reklama
Może też brany pod uwagę bym wywiad, ja w ankiecie musiałam uzupełnić ile porodów/w którym tygodniu ciąży.
Tymuniek ja bym zadzwoniła/pojechała do miejsca gdzie robiłaś badania i poprosilabym o konsultację z lekarzem, który oceniał ryzyko.
Sama czekam na wynik pappa i dzwoniłam dowiadywać się jak wygląda odbiór wyników, czy u lekarza, który wyjaśnia co i jak, a okazało się, że wyniki odbiera się w recepcji!!!!Czyli bez żadnego wytłumaczenia. Na szczęście dowiedziałam się, że można podejść do lekarza, który wyjaśnia wszystko.
Może umów się/zadzwon ewentualnie do swojego ginekologa, zeby powyjasnial na jakiej podstawie jest to wyliczane.
Tymuniek ja bym zadzwoniła/pojechała do miejsca gdzie robiłaś badania i poprosilabym o konsultację z lekarzem, który oceniał ryzyko.
Sama czekam na wynik pappa i dzwoniłam dowiadywać się jak wygląda odbiór wyników, czy u lekarza, który wyjaśnia co i jak, a okazało się, że wyniki odbiera się w recepcji!!!!Czyli bez żadnego wytłumaczenia. Na szczęście dowiedziałam się, że można podejść do lekarza, który wyjaśnia wszystko.
Może umów się/zadzwon ewentualnie do swojego ginekologa, zeby powyjasnial na jakiej podstawie jest to wyliczane.
Też trzeba pamiętać, żeby się nie podlamywac, że te wyniki to statystyka, nie określają że tak będzie na 100%...
Tymuniek, mogłabyś się też podpytać lekarza, czy taki test jak np nifty określa bardziej precyzyjnie, czy faktycznie takie ryzyko jak w Twoim przypadku wystepuje. Wiem,że precyzyjnie sprawdza ryzyko wad genetycznych, a nie wiem czy da się za jego pomocą określić ryzyko przedwczesnego porodu.
Tymuniek, mogłabyś się też podpytać lekarza, czy taki test jak np nifty określa bardziej precyzyjnie, czy faktycznie takie ryzyko jak w Twoim przypadku wystepuje. Wiem,że precyzyjnie sprawdza ryzyko wad genetycznych, a nie wiem czy da się za jego pomocą określić ryzyko przedwczesnego porodu.
Samotnaja - co z Wami? Coś wiadomo? Trzymam mocno kciuki za Was - ściskam buziole przesyłam [emoji8]
Tymuniek - dziwna sprawa z tym przedwczesnym porodem - ja takiego wskaźnika nie miałam. Może rzeczywiście zostało to wyliczone na podstawie wywiadu.
Sylver - a co Ty tak z tym "sraniem" [emoji23]? Jak nie "obsrana jagoda", to srajace skały [emoji6][emoji3]
w marcu i ja bym spokojnie jechała (o ile wszystko w porządku).
Mnie ominą planowane wyjazdy od maja. Nikt mnie już nawet nie bierze pod uwagę [emoji34]
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Tymuniek - dziwna sprawa z tym przedwczesnym porodem - ja takiego wskaźnika nie miałam. Może rzeczywiście zostało to wyliczone na podstawie wywiadu.
Sylver - a co Ty tak z tym "sraniem" [emoji23]? Jak nie "obsrana jagoda", to srajace skały [emoji6][emoji3]
w marcu i ja bym spokojnie jechała (o ile wszystko w porządku).
Mnie ominą planowane wyjazdy od maja. Nikt mnie już nawet nie bierze pod uwagę [emoji34]
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
D
Deleted member 134305
Gość
Tymuniek tez bym sie zorientowała z czego lekarz taki wynik wyliczył, wcześniej wiesz wiec tez można pewnie jakoś ta ciąże podtrzymać na końcówce.
Pola nifty niestety tylko rożnego rodzaju wady genetyczne oblicza a nie ryzyko porodu wcześniejszego
Pola nifty niestety tylko rożnego rodzaju wady genetyczne oblicza a nie ryzyko porodu wcześniejszego
Tymuniek wyniki masz w normie, ryzyko niskie. A to wyliczenie porodu przedwczesnego pierwsze widzę.. Pewnie z wywiadu to,wziął jak dziewczyny piszą, bo już to przechodzilas. Ryzyko nie ma w tym okresie na to wpływu, je biorą pod uwagę dopiero po 20tc.
Nie przejmowalabym się póki co, wszystko inne jest dobre, postaraj się odprezycmi cieszyć ciąża. Jak Twoja szyjka??
Samotnaja co z Tobą??
Jedziemy po okulary, sama przy okazji się zapisze na badanie. Małemu raźniej będzie nosić bryle z mama
Nie przejmowalabym się póki co, wszystko inne jest dobre, postaraj się odprezycmi cieszyć ciąża. Jak Twoja szyjka??
Samotnaja co z Tobą??
Jedziemy po okulary, sama przy okazji się zapisze na badanie. Małemu raźniej będzie nosić bryle z mama
Tymuniek
Fanka BB :)
Dzięki za odp.dziewczyny może rzeczywiście tak jest że mam bardzo obciążony wywiad i stąd to wyliczenie będę widziała się z tym lekarzem w lutym to porozmawiam jeszcze.
Obecnie jestem chora na ból gardła pomogły mi tabletki *spam* doszedl katar zatokowy więc głowa mi pęka
Lilith moja szyjka 2.0.0
A twoja przepuklina to stan z przed ciąży?
Obecnie jestem chora na ból gardła pomogły mi tabletki *spam* doszedl katar zatokowy więc głowa mi pęka
Lilith moja szyjka 2.0.0
A twoja przepuklina to stan z przed ciąży?
Hej
Ponad 4h biegania po sklepach mnie wykonczyło. Kupiłam sobie kilka ciuchów ciążowych i już mam wszystko. Chciałam popatrzeć fizycznie na wózki podwójne a tu blacha. Nie ma w sklepach tylko online, masakra
Samotnaja ojej, co tam z Wami? Mam nadzieję, że krwawienie ustalo.
Co do witamin to mi ginek polecił Femibion Natal 2.
Ponad 4h biegania po sklepach mnie wykonczyło. Kupiłam sobie kilka ciuchów ciążowych i już mam wszystko. Chciałam popatrzeć fizycznie na wózki podwójne a tu blacha. Nie ma w sklepach tylko online, masakra
Samotnaja ojej, co tam z Wami? Mam nadzieję, że krwawienie ustalo.
Co do witamin to mi ginek polecił Femibion Natal 2.
reklama
Chybra
Fanka BB :)
Nie pamiętam czy pisałam, ale w czw wyszłam ze szpitala, z moczem, krwią, nerkami i maluchem ok . Obie z dr się zdziwiłyśmy, że białko wyszło z moczu Przedziwna sytuacja. Wczoraj zaczęłam 12 tydz, w czw mam to konkretne usg i w sumie nie czuję się jakbym była w ciąży. Ja jakoś niedługo zacznę brać Femibion 2 i żelazo . A tak to domowa nuda i monotonia. W tym tyg planuję w pracy powiedzieć o ciąży, lękam się,ale muszę to załatwić, bo umrę ze stresu.