reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Lilith - jestem z maja 85 (do tego 5, wiec mam date urodzenia 5.05.1985 ;)). Termin porodu wstepnie lekarz okreslil na 20 lipca, ale jakby sie udalo 17, to byloby tez fajnie (17.07.2017) ;)

Naskrobalyscie dziewczyny rowno od wczoraj. Dopiero usiadlam po calym dniu swiatecznej bieganiny i nadrobilam ;)

W poniedzialek mam gina na nfz i sie troche stresuje. Ech. Ciekawe czy cos sie uda z tymi prenatalnymi darmowymi...

Maniek widze ze nie tylko ja obstawiam ta date do porodu hihi tez jestem z tych co lubia liczyc dodawac i cudowac w datach miesiacach i imionach ;)

Lilith jestes nr 1 w pieczeniu ciast dzieci ciaza koty dom i jeszcze taki przerob podziwiam tak jak juz pisalam szacun kobieto:)

Ja poki co nic nie upieklam.bo nie wchodza mi slodycze ale na swieta jakie 3 sztuki machne :)

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też nie jestem mistrzynią w pieczeniu ciast/ciasteczek/muffinek/ pierniczków itp., ale znalazłam fajny (prosty;)) przepis na pierniczki świąteczne, zrobiłam z cora (jak jeszcze mogłam chodzić normalnie) i wyszły o dziwo naprawdę fajne, a córeczka zachwycona (przede wszystkim dekorowaniem);)
Także jestem pozytywnie nastawiona do przygotowania w najbliższym czasie innych wypieków ( jak tylko będę miała pozwolenie na chodzenie):)

Maziajka dokładnie tak. Na sierpniowkach niektóre dziewczyny miały wręcz zalecenia częstego stosowania, bo lepiej zapobiegać.. No i nie na każdego wszystko działa tak samo, jedna musi wziąść dwie lub max a inna Buscopan.
Teraz juz nie biorę ale na początku zdarzało się, że jak najbardziej i czułam się spokojniejsza. Za to jak byłam na listopadowkach miałam częste bole i skurcze i brałam w wyższych dawkach..

Aha tez Lubie KFC, szczegolnie te ostre skrzydełka.. Tylko jakoś nigdy nie zmotywowalam się by zrobicmje sama w domu.
Lubię pieczenie.. Choć teraz tego jest za dużo bo jeszcze zarcie, prezenty, chata..
Robisz lody sama??

Chyba bym się nie zdecydowała do teścia chodzić na wizyty ale korzystać z usg czy porad jaknajbardziej :)

Maniek to ja z sierpnia jestem. Mam szczęście, bo cora majowa i synek z lipca a teraz będzie początek czerwca, wszystko przed urodzinami.
Ładne daty u Ciebie :)

Wendy, aż miło mi się zrobiło :) ale ma też czas, kiedy nie chce się wstać z łóżka :)

Pola superowo, dzieciaki lubią takie kucharzenie czy zdobienie. Fajno, że masz taką pomocnice.

Wendy i Lilith do teścia to chodzę tylko na USG oczywiście "brzuszne" i to też od święta, jak jedziemy do rodziców na Mazury i korzystam z porad :rofl2: i właśnie to , że jest "ginem" wykorzystaliśmy żeby mu przekazać , że jestem w ciąży . Teściu był na dyżurze , więc jak byliśmy na weekend to powiedziałam ,że mnie brzuch ostatnio pobolewa i czy zrobi mi USG ... oczywiście , że zrobił :happy2: i bada mnie i relacjonuje : trzustka w porządku, śledziona piękna , wątroba ok i nagle ...... "ALE jaja TU jest CIĄŻA " , ja mówię , że niemożliwe hehehehehe a on na to : 'ASIA tu jest ciąża , prawidłowa, ale numer " hehehehe

Lilith sama nie robię lodów ;);) kiepski ze mnie cukiernik :) na szczęście jest trochę dobrych lodziarni w Warszawie, więc z zaspokojeniem swoich potrzeb nie mam problemu ... pistacjowy , bakaliowy i orzechowy GRYCAN też mnie satysfakcjonuje :blink:

Pola super, dekorowanie to zabawa nie tylko dla dzieci , Filip mój uwielbia dekorować , zresztą ja też :)

Aha, widzę, że Ty też nocny Marek jesteś :tak: Ja tyle w wannie siedziałam, że w brzuchu mi zaczęło burczeć, ale przecież nie będę jadła o północy :szok: Nieźle zrobiliście teścia z ciążą, super pomysł :-D I fajnie wiedzieć, że jest następna winiara w gronie :yes:

Lilith, ale mi teraz narobiłaś smaka na frytki! Skąd ja je teraz wytrzasnę? ;-) ;) I tak samo jak inne dziewczyny, podziwiam, że tak wszystko ogarniasz. A to pieczenie to w ogóle, bo ja lewus jestem do tego (zresztą kuchara też że mnie średnia ;)). Zawsze jakoś trafiałam na facetów, którzy gotują, więc ja jestem od sałatek i kucharzenia na specjalne okazje :D

Cześć dziewczyny :) dawno się nie odzywałam ale udało mi sie znaleźć pracę i to jeszcze taką w domu i w nieregulowanym czasie pracy (mam ciągle leżeć bo krwiak się ciągle powiększa) więc w ogóle super i przede wszystkim w zawodzie!
Mój dom wygląda jak pobojowisko. Jak ja nic bie zrobię to mój chłopak tym bardziej, a że mam leżeć no to nic się nie dzieje. Na szczęście święta poza domem, a w sylwestra będziemy leżakować we 2 więc nikt nie będzie mieszkania oceniać. Jednakże podziwiam Was wszystkie bardzo że tak sobie ze wszystkim ładnie dajecie radę.
Co do fasoli to ma juz prawie 2 cm a worek 4 cm, krwiak w największym wymiarze ma 3,5 cm a 2 tygodnie temu miał tylko 1 cm ale muszę przyznać, że nie leżałam cały czas plus lubię spać na brzuchu a z moim Ł mieliśmy kilka przytulanek i może to jest przyczyna. Grunt ze serduszko bije to może siłacz wygra z krwiakiem :) chociaż jak tylko czuje ze mi coś leci na dole to od razu mam myśl krwiak,krew,izba przyjęć ale za każdym razem to fałszywy alarm.
W życiu nie brałam tyle tabletek bo i no-spa i duphaston i dopegyt i euthyrox i acard i jeszcze kwas. Jak rano wezmę te wszystkie tabletki to od razu mi się robi niedobrze i próbuje te mdłości przespać. W rezultacie śpię codziennie do 14 a chodzę spać koło 3. Codziennie Was przed snem czytam :)
Też uwielbiam wino. Polecam (jesli ktoras lubi slodkie) mogen davida. Jest dość tanie a w smaku jest lepsze niż niejeden kompocik :)

Lilith to fakt, pomocnica z mojej coreczki w kuchni jest swietna :-) :) ja tez sie niezle bawilam przy dekorowaniu babeczek;)
Daleko mi jednak jeszcze do takiego mistrzostwa cukierniczego jak Twoje:biggrin2:

Aha83 ale sie usmialam:-D:-D:-D super pomysl na przekazanie takiej nowiny;)

Olokolo91 na pewno wszystko bedzie dobrze, trzymam mocno kciuki:) sprobuj moze faktycznie jak lekarz kazal, to lezec. Ja z plamieniami (gdzie lekarz zasugerowal ze to moze byc od jakiegos krwiaczka, ktorego nie wylapalo usg) mam zalecenie lezenia + zakaz przytulanek do konca 1 trym. +zakaz goracych kapieli, no i oczywiscie duphaston. A Tobie lekarz kazal na codzien nospe zazywac, czy w razie skurczow/boli brzucha? Pytam, bo nie dopytalam mojego o nospe, a wczoraj zazylam pod wieczor (wieczorami czuje taki ciezar w brzuchu jak z cora w 8 miesiacu;), ciagniecie i skurcze troche) i czulam sie po tym swietnie- jak reka odjal.

reklama
Olokolo91 ps. Ja tez mam pobojowislo straszne, ale leze i twardo i udaje, ze tego nie widze ;) choc musze powiedziec, ze moj maz sie bardzo stara zapanowac nad calym chaosem domowym:) wczoraj nawet kupili juz z coreczka choinke (na razie taka mala, do jej pokoju) i razem ubierali:) no a przede wszystkim, zeby choinka miala swoje miejsce, to sprzatali caly dzidzio-pokoj:yes:;)

Do góry