reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Maziajka właśnie teraz spojrzałam ze znów jakieś zamachy w Niemczech ciężarówka. Nie dziwie sie ze sie martwisz. Az strach co sie teraz dzieje w Europie :/

reklama
Samotnaja - mi lekarz polecil *spam* syrop i tabletki do ssania i trzy razy dziennie paracetamol (jedna dawka maksymalna- 250, takze trzeba brac pol tabletki). Syrop *spam* jest na bazie czosnku i malin, smak lekko mnie odrzucal ale pomaga. Zagryzalam go tabletka do ssania :)
Ina lekarka polecila mi tez na gardlo tabletki do ssania, ktore maja w skladzie porost islandzki, kupilam tabletki Isla i faktycznie moge polecic.

Olisiaa - jeszcze tutaj Maniek pisała o syropie i tabletkach do ssania *spam* oraz o tabletkach ISLA :)

Witam was porannie ja siedzę w pracy i odliczam do piątku i do domku :) Truskawka życzę dużoooo zdrowia dla synka ;) Tea fajnie że z dzidziusiem wszystko ok ;) Ja wczoraj byłam na badaniach i wieczorem siedzialam nad wynikami i się zastanawiałam czy wszystko ok bo niestety nie znam się na nich .... muszę czekać do jutrzejszej wizyty i moja ginekolog mi wyjaśni co i jak :-D Jutro o 20.20 znów zobaczę mojego dzidziusia i już się cieszę :) jutro czeka mnie rozmowa z moją szefową mam zamiar jej już powiedzieć o ciąży bo czwartek i piątek jej nie ma jest na urlopie a też po świętach na ostatnią chwilę nie chcę jej mówić.... ciekawe jak zareaguje ;p

Maziajka - nie dziwie się, że żyjesz w strachu o brata. To straszne co się ostatnio dzieje.
Dlaczego niewinni muszą cierpieć? W imię czego i kogo - się pytam? Nie potrafię tego zrozumieć.

To naprawdę przykre że człowiek człowiekowi robi coś takiego coraz gorzej się dzieje na tym świecie:( ja również się martwię o swoją siostrę bo mieszka w Niemczech i aż nie chce myśleć o czymś złym ;( najgorsze jest to że niewinni ludzie cierpią tak jak napisałaś Aga.

Mafu - właśnie przywiozłam z M pizze do domku
emoji6.png
. Mi jednak sam zapach wystarczył
emoji19.png
.

Jestem już po wizycie u gina. Wszystko w porządku - serduszko pięknie bije, dzidziol ma już 4,8 cm, przez co przeskoczylam z 11+2 na 12 tc. Zmienił mi się też termin porodu z 8.07 na 3.07 (ale póki co nic nie zmieniam na liście
emoji6.png
). Wagowo 1 kg w dół.

Jutro wstawię fote z usg. Dzisiaj już nie mam siły. Chyba, mnie coś rozkłada (od rana źle się czuję - głowa mi pęka, apap nie działa, przez co jestem bardziej struta niż zwykle).

Dobranoc Dziewczynki
emoji5.png

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluję udanej wizyty :happy: I życzę porodu 4. lipca, fajni ludzie z tego dnia są (czyt. JA!) ;-) ;):D:p.

Masakra jest z tym zamachem w Niemczech... Cały czas myślę o żonie/rodzinie tego kierowcy. Nie dość, że takie nieszczęście, to jeszcze zastanawiam się, czy jakiekolwiek ubezpieczenie dostaną, bo zamachy terrorystyczne i wojna są zawsze wymieniane przez Towarzystwa Ubezpieczeniowe jako brak podstawy do wypłaty pieniędzy... Straszne to :sad:

Aga super ze z dzidzia ok moja tez wieksza wychodzi bo w 10t3d bylo juz ponad 4 cm chyba 4.3 i ginka mi mowila ze jej to raczej na 11 tc wyglada .Zobaczymy jak bedzie jutro na usg :-) ale mysle ze ok 6 cm juz bedzie miec:-) skoro 2 tyg temu 4.3.

Taki stres czuje dobrze ze jade z przyjaciolka bo moglabym wypadek spowodowac i dobrze ze tak wczesnie sa bo bym zwariowala!.

Palina dla Ciebie tez gratki super ze wszystko ok:-)

Truskawka wspolczuje chorobska...zdrowka dla mlodego.

010igov3fkey3mez.png

Maziajka, trzymam kciuki, będzie dobrze na pewno :tak: Czekamy z niecierpliwością na relacje.

Olokolo super, że masz pracę i trzymam kciuki za dzidzie;,będzie dobrze i oszczędzaj się

Sylver80 ja też przeprowadzilam się do Warszawy (7 lat temu ) nie mając tutaj nikogo, żadnego znajomego, nikogo z rodziny ... a dziś znajomi są, fryzjer też (ale z tym było ciężko [emoji6], bo po pierwsze drogo i po drugie wszędzie daleko ) no i okazało się, że rodzince ta Wawa to nie koniec świata, wręcz po drodze hehehe szczególnie na lotnisko
Ja tez pracuję w banku i z tym liczeniem szczególnie teraz w ciąży jak jestem rozkojarzona to tez kiepsko hehehe dobrze ze komputer się nie myli

IMIĘ i tu jest problem , dziewczynce to mam FULL[emoji6] a dla chłopca NULL [emoji53]

Kasiulka ja tylko na zakupy autem,no i czasem do lekarza, tak to na codzień do szkoły Filip tramwaj i ja dalej do pracy metro [emoji12]

Samotnaja o losie współczuję, najważniejsze, że mąż cały. .. no ale auta szkoda

Maziajka ja mam jak ty ... wszystkim i za wszystkich się martwię. .. zwariować można [emoji54]

Lilith ja mam 6 do wyrwania po nieudolnym leczeniu kanałowym,ale cały czas się zastanawiam czy jakiś inny stomatolog nie sprobowalby mi go uratować . . . . Dziewczyny z Wawy macie może kogoś godnego polecenia? ?

Aim ja jestem Asia [emoji6] i lubię swoje imię. .. mam nadzieje, że nie jestem pechowa hehehe

Tea80 super ze dzidzia ok. trzymam kciuki za synka

Paalina ja w Holandii mieszkałam 2 lata i tam urodził się nasz synek ... uwielbiam tamten klimat [emoji38]

No i bita godzina z pracy dzięki Wam wyjeta [emoji4][emoji4]

Ja jutro usg prenatalne i dzień wolny stresik jest [emoji52]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziękuję Dziewczyny za gratulacje (wczorajsza wizyta) [emoji8][emoji8][emoji8]

Sylver - w ogóle fajni ludzie są z lipca: 3 - moja baaaardzo dobra koleżanka, 4 - Ty, 5 - mój kochany wujek. Przejrzalam dzisiaj usg mojej Jagi - i ten maluszek identyczne ma wymiary. Z J wychodził mi w większości termin z usg na 18.05 -a urodziła się 23.05 (5 dni różnicy). Taka sama różnica w terminie z Om a usg wychodzi teraz. Także zobaczymy w lipcu co i jak [emoji3]

Kurcze - jest dokładnie tak jsk piszesz z tym ubezpieczeniem [emoji17]. Przerabialam temat owu różnych firm, i zawsze są wykluczenia przy zamachach terrorystycznych. Nie wiem jak to zostanie potraktowane - bo ten człowiek został zaatakowany jako 1 - może przyjmą to jako morderstwo. Ale wiadomo jak ubezpieczyciel działa [emoji17][emoji19]. Druga sprawa... Jaką miał umowę w firmie, w której pracował..

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry