reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Od wczoraj czuję się bardzo źle, bez sił po prostu, mecza mnie jAKIES skurcze i bóle i miałam wczoraj takie zle przeczucia... I mialM rację. Koło 12 do M zadzwonił ojciec że jego mamę zabralo pogotowie. To on pojechał do nich. Po drodze ktoora była oblodzona, wyskoczyła mu sarna, wpadł w poślizg i dachowal. Nic mu nie jest ale nie chcę żeby jechać na pogotowie. Auto do całkowitego skasowania.
Niech się ten rok już kończy :-(

hchy3e3k0ot2nxfe.png

Ojej ! co za dzień , dobrze, że mężowi nic się nie stało ! Tylko ja bym chyba jednak do szpitala na "przegląd" pojechała ....a wiecie co z teściową ?
Zdrowia dla obojga !

Chciałam się z wami podzielić nowina. Moja koleżanka urodziła córkę 58 cm i ponad 4 ku, a całą ciążę jej mówili że za mala, a na ostatnich pomiarach była poniżej 3kg. Kolega mówi że jakby nie był przy porodzie to by nie uwierzył. Także jeśli chodzi o usg to tyle się wypowiem- żeby nie było chodziła do super ponoć specjalistow :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Usg i właściwość pomiarów :) temat rzeka :) osobiście na sobie odczułam :)
Moje Nadia miala ważyc maks 2600... urodzila się : 3600 i 57 cm ! Lekarz pomylił się tylko o koogram ... TYLKO...:-) :):baffled::oo:

Hejka:-)

Za mna mega dziwna noc jutro prenatalne i caly czas mi sie snilo cos, ze mam badanie i ze wyszlo ze moje dziecko ma chore stopy i trzeba amputowac...maskra ale glupoty.

Morela lacze sie w bolu tez ciagle uwazam na to co jem bo jak przesadze to maskra 0 tluszczu i kwasny rzeczy..nie wiem kiedy to minie i czy w ogole bo u mnie juz 12t2d...

010igov3fkey3mez.png
JEJ... a ja mam jutro usg prenatalne i mam starcha , że hohoh!
dziś mnie do tego CAŁY brzuch boli , takim klującym falowo nachodzącym bólem i drugi dzień z rzędu zauważyłam na bieliźnie male niteczki krwi:eek: Jutro przy usg zapytam , czy nie widzi tam nic niepokojącego ... może coś mi powie- bo normalną wizytę mam dopiero w piątek !

poki pamiętam aga_k_m- pisalaś o jakimś fajnie poprowadzonym forum o wózkach , z opiniami i w ogole - pamiętasz może jakie to forum ? Ja przeczytałam już mnostwo, ale teraz wiem chyba nawet mniej niż wiedzilam do tej pory :):errr::baffled:

reklama
Witam,

Niedawno wróciłam do domu.
Byliśmy z Mikołajem u lekarza, potem skierowanie do laryngologa i znów kolejny antybiotyk, bo poprzedni nie pomógł i mamy ostre ropne zapalenie ucha środkowego :-(

Mało tego, odebrałam wyniki na które dłużej musiałam czekać, wymaz na szczęście ok, ale cytomegalia nie wyszła dobrze... Igm nie mam dodatniego, ale igg bardzo wysokie. Dzwoniłam do doktorka i kazał jeszcze zrobić igg awidnosc, także jutro znów jadę na badanie. W środę jadę po recepty i dopytam dokładniej....

Witam,

Niedawno wróciłam do domu.
Byliśmy z Mikołajem u lekarza, potem skierowanie do laryngologa i znów kolejny antybiotyk, bo poprzedni nie pomógł i mamy ostre ropne zapalenie ucha środkowego :-(

Mało tego, odebrałam wyniki na które dłużej musiałam czekać, wymaz na szczęście ok, ale cytomegalia nie wyszła dobrze... Igm nie mam dodatniego, ale igg bardzo wysokie. Dzwoniłam do doktorka i kazał jeszcze zrobić igg awidnosc, także jutro znów jadę na badanie. W środę jadę po recepty i dopytam dokładniej....
z tym zapaleniem ucha to jakaś masakra ! U nas w rodzinie dwoje dzieci właśnie je przechodzi... lekarz stwierdzil ,że zmutowal jakis paskudny wirus i niewiele na niego dziala... Zdrówka dla Mikolaja !

Hej. Ja już po prenatalnych, wszystko dobrze. Teraz planuje wyjaśnić sprawę z praca. Jutro będę wiedzieć jakie mam możliwości i wtedy zdecyduje się na rozmowę lub niestety chorobowe. Bede mieć pewne i formacje i wtedy zdecyduje co z nimi zrobić.

Poza tym leci. Mdłości coraz mniej. Odliczam do piatku i zaczynam dlugi weekend.

W piątek pojechałam na imprezę firmowa do Amsterdamu i przeżyłam 24 godziny na nogach co odchorowalam w sobotę ;) ale warto było pojechać i to zobaczyć. Obym za rok mogła znów pojechać , tylko juz wtedy bez ciazy i nie jako kierowca po imprezie :p

Na temat imienia nie rozmawiamy , bo mamy inne upodobania i poczekamy do momentu poznania płci, po co sprzeczać się podwójnie o obie płci jak pózniej można o jedna :p

Piersi dalej bolą i częste bóle głowy wróciły. W środę mam wizytę u położnej to powiem o bólu i podwyższonym ciśnieniu (mierze czasem, zwłaszcza jak boli mnie głowa ) i niech pomoże bo zwariuje :(

Tabletki na alergie pomagają . Naprawdę jest coraz lżej :)

Sylver w ogóle nie wyglądasz na takie duże dzieci, az w szoku jestem :) ale przynajmniej moze ci pomogą coś przy maluszku :) dzięki tez za info o winku :) sama bym nie wiedziała zeby tak je potraktować, lezy na razie w chłodni, moze kiedyś sie trafi taka okazja ze po prostu będziemy wiedzieć ze przyszła na nie pora :D A na soczek tez bardzo chętnie sie spotkam jak sie cieplej zrobi :)

Zonagraja moj chrześniak ma na imię Kajetan i na początku nie podobało nam sie to imię, ale do niego pasuje, on mówi ze jest kajetus ;)

Paulinaa super ze wszystko dobrze, zazdroszczę bo dużo dziewczyn juz po prenatalnych a ja jeszcze 2,5 tygodnia

AIM a może ty sie orientujesz jak teraz z ta opieka okołoporodowa, podobno sie z tego wycofują? Nie wiem na ile to prawda, bo media uwielbiają podkręcać takie tematy

Eh moj młody wrócił chory z przedszkola i pojechaliśmy do przychodni we wsi, w sumie trafiliśmy na bardzo miła lekarkę i jak sie dowiedziała ze jestem w ciazy to powiedziała żebym absolutnie nie dźwigała młodego i nawet dobrze aby sam nauczył sie wsiadać do fotelika. Trochę to dziwne mi sie wydaje, nic mnie nie boli żebym az tak uważała na siebie

Paalina a jakich tabletek od alergii używasz w ciąży? Bo ja też jestem alergikiem i od 3 miesięcy chodzę z gilem w nosie od alergii. A na święta będę miała kontakt z siecią zwierzęca, a u mnie to dopiero wywołuje super mocną alergię. W każdym razie mi dwóch ginekologów odradziło przyjmowanie leków w czasie ciąży [emoji53]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam ;) dzis mialam mega senny dzien...teraz czekam na pizze [emoji14]
U nas chlopiec to na pewno bedzie Bruno, dziewczynka to albo Laura, Iga albo nie wiem ;)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Mafu - właśnie przywiozłam z M pizze do domku [emoji6]. Mi jednak sam zapach wystarczył [emoji19].

Jestem już po wizycie u gina. Wszystko w porządku - serduszko pięknie bije, dzidziol ma już 4,8 cm, przez co przeskoczylam z 11+2 na 12 tc. Zmienił mi się też termin porodu z 8.07 na 3.07 (ale póki co nic nie zmieniam na liście [emoji6]). Wagowo 1 kg w dół.

Jutro wstawię fote z usg. Dzisiaj już nie mam siły. Chyba, mnie coś rozkłada (od rana źle się czuję - głowa mi pęka, apap nie działa, przez co jestem bardziej struta niż zwykle).

Dobranoc Dziewczynki [emoji5]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aga super ze z dzidzia ok moja tez wieksza wychodzi bo w 10t3d bylo juz ponad 4 cm chyba 4.3 i ginka mi mowila ze jej to raczej na 11 tc wyglada .Zobaczymy jak bedzie jutro na usg :-) ale mysle ze ok 6 cm juz bedzie miec:-) skoro 2 tyg temu 4.3.

Taki stres czuje dobrze ze jade z przyjaciolka bo moglabym wypadek spowodowac i dobrze ze tak wczesnie sa bo bym zwariowala!.

Palina dla Ciebie tez gratki super ze wszystko ok:-)

Truskawka wspolczuje chorobska...zdrowka dla mlodego.

010igov3fkey3mez.png

Do góry