reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Od wczoraj czuję się bardzo źle, bez sił po prostu, mecza mnie jAKIES skurcze i bóle i miałam wczoraj takie zle przeczucia... I mialM rację. Koło 12 do M zadzwonił ojciec że jego mamę zabralo pogotowie. To on pojechał do nich. Po drodze ktoora była oblodzona, wyskoczyła mu sarna, wpadł w poślizg i dachowal. Nic mu nie jest ale nie chcę żeby jechać na pogotowie. Auto do całkowitego skasowania.
Niech się ten rok już kończy :-(

hchy3e3k0ot2nxfe.png

Ojej ! co za dzień , dobrze, że mężowi nic się nie stało ! Tylko ja bym chyba jednak do szpitala na "przegląd" pojechała ....a wiecie co z teściową ?
Zdrowia dla obojga !

Chciałam się z wami podzielić nowina. Moja koleżanka urodziła córkę 58 cm i ponad 4 ku, a całą ciążę jej mówili że za mala, a na ostatnich pomiarach była poniżej 3kg. Kolega mówi że jakby nie był przy porodzie to by nie uwierzył. Także jeśli chodzi o usg to tyle się wypowiem- żeby nie było chodziła do super ponoć specjalistow :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Usg i właściwość pomiarów :) temat rzeka :) osobiście na sobie odczułam :)
Moje Nadia miala ważyc maks 2600... urodzila się : 3600 i 57 cm ! Lekarz pomylił się tylko o koogram ... TYLKO...:-) :):baffled::oo:

Hejka:-)

Za mna mega dziwna noc jutro prenatalne i caly czas mi sie snilo cos, ze mam badanie i ze wyszlo ze moje dziecko ma chore stopy i trzeba amputowac...maskra ale glupoty.

Morela lacze sie w bolu tez ciagle uwazam na to co jem bo jak przesadze to maskra 0 tluszczu i kwasny rzeczy..nie wiem kiedy to minie i czy w ogole bo u mnie juz 12t2d...

010igov3fkey3mez.png
JEJ... a ja mam jutro usg prenatalne i mam starcha , że hohoh!
dziś mnie do tego CAŁY brzuch boli , takim klującym falowo nachodzącym bólem i drugi dzień z rzędu zauważyłam na bieliźnie male niteczki krwi:eek: Jutro przy usg zapytam , czy nie widzi tam nic niepokojącego ... może coś mi powie- bo normalną wizytę mam dopiero w piątek !

poki pamiętam aga_k_m- pisalaś o jakimś fajnie poprowadzonym forum o wózkach , z opiniami i w ogole - pamiętasz może jakie to forum ? Ja przeczytałam już mnostwo, ale teraz wiem chyba nawet mniej niż wiedzilam do tej pory :):errr::baffled:

reklama
Witam,

Niedawno wróciłam do domu.
Byliśmy z Mikołajem u lekarza, potem skierowanie do laryngologa i znów kolejny antybiotyk, bo poprzedni nie pomógł i mamy ostre ropne zapalenie ucha środkowego :-(

Mało tego, odebrałam wyniki na które dłużej musiałam czekać, wymaz na szczęście ok, ale cytomegalia nie wyszła dobrze... Igm nie mam dodatniego, ale igg bardzo wysokie. Dzwoniłam do doktorka i kazał jeszcze zrobić igg awidnosc, także jutro znów jadę na badanie. W środę jadę po recepty i dopytam dokładniej....

Witam,

Niedawno wróciłam do domu.
Byliśmy z Mikołajem u lekarza, potem skierowanie do laryngologa i znów kolejny antybiotyk, bo poprzedni nie pomógł i mamy ostre ropne zapalenie ucha środkowego :-(

Mało tego, odebrałam wyniki na które dłużej musiałam czekać, wymaz na szczęście ok, ale cytomegalia nie wyszła dobrze... Igm nie mam dodatniego, ale igg bardzo wysokie. Dzwoniłam do doktorka i kazał jeszcze zrobić igg awidnosc, także jutro znów jadę na badanie. W środę jadę po recepty i dopytam dokładniej....
z tym zapaleniem ucha to jakaś masakra ! U nas w rodzinie dwoje dzieci właśnie je przechodzi... lekarz stwierdzil ,że zmutowal jakis paskudny wirus i niewiele na niego dziala... Zdrówka dla Mikolaja !

Hej. Ja już po prenatalnych, wszystko dobrze. Teraz planuje wyjaśnić sprawę z praca. Jutro będę wiedzieć jakie mam możliwości i wtedy zdecyduje się na rozmowę lub niestety chorobowe. Bede mieć pewne i formacje i wtedy zdecyduje co z nimi zrobić.

Poza tym leci. Mdłości coraz mniej. Odliczam do piatku i zaczynam dlugi weekend.

W piątek pojechałam na imprezę firmowa do Amsterdamu i przeżyłam 24 godziny na nogach co odchorowalam w sobotę ;) ale warto było pojechać i to zobaczyć. Obym za rok mogła znów pojechać , tylko juz wtedy bez ciazy i nie jako kierowca po imprezie :p

Na temat imienia nie rozmawiamy , bo mamy inne upodobania i poczekamy do momentu poznania płci, po co sprzeczać się podwójnie o obie płci jak pózniej można o jedna :p

Piersi dalej bolą i częste bóle głowy wróciły. W środę mam wizytę u położnej to powiem o bólu i podwyższonym ciśnieniu (mierze czasem, zwłaszcza jak boli mnie głowa ) i niech pomoże bo zwariuje :(

Tabletki na alergie pomagają . Naprawdę jest coraz lżej :)

Sylver w ogóle nie wyglądasz na takie duże dzieci, az w szoku jestem :) ale przynajmniej moze ci pomogą coś przy maluszku :) dzięki tez za info o winku :) sama bym nie wiedziała zeby tak je potraktować, lezy na razie w chłodni, moze kiedyś sie trafi taka okazja ze po prostu będziemy wiedzieć ze przyszła na nie pora :D A na soczek tez bardzo chętnie sie spotkam jak sie cieplej zrobi :)

Zonagraja moj chrześniak ma na imię Kajetan i na początku nie podobało nam sie to imię, ale do niego pasuje, on mówi ze jest kajetus ;)

Paulinaa super ze wszystko dobrze, zazdroszczę bo dużo dziewczyn juz po prenatalnych a ja jeszcze 2,5 tygodnia

AIM a może ty sie orientujesz jak teraz z ta opieka okołoporodowa, podobno sie z tego wycofują? Nie wiem na ile to prawda, bo media uwielbiają podkręcać takie tematy

Eh moj młody wrócił chory z przedszkola i pojechaliśmy do przychodni we wsi, w sumie trafiliśmy na bardzo miła lekarkę i jak sie dowiedziała ze jestem w ciazy to powiedziała żebym absolutnie nie dźwigała młodego i nawet dobrze aby sam nauczył sie wsiadać do fotelika. Trochę to dziwne mi sie wydaje, nic mnie nie boli żebym az tak uważała na siebie

Paalina a jakich tabletek od alergii używasz w ciąży? Bo ja też jestem alergikiem i od 3 miesięcy chodzę z gilem w nosie od alergii. A na święta będę miała kontakt z siecią zwierzęca, a u mnie to dopiero wywołuje super mocną alergię. W każdym razie mi dwóch ginekologów odradziło przyjmowanie leków w czasie ciąży [emoji53]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam ;) dzis mialam mega senny dzien...teraz czekam na pizze [emoji14]
U nas chlopiec to na pewno bedzie Bruno, dziewczynka to albo Laura, Iga albo nie wiem ;)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Mafu - właśnie przywiozłam z M pizze do domku [emoji6]. Mi jednak sam zapach wystarczył [emoji19].

Jestem już po wizycie u gina. Wszystko w porządku - serduszko pięknie bije, dzidziol ma już 4,8 cm, przez co przeskoczylam z 11+2 na 12 tc. Zmienił mi się też termin porodu z 8.07 na 3.07 (ale póki co nic nie zmieniam na liście [emoji6]). Wagowo 1 kg w dół.

Jutro wstawię fote z usg. Dzisiaj już nie mam siły. Chyba, mnie coś rozkłada (od rana źle się czuję - głowa mi pęka, apap nie działa, przez co jestem bardziej struta niż zwykle).

Dobranoc Dziewczynki [emoji5]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aga super ze z dzidzia ok moja tez wieksza wychodzi bo w 10t3d bylo juz ponad 4 cm chyba 4.3 i ginka mi mowila ze jej to raczej na 11 tc wyglada .Zobaczymy jak bedzie jutro na usg :-) ale mysle ze ok 6 cm juz bedzie miec:-) skoro 2 tyg temu 4.3.

Taki stres czuje dobrze ze jade z przyjaciolka bo moglabym wypadek spowodowac i dobrze ze tak wczesnie sa bo bym zwariowala!.

Palina dla Ciebie tez gratki super ze wszystko ok:-)

Truskawka wspolczuje chorobska...zdrowka dla mlodego.

010igov3fkey3mez.png

Do góry