reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hahaha - Wendy - obwachiwanie było przy mnie, jej mężu, i moim 17- miesięcznym chrzesniaku. O moją przyjaciółke nie jestem w stanie być zazdrosna - znamy się wszyscy bardzo długo (jej tato i moja mama też kiedyś się kolegowali) i nie ma opcji na zmianę relacji pomiędzy kimkolwiek z Nas na bardziej intymne [emoji6]

Koleżaneczki męża lub moje, które kiedyś coś tam próbowały z nim, czy do niego - dawno zostały pogonione [emoji3]. Zresztą ja jestem taką wiedzma, ze niektórzy wolą nie wchodzić mi w drogę (bo mi się RAZ nadeptuje na odcisk - i jest sie spalonym po wsze czasy - a potrafię umilić życie jak mało kto [emoji3]). A mój chłop nie lubi się nudzić, i potrzebuje codziennej dawki jadu - więc wiernie idzie ze mną przez życie [emoji6]

Agness - tylko sie cieszyć, że tak łagodnie przechodzisz ciążę. Naczekalas się na nią - więc może natura chce Ci wynagrodzić wcześniejsze dyskomforty [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie i ja - urodzona w latach 70-tych ;)
Yuppi, ostatnie godziny w pracy i urlop do 3 stycznia:tak:. Ruszamy w nocy do Polski i już nie mogę się doczekać spotkania z rodziną..:tak:

Dziś miałam okropny sen, że wyciskalam pryszcze na policzkach a zamiast ropy wyskakiwaly pająki, brrr... :szok:

Aim - z ta moja przyjaciółka jestem pewna na 100%.
Całą resztę zawsze obserwuje [emoji6]. A tak na serio w tym temacie - to.. Mamy do siebie zaufanie. Na samym początku związku okreslilismy swoje zasady - i wiemy co się straci gdy któreś z Nas pójdzie w bok [emoji5]. Ani ja ani mój M nie jesteśmy typami panicznych zazdrosnikow - bo nasz związek padłby już na wstępie (a jesteśmy razem ponad 15 lat). M ma swoją firmę, często wyjeżdża na pomiary, szkolenia, nadzoruje roboty w Polsce, Niemczech i Francji. Ja od zawsze lepiej dogadywalam sie z facetami i darze ich większym zaufaniem niż kobiety (tak ogólnie). Jeżeli jest możliwość - jadę z nim. Uczyłam sie najpierw w technikum budowlanym, później studia techniczne, pracuje w zawodzie (więc i tu rzadko przebywam z kobietami) - a na budowach jak oprócz mnie jest jeszcze jakaś 1 to cud. Mój mąż raz - jeden jedyny wparowal niby przypadkiem na budowę, na której działałam [emoji6].
Oboje mamy też silne charaktery. Jesteśmy specyficznym małżeństwem - ale to u Nas działa [emoji3]

Bulkaasia - brrrrr... Aż się wzdryglam tym Twoim snem [emoji32]
A Ty jesteś '77 lub '78 - dobrze pamiętam? [emoji6]

Witam sie dopoludnia.zrobilam juz ciasto na jutro Do pracy i zaraz musze sie Do pracy zbierac.

Maziajka pytalas Chyba mnie ostatnio o prace i zapomnialam odpisac.ja umowe mam juz od 01.12 tylko niechcialam Narazie w pracy mowic i odczekac wczorajsze badania.a na zwolnieniu u nas mozna byc max tylko 6 tyg wiec najlepszy jest zakaz wykonywania zawodu ale o ten ciezko Chyba ze tak jak ostatnio mialam skracajaca sie szyjke macicy.jakies 2 tyg zwolnienia pewno pojde po nowym roku zobaczymy

Kasia okropnie sie balam tej skracajacej szyjki. Lezalam tylko i bralam Magnez. Ale wtedy bylam sama teraz sobie niewyobrazam

Agnes to Masz podobnie jak ja ze nic Mi niedolega oprocz moich okropnych boli glowy po pracy. A ten bol brzucha to mam tak samt wieczorem po pracy bo ja caly dzien na nogach w pracy.usiade tylko na przerwie

Trzymam kciuki za wizytujace

Ja dzisiaj Do 19 stej w pracy a Potem ide z kolezankami na winko grzane na jarmark swiateczny (ja oczywiscie bezalkoholowy )

f2w3flw15r2h1ssa.png

Karo - tak Ci powiem, że dzielnie się trzymasz w pracy (a za stanie - to w ogóle szacun!) [emoji5]
Achhh grzaniec - tego mi trochę będzie brakowało. Ja jestem winiara [emoji14]. Ostatnio w odwiedzinach u brata M - miałam zrobionego z piwa bezalkoholowego, ale to nie było to... Podejrzewam, ze z winem 0% będzie to samo [emoji6].

Cześć :)

Południe a ja padam ;) a muszę mieć baterie full power. Zajecia ze zbuntowanym dwulatkiem to lepsze niż siłownia.
A apropo byłam wczoraj na fitnesie fajowo. Fakt, ze zmęczyłam sie bardzo niewiele, ale ja nie mam co jescze dźwigać (14+3) ale dziewczyny z dużymi brzuchami umordowane ;) czułam sie jak sarenka

Odnośnie internetu jak sprawdzam coś zdrowotnego to tylko i wyłącznie na medycynie praktyczniej, cześć artykułów dostępna jest tylko dla lekarzy, ale wg mnie to jedyna warta uwagi strona

Ja tez dołączam do mam po 30tce. Moj rocznik 83

I kciuki za dobry dzien. Ufam, ze jesteśmy juz daleko, ze nikogo nie spotka zła przygoda

Hejka

Karo a mowilas juz o ciaze nie macie tam jakis specjalnych warunkow dla ciezaenych?

Agnes ciesz sie kobieto! Sama w 1 ciazy tak mialam a synek zdrowiusienki.

Aga tez mam tak z zapachami potrafie sie w nocy obudzic i czuc np cebule ktora byla robiona z 6h wczesniej, ostatnio przypalil mi sie sos i w nocy mnie jeszcze ten smrod obudzil.Na poczatku strasznie mi wszyscy ludzie potem smierdzieli teraz jakby przeszlo.

U nas dzis piekne slonce zrobilam wlasbie zupe zaraz musze w piecu napalic...i biore sie za pizze moze choc kawalek zjem...

010igov3fkey3mez.png

Aga ja lubie moja prace i z tych nielubiacych w domu siedziec i dopoki nic Mi niedolega i nic sie nidzieje to wlasnie zostaje tylko te stanie. Teraz wiadomo duzo Pracy Przed swietami i jeszcze kolezance nagle tato umarl wiec tez jej caly miesiac niema

Maziajka chce na dniach Teraz powiedziec. Zaswiadczenie juz mam.a jesli o warunki no to podobnie Jak w polsce zapewne.tylko ze my nic dzwigac niemusimy Ani nic tylko stac sprzedawac.i akurat tak Jak mowie na zwolnienie mozna isc ale to zapewne Jak w poprzedniej ciazy lekarz wypisze na 2 tyg (z ktorych napewno skorzystam)czy cos.tutaj nietacy chetni Jak w polsce bo tez i sprawdzani sa

f2w3flw15r2h1ssa.png

reklama
Karolina2412, niewa - powodzenia na dzisiejszych wizytach [emoji110] [emoji110]

Co do prenatalnych - jestem zapisana na nie w 13+4 (teraz jestem w 10+6). W poniedziałek idę do gina - jeżeli coś będzie nie tak...spróbuję przyspieszyć badania. Ale jestem dobrej myśli [emoji4]. Termin ciąży póki co jest zgodny z usg, więc powinno być dobrze.

Morela - jak zdrówko? Puścilo cos?

Lilith - ja też skurczowa (ale mi póki co tylko stopy wykreca). Wystarczyło wrócić do magnezu - i spokój [emoji5].

Truskawka - tak, tak - to mi się zapachy wyostrzyly. Nie reaguje źle na wszystko - ale jest kilka, które totalnie mi nie sprzyjają.
Wczorajszy kurczak z różna był stolerowany - mój M i J mogli spokojnie go wcinac. Ja nie zaryzykowalam, i o dziwo głód mi nie dokuczal (pomimo braku obiadu i kolacji - na tej imprezie przegryzlam kawałek ciasta i zmeczylam kawę), a rano wstałam bez uczucia zatrucia [emoji6].
Najbardziej mój M jest poszkodowany przy tej mojej tolerancji zapachowej - wczoraj kazał mojej przyjaciółce aby go "obwachala". Ta wyczuwala jedynie nuty zapachowe jego perfum (szczególnie cytrusy), a ja nadal wyczuwam czosnek, cebulę, jakieś przyprawy.. Coś co mógłby zjeść kilka godzin wcześniej.. Ale on tego nie jadł [emoji23].

Kochana dziękuję za pamięć. O dziwo dziś nie zaliczyłam łazienki. Chociaż jem ostrożnie. Za to tak mi się nos przytkał, że mam problemy z oddychaniem. Niby na dopegyt mam ciśnienie wyregulowane ale coś czuję, że coś nie do końca jest ok. Dziwnie się czuje.
Szczerze to nie wierzę w takie że nie ma opcji na intymną relacje, opcja jest ZAWSZE [emoji14] ale oczywiście nie życzę problemów ;)

Ja dziś w pracy do 20 także już mi się rzygać chce jak o tym myślę.
Ja mam przyjaciela 100% i mój też ma przyjaciółkę 100%. Zresztą jest też przyjaciółką moją 100% i matką chrzestną mojej córki :) Więc wierzę jak najbardziej w taką przyjaźń na 100%.

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Do góry