjął.... zupełny brak bólu. Dziwna sprawa.....

My się wyłamujemy z obecnej mody biało szaro zimno bo zdecydowanie wolimy ciepłe barwy. Zostają meble takie jakie tam były-są brązowe, do tego ściany w kolorze ciepłego beżu. Na jednej ścianie wielokolorowe naklejki z jakimiś zwierzątkami a dodatki typu zasłony czy coś-zielone i pomarańczowe będą :)

Paalinaa ja pokój który będzie dziecięcym mam brązowy [taki ciemno brązowy..:D] więc też mnie czeka malowanie :D a meble tam są w kolorze jabłoni więc myslę że w tym zostainemy, 2 lub 3 ściany machniemy na bezowo i resztę ogarnę kolorem dodatków. Pokój ma 20m2 więc i tak się to łóżeczko tam straci.. nie mam jeszcze wizji ;) a jesli chodzi o L4.. jstem na L4 od 8tc bo miałam krwotoki [3] i mam nakaz leżenia więc można przywyknąć do nicnierobienia. ;)

aim- też zostaje przy beżach/brązach :) w sumie myslalam o dodatkach w kolorze fuksji/granatu w zależności od płci, ale jak napisałas o tym pomarańczowym to też może być fajnie :D masz jakąś stronkę z naklejkami na ścianę?

Ha ja tez juz poprasowalam i ogolnie ogarnelam.bo wczoraj niew szystko dalam rade zrobic, oczywiscie moje dziecie jak ma isc w goci to spi i spi i spibwiec czekam az wstanie a oni czekaj na nas no coz takie uroki malych dzieci nigdy nie jestes na czas hihi.
Lilith lacze sie w bolu na mnie tez juz 2 nastepne czekaja
Lilith ignoruj wiesniaczke hehe wiesz sa damy i wiesniaczki i niema. Co sie znizac do jej poziomu poza tym nic bardziej nie wkurza nie ignorancja ;)

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

reklama
Do góry