reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Lilith - serio? Gwiazda się odezwała? Ale to teraz jakos, czy pw było jeszcze z czasu gorącej wymiany zdań? [emoji1]
To "dno" mnie martwi. Ona tego argumentu w większości używała. Ciężkie musi mieć życie...

Co do zatok, to i ja polecam płukanki i inhalacje - pomagają [emoji3]

Maziajka, chybryda, curran twins - życzę poprawy nastroju - może jakiś relaksik (gorąca czekolada, kino, bądź maraton dobrych komedii) [emoji3]

Ilka - gratuluję udanej wizyty [emoji3]. Dzieciaczki czasami dluuugo nas trzymają w napięciu co do płci. Moja córka pokazała się dopiero ok. 29 to [emoji6]. Także cierpliwości [emoji5]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lilith szok ktora gwiazda?
Ania? Co tam pocisla?

Palina zalezy ja sie nie nudze do 15 tc rzyganie i czulam sie jak zwloki moglam tylko lezec, a teraz mam remont jest co robic.Dzis malowanie juz!! Ale jestem szczesliwa!!
Potem przyjdzie wiosna to na werandzie z ksiazka zasiade:D zreszta ja ostatnie 3 lata mialam tak intensywne zawodowo ze marzylam o takiej nudzie:D

010igov35ye70zfx.png

Maziajka, ja też aktywna od 4ech lat bez przerwy poza urlopami, ale siedzenie w domu mnie jednak zabija. Pewnie bym przywykła po jakimś czasie,bo bym sobie zajęcie znalazła, a tak w kilka dni to gniłam na sofie, aż laptopa popsułam :p książka mi nie wchodziła jakoś (?) ale wyjątkowo mnie nie zaciekawiła, więc Zabójcy z sąsiedztwa nie polecam ;) Teraz czytam "ściana sekretów" i dla niej zostałabym w domu :p w marcu nowe książki będą,to może pomyślę o chorobowym :D

Ja ostatnio usłyszałam tekst,że dziewczynki są wstydliwe i chowają co mają między nogami,a chłopcy bezwstydni świecą siurkami hahaha no moja córka też wstydliwa była, na tyle wstydliwa,że tyłek wypinała i nie dała zajrzeć :p
Jak byłam w szpitalu w piątek to ginekolog do mnie co ma byc, ja do niej,że chłopak a ona "widziałam,ale nie chciałam pierwsza powiedzieć" :D

Jakie macie pomyły na pokoik?
U nas jedna ściana z tapetą, biała w szare gwiazki, reszta ścian jasno szara. Mebelki tez bialo szare, a do tego dorzuce dodatki. Gonię mojego z tym pokojem, bo on sobie tam wcześniej biuro urządził i mamy tam, uwaga... dwie czarne i dwie niebieskie ściany :eek: od początku mówilam,że to zły pomysł,ale twierdził,że jak przyjdzie czas to je zamaluje, zobaczymy ;)

Paalinaa ja na L4 od grudnia i do tej pory miałam pojedyncze wolne dni, tak to załatwiam wszystkie zaległości. A tak się miałam w końcu że znajomymi pospotykac i coś mi kiepsko idzie bo nie mam czasu. :)
Lilith a propo prasowania to wczoraj ponad 2h a i tak zostawiłam 5sztuk bo już mnie tyłek bolał.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka, ja też aktywna od 4ech lat bez przerwy poza urlopami, ale siedzenie w domu mnie jednak zabija. Pewnie bym przywykła po jakimś czasie,bo bym sobie zajęcie znalazła, a tak w kilka dni to gniłam na sofie, aż laptopa popsułam :p książka mi nie wchodziła jakoś (?) ale wyjątkowo mnie nie zaciekawiła, więc Zabójcy z sąsiedztwa nie polecam ;) Teraz czytam "ściana sekretów" i dla niej zostałabym w domu :p w marcu nowe książki będą,to może pomyślę o chorobowym :D

Ja ostatnio usłyszałam tekst,że dziewczynki są wstydliwe i chowają co mają między nogami,a chłopcy bezwstydni świecą siurkami hahaha no moja córka też wstydliwa była, na tyle wstydliwa,że tyłek wypinała i nie dała zajrzeć :p
Jak byłam w szpitalu w piątek to ginekolog do mnie co ma byc, ja do niej,że chłopak a ona "widziałam,ale nie chciałam pierwsza powiedzieć" :D

U nas jedna ściana z tapetą, biała w szare gwiazki, reszta ścian jasno szara. Mebelki tez bialo szare, a do tego dorzuce dodatki. Gonię mojego z tym pokojem, bo on sobie tam wcześniej biuro urządził i mamy tam, uwaga... dwie czarne i dwie niebieskie ściany :eek: od początku mówilam,że to zły pomysł,ale twierdził,że jak przyjdzie czas to je zamaluje, zobaczymy ;)

U mnie pokoik bedzie z szarymi ścianami, białymi meblami i żółtymi zasłonami, obrazkami i innymi pierdolami :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Mumusia_Muminka do Dr Binczyka trafilam przez znajoma bo dostac się do niego to jakas masakra. Min 3 tygodnie oczekiwania.

Słyszałam o tym lekarzu same dobre opinie i jest na pewno bardzo oblegany... ma bardzo dużo przypadków odnośnie schorzeń narządów rodnych kobiety i głównie w tym się specjalizuje.
Wracaj szybko do nas ! Pozdrawiam!

Lilith - odnośnie zgagi to skoro nie pomagają farmaceutyki to może zmiana diety ?? Produktami, które wzmagają zgagę, szczególnie jak się je je przed snem (mniej niż 3 godz.) to :
- sery wędzone i białe
- słone przekąski
- cytrusy i niestety jabłka
- duża ilość soli w potrawach
Warto tego unikać. Dodatkowo czy nie miałaś może zdiagnozowane jakichś chorób przełyku, żołądka bądź przepukliny rozworu przełykowego bo takie objawy jak trudność już w przełykaniu jest niepokojąca....Koniecznie porozmawiaj o tym z lekarzem!

Wczoraj cały dzień chodziłam i na wieczór miałam dramat :(
Dostałam mocnego bólu brzucha po prawej stronie, takiego, że jedynie przy podkulonych nogach trochę mniej bolało. Już myślałam, że pojadę na ostry dyżur.....i że jest to problem z wyrostkiem. Na chwilę usnęłam, ale w nocy obudził mnie ból i musiałam iść do łazienki, w trakcie sikania czułam jakby wszystkie trzewia wewnątrz zaczęły się przemieszczać a ból się tak nasilił, że aż mi łzy pociekły, ale po tym.... jak ręką odjął.... zupełny brak bólu. Dziwna sprawa.....

My się wyłamujemy z obecnej mody biało szaro zimno bo zdecydowanie wolimy ciepłe barwy. Zostają meble takie jakie tam były-są brązowe, do tego ściany w kolorze ciepłego beżu. Na jednej ścianie wielokolorowe naklejki z jakimiś zwierzątkami a dodatki typu zasłony czy coś-zielone i pomarańczowe będą :)

Paalinaa ja pokój który będzie dziecięcym mam brązowy [taki ciemno brązowy..:D] więc też mnie czeka malowanie :D a meble tam są w kolorze jabłoni więc myslę że w tym zostainemy, 2 lub 3 ściany machniemy na bezowo i resztę ogarnę kolorem dodatków. Pokój ma 20m2 więc i tak się to łóżeczko tam straci.. nie mam jeszcze wizji ;) a jesli chodzi o L4.. jstem na L4 od 8tc bo miałam krwotoki [3] i mam nakaz leżenia więc można przywyknąć do nicnierobienia. ;)

aim- też zostaje przy beżach/brązach :) w sumie myslalam o dodatkach w kolorze fuksji/granatu w zależności od płci, ale jak napisałas o tym pomarańczowym to też może być fajnie :D masz jakąś stronkę z naklejkami na ścianę?

Ha ja tez juz poprasowalam i ogolnie ogarnelam.bo wczoraj niew szystko dalam rade zrobic, oczywiscie moje dziecie jak ma isc w goci to spi i spi i spibwiec czekam az wstanie a oni czekaj na nas no coz takie uroki malych dzieci nigdy nie jestes na czas hihi.
Lilith lacze sie w bolu na mnie tez juz 2 nastepne czekaja
Lilith ignoruj wiesniaczke hehe wiesz sa damy i wiesniaczki i niema. Co sie znizac do jej poziomu poza tym nic bardziej nie wkurza nie ignorancja ;)

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

reklama
Do góry