reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Dziewczyny przepraszam nic się nie odzywam. Wylądowałam w szpitalu. Te silne skurcze nasiliły się po odstawieniu luteiny, dostałam krwawienia.
Boję się :-(

hchy3e3k0ot2nxfe.png
Samotnaja, będzie dobrze! Trzymamy kciuki!

reklama
co do l4 i chodzenia gdzie się chce to hmm :/ no powiem Wam, że to czy kontrola do Was przyjdzie czy nie to też zależy czy ktoś Was nie podkopie, że np. Pani X to zamiast odpoczywać w domu to robi kurs na prawo jazdy. Najczęsciej kontrole są sugerowane przez pracodawcę. Jak inspektor nie spotka Cię w domu, mimo, że nie masz l4 leżącego to można mieć problemy. Wtedy zostawiają Ci pismo, że masz sie stawić do zusu i wyjaśnić gdzie byłaś. Wytłumaczenie, że było się w aptece średnie, bo wtedy mogą zażadać paragonu z datą, a już broń Boże nie wymyślajcie wizyt u lekarzy, bo to też trzeba im udokumentować.

Ja bym się tym nie przyjmowała. Zresztą kto kontroluje ciężarne... Jest tyle wałków z innymi zwolnienieniami, że nie chce im się. W ciąży można mieć zwolnienie na wymioty, które po południu przechodzą i tyle. Wszystko w ciąży można wmówić. Ja non stop kursuję Radom-Kraków, gdybym miała się tym przejmować, to bym osiwiała. Poza tym cały czas widzi się ciężarne na ulicach, wcale nie siedzą w domach.

Dziewczyny co myślicie na temat wyjażdu do zakopanego w połowie ciązy. Bo nawet o tym nie myślałam że mogą być jakieś przeciw wskazania . Wyjazd zaklepany od września i bardzo chce jechać.

Hmm... Ja mam w marcu w planach Maderę, i żeby skały srały, mam zamiar lecieć... Jeśli ciąża przebiega prawidłowo, to nie ma przeciwwskazań. Możesz spytać lekarza dla spokoju sumienia :)

Mamusia_Muminka dlaczego piszesz ze nie można przyjmować leków ze składem z jodem? Chodzę do endokrynologa i powiedziała żebym oprócz euthoryxu przyjmowała witaminy dla kobiet w ciąży i popatrzeć żeby zawierał jod.
Przede wszystkim witaminy to nie leki tylko suplementy a to różnica. Ja mówię o lekach, które w swoim składzie zawierają jod (wchodzą w skład budowy tego leku a nie jako wolna cząsteczka). Tego typu "wmontowany" jod potrafi dziwnie przereagowywać i u osób z NADCZYNNOŚCIĄ tarczycy jest niebezpieczny. Skoro ginekolog zlecił Ci jod a na dodatek przyjmujesz euhtyrox to znaczy, że masz niedobór hormonów tarczycy (NIEDOCZYNNOŚĆ tarczycy) i dodatkowy jod z leku Ci nie zaszkodzi bo i tak masz niedobór i hormonu i jodu, który wchodzi w jego skład.

Pola ja biorę pregna plus i pregna dha te witaminy są polecane przez lekarzy, a kwasy dha ponoć lepsze z alg, bo te z ryb mogą ponoć zawierać metale ciężkie.
Mi lekarz polecił odstawić luteine przy pierwszej wizycie, czyli już w 8 tygodniu i nic się nie wydarzyło.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Pola@ ja brałam wczesniej kwasy omega 3 juz przed ciążą i w pierwszym trym właśnie z fn1 a teraz w tej dwójce są no to biorę te :D mój lekarz z kolei nie jest fanem suplementów dla kobiet i większość potrzebnych wit biorę w postaci leków, nie suplementów, ale ten femibion mi pozwolił o dziwo ;)

Pola mnie lekarz zwiększył po ostatnim usg ilośc leków, miałam odstawiać juz wszystko a tu lipa, biorę więcej, ale jak ma to coś pomoc to nie narzekam

Samotnaja wspolczuje.. mam nadzieję że będzie dobrze, dobrze że jesteś pod opieką lekarzy. Zażywalas tylko luteine czy też duphaston?

Mi teraz lekarz odstawia duphaston, zażywam po jednej tabletce i boje się właśnie krwawien...W pierwszej ciąży miałam duphaston do ok. 20 tygodnia..A Wam lekarze odstawiaja już powoli?

Truskawka na teraz tez wszystko sprawdzam zawsze.

Misia 12 czyli te witaminy prenatal duo Dha nie są zbyt dobre?Dha nie powinno być z oleju rybiego?

Ja mam odstawiony duphaston od chyba 2 czy 3 tygodni, bez zmniejszania dawki, było ok

reklama
Do góry