reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej
Nie wiem czy wszystkim odpisze bo jak czytam to po chwili zapominam co miałam napisać :p

Joanna gratuluję udanej wizyty, fajnie mieć swój domek :)
My mamy 3 pokoje, 2 wyremontowane a 3 narazie jest warsztatem męża, ale juz wie ze do maja chciała bym mieć go zrobiony wiec juz pomału się rozglądam co na ściany i podłogę położyć :)

Dziewczyny zdrówka dla każdej :)

Ja dzisiaj na obiad pomidorowa i później naleśniki zrobię :)
A pierogi tez bardzo lubię ale niestety nie wychodzą mi ...u nas jest bar mleczny, w który są pyszne ruskie i tanio wiec czasami tam chodzę jak mam ochotę ;)

Co do szczepień nie jestem przeciw i mam zamiar szczepić dziecko :) a chętnie poczytam co napiszecie :)

Czytam blog mamaginekolog.pl jest ginekologiem z Warszawy jak czytałam to b.dobrym. fajne rzeczy tam piszę, odpisuje jak ma się pytania, narazie mało jest na blogu artykułów bo więcej ma na Facebooku i instagramie ale pisała, że będzie coraz więcej. Napisała tez książkę @instaserial może któraś juz czytała ? Ja mam zamiar kupić :)

Kurcze wy już czujecie ruchy a ja nic dzisiaj rano próbowałam się skupić i mówię może coś poczuje ale nic..mam 16t3d nic dalej czekam :) :happy:

Miłego popołudnia :)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny jesteśmy z synkiem po rehabilitacji,okazało się że ma usztywnione miesnie górnej części ciała i to dość mocno i ta rehabilitantka stwierdzila ze dopóki to nie puści mały nie zacznie chodzić,także raz w tygodniu będziemy jeździć.
Lilith ,tak mamy wizytę 6 lutego,
Mamuśka M,szczerze przyznam że jak się dowiedziałam o ciąży to płakałam i to nie ze szczęścia,mieliśmy tyle rzeczy zaplanowanych itd,na szczęście ciąża trwa 9 m-cy i jest czas na przemyslenie i oswojenie się z ta sytuacja,a teraz to sobie nie wyobrażam już braku tej 3 istotki,wszyscy już ja pokochalismy i czekamy na nią.
Szczepienia to ciekawy temat,naczytalam się w związku z podejrzeniem synka o autyzm ale nikt nic jeszcze nie udowodnił,a ta pierwsza szczepionka dlaczego jest taka niebezpieczna?na co ona jest?
Ja nadal zawalona jestem okropnie i jadę na kroplach ale jest chyba minimalnie lepiej,
Wymyślanie obiadów to jest dla mnie horror,tym bardziej że córka prawie nic nie lubi i nie je,mąż z mięs tylko pierś z kurczaka toleruje,mam wrażenie że ciągle jemy to samo,brak pomysłów,sprawdzę strone która podała kasiulka,dziś u nas makaron z sosem pomidorowym i jajem.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Pierwsza jest na WZW b, pierwsza dawka.
Generalnie tak się temat rozwinął że w sumie już widzę że nie mam co pisać :p oczywiście jestem za szczepieniami. Za dużo lat się różnych rzeczy medycznych uczyłam żeby mieć wątpliwości :D
Fajnie że tyle z was jest zdecydowana.

Jestem.

Co do szczepień, to w UK w ogóle nie szczepi się na gruźlicę jak nie trzeba, tu są ograniczenia na takie szczepienia a bezpłatne są minigo czy pneumo.

Bulkasiaa moja mała od 4 dni cisza i mam już mega doły, smutno mi.. I niemwiem skąd tak, skoro wcześniej czułam nawet coś robiąc etc..

U nas tez ogorkowa :)

Co do szczepionek, to jednak te 5 i 6 w 1 wcale nie są lepsze, szczególnie dla narażonych dzieci, bo od razu podaje się większą dawkę tego dziadostwa.
Ale to się tyczy tylko poszczególnych dzieci.

Jadłam lody wczoraj na wieczór i cisza dalej., zaczynam sie stresowac chyba..

Hej dziewczyny:)

Co do luteinki to od poczatku z powodu krwawień mam podjezykowa - można się przyzwyczaić do smaku :D

Szczepienia - temat rzeka, nigdy nie bylam przecie dopóki nie poznałam kobiety ktorej dziecko po niej nie zachorowalo. Z tego co wiem nie da się nie szczepić bo ścigają strasznie.. No nic, im bliżej bedzie, to poradzę sie cioci ktorej opinii ufam (jest lekarzem).

Obiadek - mąż zrobil mi pyszniaste sznycle z indyka z pieczarkami i do tego mega zdrowe frytunie.

A ja nadal leze i czytam książki :D

Gratuluje udanych wizyt i cieszę sie z waszych ruchów:-) jeszcze tydzień mam do wizyty i juz nie mogę sie doczekać. Zdrowka Wam życzę bo ciągle ktos chory :D

Pozdrawiam:)

Dziwnie widzę w tych okularach, cls okropnego. Jakby bardzisj mimsie z bliska teraz rozmazuje.
Mówili, że mam się przyzwyczaić, już dawno nie zakladalam.. Kiedyś jako dziecko to dość długo a ostatni raz ze 4 lata temu..

Pumelova pyszności :)

Dużo zdrówka dziewczyny.

Ze szczepieniami to gorzej jak się jeszcze Zn osoby, które przez szczepienia się nacierpialy.. Ale nie można generalizowac, są plusy i munusy i różne ryzyka..

Jak głupia poszłam i zaczęłam czytać o nagłym braku ruchu,, jakoś nie biorąc pod uwagę, że nie powinnam się porównywać do kobiet w 24-30tc. A tam mało przyjazne posty i dużo mam starszych aniołków i doły większe podlapalam.. A zawsze pamiętam, by nie swirowac i niemwyczytywac za wiele..

Lilith spokojnie pusc w ruch detektorek.i bedziesz spokojna moze mała odpoczywa albo dobze jej jak Ty latasz bo ma kołyskę:)
Pumelova frytki bym zjadla i lody mi sie marza juz od dawna ostatnio z mc jadlam.ale mi nie podeszly chce sorbet kwasny i duzo albo z.mango ale nie moge znalesc w sklepie.
Lilith ja nigdy doczynienia z.okularami nie mialam.takze nie pomoge ale.pewnie sie przyzwyczaisz.
Co do.szczepien to nie znam.przypadku zeby scigali tylko strasza poki co i tyle

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziwnie widzę w tych okularach, cls okropnego. Jakby bardzisj mimsie z bliska teraz rozmazuje.
Mówili, że mam się przyzwyczaić, już dawno nie zakladalam.. Kiedyś jako dziecko to dość długo a ostatni raz ze 4 lata temu..

Pumelova pyszności :)

Dużo zdrówka dziewczyny.

Ze szczepieniami to gorzej jak się jeszcze Zn osoby, które przez szczepienia się nacierpialy.. Ale nie można generalizowac, są plusy i munusy i różne ryzyka..

Jak głupia poszłam i zaczęłam czytać o nagłym braku ruchu,, jakoś nie biorąc pod uwagę, że nie powinnam się porównywać do kobiet w 24-30tc. A tam mało przyjazne posty i dużo mam starszych aniołków i doły większe podlapalam.. A zawsze pamiętam, by nie swirowac i niemwyczytywac za wiele..
Nie czytaj tego :) wszystko będzie dobrze!

Wendy ja tylko od kumpeli słyszałam ze ścigają ale nie znam się nie mam dzieci. Kolejny temat na ktorym się kompletnie nie znam. Jeszcze nie ogarnelam tematu wózków :D

Do góry