reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja polecam szybkowar Tefal tez super sie sprawdza

Megan ja zakupy robie jak za karę, strasznie nie lubię. Chyba dziecięce w pierwszej ciąży tez lubiłam, teraz i na dziecięce działy mnie nie ciągnie

Lilth powodzenia

reklama
Lilith i w tym dajesz sobie jakieś ustawienia i samo sie gotuje? Hmm muszę rozważyć, zastanawiałam sie tez nad czymś ala thermomix ale obawiam sie ze kupie i nie bede używać. Teraz mecze męża o robota planetarnego kitchenaid, mam z tego blender i mikser i jestem zachwycona, ale na razie masa wydatków innych i musi to poczekać na inna okazje.

Megan zawsze uwielbiałam działy dziecięce, nawet na studiach chodziłam z przyjaciółka oglądać rzeczy jak dziecka nie miałam, a często jak sobie nic nie kupie to idę dla młodego choćby skarpetki kupić :D

Pola współczuje rewolucji żołądkowych :( na szczęście zatrucie szybko przechodzi

Ja polecam szybkowar Tefal tez super sie sprawdza

Megan ja zakupy robie jak za karę, strasznie nie lubię. Chyba dziecięce w pierwszej ciąży tez lubiłam, teraz i na dziecięce działy mnie nie ciągnie

Lilth powodzenia
No to moja jedna koleżanka tez nie cierpi zakupów :D jedynie ze mna lubiła jezdzic bo ja uwielbiałam sobie cos kupić ale tez nie chodziłam po sklepach kilka godz , tylko szybko przeglądam i następny sklep :D wydaje mi sie , że chyba kazdy przy pierwszej ciąży wpada w szał zakupowy a potem z kolejnym dzieckiem już ma sie umiar :D mi niestety nikt nie przegada że mam nie przesadzać :D

Lilith i w tym dajesz sobie jakieś ustawienia i samo sie gotuje? Hmm muszę rozważyć, zastanawiałam sie tez nad czymś ala thermomix ale obawiam sie ze kupie i nie bede używać. Teraz mecze męża o robota planetarnego kitchenaid, mam z tego blender i mikser i jestem zachwycona, ale na razie masa wydatków innych i musi to poczekać na inna okazje.

Megan zawsze uwielbiałam działy dziecięce, nawet na studiach chodziłam z przyjaciółka oglądać rzeczy jak dziecka nie miałam, a często jak sobie nic nie kupie to idę dla młodego choćby skarpetki kupić :D

Pola współczuje rewolucji żołądkowych :( na szczęście zatrucie szybko przechodzi

Ja to znowu jak słyszałam , że jakas znajoma w ciąży jechala na zakupy dla swojego dzieciaczka to bylam pierwsza chętna zeby tez jechać :D w październiku pare dni przed zrobieniem testu , pojechałam z koleżanka ktora rodzila w grudniu po takie konkretne zakupy wyprawkowe do wielkiego sklepu ze wszystkim dla dziecka :D boze czułam sie jak w raju :D pamietam ze wtedy przy kasie jak stalysmy to sie smiała , że ona czuje że za nie dlugo tu wróce bo na pewno teraz sie udało :D no i wykrakała:D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie :)
U nas nudna, wyczekiwana w końcu współna niedziela... niestety nieczęsto mamy taki dzień dla siebie :)
Zjadłam pyszny makaron zrobiony przez meza i domowe świeżo smażone pączki :)... Dziś dzień rozpusty, wiec na kolacje przewidziana też domowa pizza :)
Jak szaleć to szaleć :)

Moje dziecię ruszyło się do tej pory kilka razy i od 2-3dni cisza... Wolałabym zdecydowanie być już na etapie wyraźnego odczuwania każdego ruchu, a a tak czasem w jakąś paranoje popadam... :)

Truskawka mam Kitchena Aid malinowego, do tego maszynę do lodów, cuuudo. Uwielbiam go.

Tak, wybieram np potrawke albo makaron czy mięso. Zależy co chcesz zrobić. Jak robiłam gulasz teraz to dałam tak:
Mięso od razu cebula czosnek przyprawy wszelakie, wlaczylam opcje stew nie zakrywajac pokrywki i podsmazylam mięsko przez hmm 2 minuty. Jak się scielo, podlalam bulionem i dodałam pastę paprykowa, zamknelam pomrywe i zkstawilam na tym samym ustawisniu na 30min. Porcja z ponad kg mięsa. Po 30 minutach odpuczasz powietrze i juz na zmienionym ustawieniu: pilnowanie ciepła dodałam paprykę by się nie rozciaptala. Tak czekało aż skończę smażyć placki,
Nigdy nie mieszasz. Wrzucasz i zostawiasz.
Nie używam prawie garow od kiedy to mam ale wolałbym większy, np ponad 6,5l.
Ma też opcje słowa wiec możesz włączyć dużo wcześniej i wyjść, czy na noc i zostawić. Jak na innej wlaczaszto ustawiasz czas i samo siemwylaczy.
Wszystko robi się w garku obrotowym, na noc wyjmujesz, wkładasz do lodówki i juz. Rano wkładasz, dajesz podgrzej przez ile czasu potrzehujesz i gotowe,
Mijus. Nie ma funkcji frytkownicy :) niektóre mają,

Tefale tez ponoć rewelacja, nie patrzyłam na firmę, ale na gabaryt i możliwość kuoienia juz. Nie używam np.opcji pieczenia czy owsianki etc.

Wole zakupy internetowe, tak sobie Lubie łazić po sklepach niestety.. Ale Lubie na necie oglądać gadgety :)

ZonaGraja pycha, paczki.

U nas prawie przemeblowanie i wiercenie skończone ale.. Nagke synek przychodzi i mówi, że chce spać.. Nie miekismy drzemki s domu od roku,, jeszcze takiej ze sam poprosił.. Tak więc siedzę w mega syfie bo pokój córki tez rozkopany ech, ale on cks rozpalony,, bidukek może go coś bierzd..

Sprawdzalas z kolanami pod broda?

Moja tez cicho znowu, myślę że należy poczekać do wieczora.
Dopiero siadlam wiec musze jej dać chwilkę.
Może zjedz coś slodszego?

Sprawdzalas z kolanami pod broda?

Moja tez cicho znowu, myślę że należy poczekać do wieczora.
Dopiero siadlam wiec musze jej dać chwilkę.
Może zjedz coś slodszego?
A te kolana pod broda w pozycji siedzącej czy leżącej? Mam wrażenie że nie sięgnę huehuehue

Czy tylko ja nie czuje jeszcze ruchów? Cos mi tam się rusza jak leze całkiem plasko na plecach ale obawiam sie ze to jelita. A jestem 16+7.

reklama
Moja tez nie zawsze sie rusza ale jakos spokojna jestem cala ta ciaze i nie mam schiz.Jedynie poczatkowo strasznie sie balam powtorki z sierpnia ciagle.cycki.macalam:p

010igov35ye70zfx.png

Do góry