reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Mozesznie czuć i do 20 a są przypadki jeszcze dłużej. Nie martw się.
Zależy jak masz łożysko, która ciąża, waga etc..

Np. W poprzedniej czułam mocne kopy w 16 teraz z łaski poczuje a jutro kończę 18.

Tak dajesz pod brodę ale nie chodzi o to by wciskać ale o rodzaj pozycji, siedzisz i podciagasz nogi, np by oprzeć na nich tablet jakmpiszesz. Nie wolno się zgniatac ;p

reklama
I u mnie dziś cisza najadłam sie słodyczy i jakies jedno puknięcie :/ moze zaraz siądę to coś zacznie sie dziać. W pierwszej ciąży poczułam dopiero w 22 tc, w drugiej 20 teraz szybciej... ale tez wiem ze niektóre dziewczyny w 20tc maja prawdziwa dyskotekę. Żadne z moich dzieci nie szalało w brzuchu jakos bardzo, nigdy nie obkopaly mnie po żebrach/pęcherzu, ani nawet nie obudziły. Dużo dziewczyn narzeka, ze nie moze spać bo harce w brzuchu to ja tak nigdy nie miałam. Nie przekładało sie to pózniej na aktywność ;) obydwaj maja motorki w tyłku , dwie torpedy.

Lilth zdrowka dla syna

Hej dziewczynyczujecie już jakieś ruchy?ja jestem w 15 tyg+4dni i mam wrażenie że czasem coś mi sie tam porusza. Ale wiadomo zmiany w organizmie itd to może mi sie zdawać tymbardziej że to pierwsza ciąża.a mi na 2 tyg mdłości przeszły i znów wróciły i to ze zdwojoną siłąmacie jakieś rady?

Hejka przy niedzieli.
Bulkaasia może śpią ? Ja czuję nie codziennie jeszcze i to siedząc na kanapie z podgieta noga.
Zaczynam mieć objawy ciężarnej pod tytułem gdzie ja mam mózg. Zapominam, przejezyczam się, a dziś polazłam na miasto bez stanika :)
Pumelova dzięki za cynk. To ja dodam że w Rossmannie pregna dha 19.90
No i kupiłam spodnie na teraz z pasem, bo te wszystkie co kupiłam wcześniej to za duże. 79pln w c&a , wyglądają solidnie. Tylko tam trzeba brać sporo mniejsze rozmiary, więc pewnie na takie kruszynki jak wy to nie ma. Jakby któraś była większa to polecam.
ŻonaGraja mmmmm pączki mniam.
Jutro jadę na wieś, nie będę miała zasięgu często, więc proszę tyle nie pisać bo jak wrócę w czwartek to nie doczytam :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja tez nie zawsze sie rusza ale jakos spokojna jestem cala ta ciaze i nie mam schiz.Jedynie poczatkowo strasznie sie balam powtorki z sierpnia ciagle.cycki.macalam:p

010igov35ye70zfx.png
Maziajka ja do dzis w ten sposob sprawdzam [emoji23]

xnw43e3k256g9p2p.png

Migula24 ja też jeszcze nie czuje, jestem 16+7. A mdłości nigdy nie miałam ;))

Maziajka, Liluli - ja też :D to jest mój jedyny objaw ciąży który jest ze mną niezmiennie od początku :D jest to schizujace bo jak mnie po jednym krwotoku w szpitalu przestały bolec to płakałam lekarzowi do telefonu;D (poprzednie 2 ciaze straciłam w 9tc i mnie przestaly bolec:/) ale bol wrócił :D:D

Pumelowa ,liuli mi juz przeszlo to macanie ale cycki czuje ciagle sa wielkie i ociezale.Ale na poczatku to mialam obsesje na tym punkcie.W drugim trumestrze to juz zadnych objawow moze nie byc:-)

Bulkasia.nie stresuj Cie Twoje maluszki.jeszcze male sa maja duzo miejsca pewnie dlatego jeszcze nierwgularnie mozesz czuc.U Ciebie chyba dopiero 14 tc? Stres tez dzieciom szkodzi pamietaj o tym.

Migula wystarczy przeczytac kilka stron ciagle o tym spamujeny..

010igov35ye70zfx.png

reklama
Maziajka, Pumelova wiem ze moze nie byc objawow. Ruchow jeszcze nie czuje a (.)(.) poki co bola i wymiotuje wiec poki mam objawy to jestem spokojna [emoji4] tez w poprzedniej ciazy jak zanikly to kropek przestal sie rozwijac..

xnw43e3k256g9p2p.png

Do góry