reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Kurde mowilam ze czytam wszystkie posty toscie mnie dzis dobily ale czytam i pisze :
Bulkaasia nie wiem czemu ale jak o Tobie mysle czy cos pisze to che napisac chłopaki moze cos w tym jest;)

Lilith tak pogoda byla fajna kilka godzin a jak slonce zaszlo a mi przyszlo isc na wywiadowke to myslalam.ze zeby pogubie z zimna wrrr
Truskawka super wiesci :)
Sylver pikna cora,ja sobie pocichu mowie,ze jednemu z moich chlopow wlosy zapuszcze i bede go czesac :) ostatnio najstarszemu powiedzialam ze to bedzie on jak mnie tak bedzue wkurzal hihi tak mi sie chce miec cora z dlugimi wlosami eh a mam dwie siostrzenice to siorana krotko je tnie bo geby dra jak tylko szczotke widza masakra czarownice po mamusce [emoji13]

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

reklama
Witam po prawie tygodniu przerwy.
Niestety, ale 50 stron nadrabiać nie będę...

Widzę, że temat zimna.
Ja też jestem okropnym zmarzluchem...

Okres przeziebien /gryp w pełni. Póki co się trzymam, ale czuję jak mięśnie mnie bolą i gardło coś dzisiaj drapało.
Oczywiście cytryna z miodem w ruchu, a do tego woda z wyciągiem z imbiru z miodem no i jeszcze syrop z cebuli się robi. I Mikolajowi podam, bo dziś wrócił z pociągającym nosem z przedszkola...
Oby pomogło...

Dzwoniłam po wyniki i już są.
Nieoficjalnie wszystko jest dobrze i nie ma się czym martwić. Wyniki dopiero odbiorę we wtorek jak będę jechać na wizytę
Zawsze jak piszesz o swoim synu to słowo "Mikołaj " wzbudza we mnie takie uczucie , że aż mnie za serce łapie :) taaak wiem ciążowe wzruszenia ale to dlatego , że za parę msc ja będę mówić "mój syn mikołaj " :*

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Tylko na chwilkę..

Jak ogarniakam kuchnie to mała się odezwała. 5 dni ciszy. Pokala jak szalona, czułam mimo ruchu a potem zwykłego,siedzenia. Nawet nie wiecie jaka byłam szczęśliwa! Aż tyle musiałam czekać by ponownie się odezwała.. .. Ale jak tylko się położyłam, z radością by bardziej się nacieszyć to zamilkla i nie rusza się nic a nic haha, taka lobuzica moja :) na detektorze wszystko pięknie.
Ciekawe czy wróci do nor alnksci czy znowu każe na siebie czekać :)

Witam Was dziewczyny ... troszkę mnie nie było ale to wszystko przez moje kiepskie samopoczucie eh......już 16 tydzień leci a ja się coraz gorzej czuję mdłości itd.. :(

Truskawka gratuluję udanej wizyty :) Fajnie,że większość z Was już wie jaka płeć, ja czekam jak na zbawienie na wizytę 1 lutego może wtedy mi powie czy coś widzi ... liczę na to :p

Dziewczyny czy wy też co chwilę jesteście głodne ?? Jedna rzecz mnie pociesza,że na razie waga stoi w miejscu nic nie przytyłam ale co chwilę burczy w brzuchu :( tak mnie okropnie ssie,że muszę zjeść dosłownie na sekundy :p rano pospać przez to nie mogę,bo godzina 7.00 i ja już muszę zjeść śniadanie a po 2 godzinach znowu głodnaaa !!!

Chyba się muszę pochwalić,że 2 dni temu poczułam pierwsze delikatne ruchy to było cudowne uczucie :) czy któraś też tak wcześnie poczuła ruchy...?? Bo nawet czytałam na ten temat i piszą,że szczuplejsze dziewczyny mogą już poczuć delikatne :)

Witam sie z rana.
Lilith super ze mała sie odezwala widac spokojna dziewczynka lubi leniuchowac :)
Agness ja tez widze ze apetyt wrocil ale nie jest zle,w pierwszej ciazy mialam.jak Ty ciagle jadlam ale ponad 20kg na plus bylo przez to hihi;)
Ah juz czujecie ruchy ja w sumie dopiero 15tc wiec mam czas choc licze ze jak to 3 to szybciej sie ujawni;) no i tez zekam na wizyte zeby juz na 200% potwierdzila mi synusia;) choc i tak juz mowie o nim Wiktor;) a tak ze spraw biezacych to albo zatoki zalatwilam albo glowa mi peka masakra najlepiej sie nie ruszac bo mozg mi lata w czaszce wrrr

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Limitu super ze maleństwo się w końcu odezwało
Agness ja jestem w 16+1 i też od jakiegoś tyg.czuje ruchy,właśnie wczoraj przy kolacji tak nagle jedno pukniecie poczulam,ale to się zdarza raz na parę dni i jest bardzo delikatne
Synuś nie śpi dziś od 7 i chyba niedospal bo marudny jest,włożyłam go do łóżka i czekam aż zasnie,to wskakuje do swojego też na drzemkę.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny
Kasiulka dziewczynka nie ma jeszcze imienia, nie mozemy sie na zadne zdecydowac, ale z synem tez tak było, pod sam koniec wymyslilismy i jeszcze przygladalismy sie po porodzie czy takie bedzie pasowac :D a u Ciebie z tego co pamietam ma byc Zosia?

Lilith pytałam o to tetno, czy przez moje nerwy moze byc wysokie ale powiedzial, ze nie, predzej przez jakas infekcje u mnie, ale na razie tragedii nie ma, jeden pomiar 174, drugi chyba 166, wiec nie jest az tak zle zeby cos z tym robic.
Ciesze sie bardzo, ze poczułas ruchy i jestes spokojniejsza :**

Aga polozna poszla lekarzowi powiedziec, ja cały czas mowilam, ze w domu mam normalne a naprawde wyjatkowo sie denerwowałam i cały czas czułam jak mi serducho wali, wiec wiedzialam, ze to cisnienie bedzie takie kiepskie :( mam teraz mierzyc 2 razy dziennie i jak skoczy do 140 to dzwonic do lekarza

Sylver wlasnie tak wyobrazam sobie swoja córe- z długimi brązowymi włosami :D Jagórka od Agi tez takie ma i bardzo mi sie podobaja takie wlosy u dziewczynek, sama tez dokladnie takie mialam :) wiem, ze jest z takimi wlosami troche zabawy, ale mysle, ze warto ;)
no i szacun za ograniecie takiej gromadki ;)

Ewcia gratulacje :)

ZonaGraja ja tez uwielbiam głaskanie po plecach, szczegolnie na wieczór boli mnie krzyz okropnie, ale moj pomizia mnie 3 min i juz mu sie nie chce ;p ale jutro jedziemy na ferie i maja bardzo fajne masaze w tym osrodku co bedziemy- jakis specjalny pakiet dla kobiet w ciazy, wiec skoro maz nie chce mnie miziac to niech mi za takie masaze zaplaci przynajmniej haha :D:D

Dziewczyny co do ruchów to dzis 3 noc pod rząd wydaje mi sie, ze czułam w nocy pod pepkiem jakies smyranie, 2 ostatnie noce myslalam, ze mi sie to sni, ale chyba nie mozliwe miec 3 dni z rzedu taki sam sen...sama juz nie wiem. W dzien nie czuje zupelnie nic

Dzień dobry :)
Po wczorajszym wypadzie do restauracji nadal czuje się najedzona i mam brzuch ogromny ;) Ale jaki pyszny ciepły gofr na deser zjadłam, mmnnniam.. :D

Wendy ja też ciągle mówię / myślę, że bliźniacy czy chłopaki. Jakoś nie chce mi przejść, że może być inaczej :cool2:

Lilith bardzo się cieszę, że Malutka dała znak. To na pewno duża ulga dla Ciebie.

Agnes u mnie apetyt jest i to bardzo duży ale dobrze, że na mięcho a nie na słodkie ;)

reklama
Bulkaasia Mnie właśnie odrzuca od mięsa ale na słodkie mam straszny apetyt :)

Aim jeśli chodzi o ruchy to w dzień jak chodzę,sprzątam coś robię to wogóle nie czuję ale jak wieczorem się położę do łóżka to wtedy się zaczyna zabawa mojego maleństwa :p[/QUOTE]

Do góry