reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Aaaa - Sylver - ja tu o "pijaństwie" pisze jednocześnie mieszając w garach, że mi ta "osrana jagoda" umkla [emoji14]. Kochana... Moja córka ma na imię Jagoda... Więc wiesz.. [emoji14][emoji14][emoji14]

Karo - moja też była aniołkiem do swego czasu. Ale pierwsze 4 miesiące strasznie ulewala, więc wyjazdy odpadaly. Zobaczymy jak tym razem będzie. Chciałabym na wakacjach jeszcze chociaż Bałtyk zaliczyć.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Haha Aga wlasnie czekałam na Twoj odzew w sprawie Jagódki :)
Ja dzis wolne od garow relaksik

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie no spoko [emoji6] - przecież to nie było celowe [emoji3]. Ja tu gorzej wypadłam - bo uczepilam się odpowiedzi na temat wina, i wróciłam do sosu. Po czym raz jeszcze patrzę... A tu "obsrana jagoda" [emoji6][emoji14].
Luz Sylver... To tylko ostrzeżenie [emoji6]

Ale moja J jest wyczulona na maxa na punkcie swojego imienia. Przy piosence "czarne jagodki" zawsze się miesza, obrusza się na dopytywanie o imię (jakby ktoś jej nie wierzył) albo żarciki dzieci (malina, truskawka śliwka, borówka).
Najlepiej wspominamy wypad na Słowację, gdzie animator zabaw w Tatralandii wziął moja J i bratanice M do wspólnej zabawy. Mikrofon i te sprawy.. Pyta się J jak ma na imię - więc ona mu odpowiedziała [emoji16]... Chwila ciszy nastąpiła - po czym odpowiedział "wooow - krasne imie" [emoji6]

Witam się i ja tak czytam o tych winach i właśnie dziś do nas znajomi przychodzą i będą pić a ja mogę się tylko soczkiem pocieszyć :-D robie właśnie sałatke gyros i tak się uśmiałam z obsranej jagody że aż mi łyżka wypadła hehe ;p ja z serów lubię tylko żółty z dziurami i mozarelle z pomidorkami i bazylią i winko do tego i jakaś bagietka czosnkowa ;) zonograja ja też się czuje taka pełna i okrągła nawet brzuszek już delikatnie widać ale na wadze na razie nie przybrałam ale po świętach u mamusi i teściowej to się może zmienić :p

Aaaa - Sylver - ja tu o "pijaństwie" pisze jednocześnie mieszając w garach, że mi ta "osrana jagoda" umkla [emoji14]. Kochana... Moja córka ma na imię Jagoda... Więc wiesz.. [emoji14][emoji14][emoji14]

Karo - moja też była aniołkiem do swego czasu. Ale pierwsze 4 miesiące strasznie ulewala, więc wyjazdy odpadaly. Zobaczymy jak tym razem będzie. Chciałabym na wakacjach jeszcze chociaż Bałtyk zaliczyć.

O kurczaki :baffled: No przecież widziałam Twój opis, ale tak jakoś odruchowo napisałam... Przepraszam, nie zamierzone :happy2: Poza tym Twoja Córcia z pewnością jest taką jędrną, soczystą i słodką Jagódką, a ja czułam się zupełnie inaczej :p Mimo wszystko obiecuję pilnować się na przyszłość :-) :)
Ale tak mnie tym wpisem rozbawiłaś, że jeszcze po wyjściu z domu śmiałam się na głos w aucie :-D;-) ;)

Dużo słodkości dla Jagódki :):D

Wendy zawsze się dziele jeszcze ze znajoma. Piekę regularnie i zawsze cześć idzie do niej. A tak to ciasto jest na 2-3 dni, deser zależnie, muffiny czy inne cuda tez.
Jeśli chodzi o święta, to każdy sernik czy makowiec podzielilam na 4 części. Po jednej pójdzie do znajomej. A tak to każda część na jakieś 2 dni, leżą w zamrazalniku.
Dziś zrobilam krajanke i ona musi polezakowac. Piernik tez lezakuje. Nie zepsuja się. Później robie dwa miodowniki co muszą poleżeć i potem dziele i kostkę domino, która również musi polezakowac. Jeszcze zostanie strucla, specjalnie dla męża :)
Zrobilam jeszcze piernikowe na choinki. Robie co roku dla znajomych i sąsiadów.
Sama nieprzepadam za słodkim. Choć zależy co :)

AIM, to 4 moja ciąża na nospie i zawsze mam zalecenie, bierzesz kiedy musisz.. A nie co mi ulotka czy Google mówi., w uk np. W ogóle nie wolno jesc busco czy nospy, wiec gadanie o ulotkach mnie nie przekonuje.. Zresztą lutki czy dupka tak samo a jednak dziewczyny biorą..
Takie medyczne gadanie mnie nie przekonuje..wole bardziej ludzkie i sprawdzone..

I przykład poniżej.. Na ulotce mg pisze, żeby nie przekraczać dawki.. Jak widać czasem trzeba..

Aga dziękuję kochana.
Z wychlodzeniem nie wiedziałam.. Zaś ja zmarzluch jestem i wiecznie gruba skarpeta po domu i grube kapciochy. W nocy spać w skarpetach nie umiem i nogi momentalnie robią się chłodne..może to też przyczyną, maz również mi łydki rozmasowywuje lub wygina stopę w druga stronę..niby boli bardziej ale szybciej przechodzi..
Co do mg to zależy, który mam więc jaka dawka tego rzeczywistego w nim jest ale nie wiem jak podejść domtego z Wit b bo biorąc i tak już wyższa dawkę to mg nie przedawkuje ale b tak..

Aga hihi tk Wam cora zrobiła psikusa. Przynajmniej trochę pożytku byko bo pospalas. Może w wekeend po świętach??

Sylver ale Cie czeka wycieczka.. Sama chętnie bym się tam wybrała choć nie na winnice. Szczesciara :)

Piękne miejsca do zwiedzenia,, mimsie marzy Islandia albo Finlandia :)

ZonaGraja a w domku maz coś kucharzy? Czy praca to praca i koniec?
Tez się czuje pełna.. Jakby woda mnie zalała..w dolnych partiach najgorzej.. :(

Zjadlabym łososia.. Jeszcze teraz wszędzie go pełno na święta a Lubie wędzonego.. Tego jak surowy ech.

Karoo udany wieczór miałaś :) kakao pycha jeszcze w takim chlodzie!

Dziewczyny, planuje kupić przed świętami jeszcze multicooker, nawet mam wybrany.. Ma ktoras z Was i potwierdza, że warto kupować??

Lilith mi ginka mowila ze nospe mozna brac nawet do 6 tabletek na dobe.Zreszta kiedys podczytywalam watek dziewczyn po invitro i tam tez takie zalecenia mialy.Ja akurat ani jednej nospy nie wzielam w ciazy bo po prostu brzuch mnie.nie boli.Ale nospa jest przeciwskurczowa a skurcze w ciazy poczatkowej niewskazane, wiec moze dlatego wiecej mozna...
Co do multicookera nie pomoge bo nie uzywam w sumie nawet za bardzo nie wiem do czego on:D
Z tymi ciastami podziwiam lubie gotowac ale pieczenie nie dla mnie.

Kurde Aga na 5 min dalad mi do pomyslenia z imieniem....ale jednak Jagodka mi tak pasuje( jesli of cors bedzie corka) ze nie ma szans chyba bym zmienila.Od X lat mowilismy ze bedzie Jagodka:p

010igov3fkey3mez.png

reklama
ufff nadrobiłam

ale się katujemy tym co niedozwolone :):)
:cool2:WINO to moje drugie imię hehehe uwielbiam wino i mimo wszystko cały czas mam ochotę i chyba tego mi najbardziej brakuje
:cool2:LODY to moje trzecie imię ... kocham lody o każdej porze roku , dnia i nocy, dobrze że można

Do nas właśnie dziś przychodzą znajomi i kupiłam sobie jedno piwko bezalkoholowe , ale w sumie nie wiem czy mam na takie piwko smaka.
Dziś cały dzień chodziły za mną frytki , więc chłopaki mi przywieźli z KFC i jestem usatysfakcjonowana.

Co do szefów , to ja od zawsze mam przełożonego faceta i uważam , że jest idealnie. Kobiety są często o siebie zazdrosne , a nie daj Boże jeszcze wyglądasz lepiej od szefowej to pozamiatane.
Ja jestem w zespole jedyną dziewczyną i niestety muszę przyznać , że mam niezłe fory ;)

LILITH podziwiam Ciebie z tym pieczeniem , ja co roku tylko pierniki piekę , a w tym chyba nawet i tego nie zrobię .... zawsze wałkowałam na stole, ale ostatnio zmieniliśmy stół i mi go trochę szkoda, więc szukam takiej sylikonowej stolnicy , ale jakoś mi nie wpadła jeszcze w ręce :sad:

Odnośnie brania różnych leków ,w ciąży to jestem tą szcześciarą , która ma teścia ginekologa ... więc do google nie zaglądam tylko dzwonię , ale ja zawsze ostrożnie podchodzę do brania czegoś bez konsultacji z lekarzem :yes:

Do góry