reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hahaha - Wendy - obwachiwanie było przy mnie, jej mężu, i moim 17- miesięcznym chrzesniaku. O moją przyjaciółke nie jestem w stanie być zazdrosna - znamy się wszyscy bardzo długo (jej tato i moja mama też kiedyś się kolegowali) i nie ma opcji na zmianę relacji pomiędzy kimkolwiek z Nas na bardziej intymne [emoji6]

Koleżaneczki męża lub moje, które kiedyś coś tam próbowały z nim, czy do niego - dawno zostały pogonione [emoji3]. Zresztą ja jestem taką wiedzma, ze niektórzy wolą nie wchodzić mi w drogę (bo mi się RAZ nadeptuje na odcisk - i jest sie spalonym po wsze czasy - a potrafię umilić życie jak mało kto [emoji3]). A mój chłop nie lubi się nudzić, i potrzebuje codziennej dawki jadu - więc wiernie idzie ze mną przez życie [emoji6]

Agness - tylko sie cieszyć, że tak łagodnie przechodzisz ciążę. Naczekalas się na nią - więc może natura chce Ci wynagrodzić wcześniejsze dyskomforty [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie i ja - urodzona w latach 70-tych ;)
Yuppi, ostatnie godziny w pracy i urlop do 3 stycznia:tak:. Ruszamy w nocy do Polski i już nie mogę się doczekać spotkania z rodziną..:tak:

Dziś miałam okropny sen, że wyciskalam pryszcze na policzkach a zamiast ropy wyskakiwaly pająki, brrr... :szok:

Aim - z ta moja przyjaciółka jestem pewna na 100%.
Całą resztę zawsze obserwuje [emoji6]. A tak na serio w tym temacie - to.. Mamy do siebie zaufanie. Na samym początku związku okreslilismy swoje zasady - i wiemy co się straci gdy któreś z Nas pójdzie w bok [emoji5]. Ani ja ani mój M nie jesteśmy typami panicznych zazdrosnikow - bo nasz związek padłby już na wstępie (a jesteśmy razem ponad 15 lat). M ma swoją firmę, często wyjeżdża na pomiary, szkolenia, nadzoruje roboty w Polsce, Niemczech i Francji. Ja od zawsze lepiej dogadywalam sie z facetami i darze ich większym zaufaniem niż kobiety (tak ogólnie). Jeżeli jest możliwość - jadę z nim. Uczyłam sie najpierw w technikum budowlanym, później studia techniczne, pracuje w zawodzie (więc i tu rzadko przebywam z kobietami) - a na budowach jak oprócz mnie jest jeszcze jakaś 1 to cud. Mój mąż raz - jeden jedyny wparowal niby przypadkiem na budowę, na której działałam [emoji6].
Oboje mamy też silne charaktery. Jesteśmy specyficznym małżeństwem - ale to u Nas działa [emoji3]

Bulkaasia - brrrrr... Aż się wzdryglam tym Twoim snem [emoji32]
A Ty jesteś '77 lub '78 - dobrze pamiętam? [emoji6]

Witam sie dopoludnia.zrobilam juz ciasto na jutro Do pracy i zaraz musze sie Do pracy zbierac.

Maziajka pytalas Chyba mnie ostatnio o prace i zapomnialam odpisac.ja umowe mam juz od 01.12 tylko niechcialam Narazie w pracy mowic i odczekac wczorajsze badania.a na zwolnieniu u nas mozna byc max tylko 6 tyg wiec najlepszy jest zakaz wykonywania zawodu ale o ten ciezko Chyba ze tak jak ostatnio mialam skracajaca sie szyjke macicy.jakies 2 tyg zwolnienia pewno pojde po nowym roku zobaczymy

Kasia okropnie sie balam tej skracajacej szyjki. Lezalam tylko i bralam Magnez. Ale wtedy bylam sama teraz sobie niewyobrazam

Agnes to Masz podobnie jak ja ze nic Mi niedolega oprocz moich okropnych boli glowy po pracy. A ten bol brzucha to mam tak samt wieczorem po pracy bo ja caly dzien na nogach w pracy.usiade tylko na przerwie

Trzymam kciuki za wizytujace

Ja dzisiaj Do 19 stej w pracy a Potem ide z kolezankami na winko grzane na jarmark swiateczny (ja oczywiscie bezalkoholowy )

f2w3flw15r2h1ssa.png

Karo - tak Ci powiem, że dzielnie się trzymasz w pracy (a za stanie - to w ogóle szacun!) [emoji5]
Achhh grzaniec - tego mi trochę będzie brakowało. Ja jestem winiara [emoji14]. Ostatnio w odwiedzinach u brata M - miałam zrobionego z piwa bezalkoholowego, ale to nie było to... Podejrzewam, ze z winem 0% będzie to samo [emoji6].

Cześć :)

Południe a ja padam ;) a muszę mieć baterie full power. Zajecia ze zbuntowanym dwulatkiem to lepsze niż siłownia.
A apropo byłam wczoraj na fitnesie fajowo. Fakt, ze zmęczyłam sie bardzo niewiele, ale ja nie mam co jescze dźwigać (14+3) ale dziewczyny z dużymi brzuchami umordowane ;) czułam sie jak sarenka

Odnośnie internetu jak sprawdzam coś zdrowotnego to tylko i wyłącznie na medycynie praktyczniej, cześć artykułów dostępna jest tylko dla lekarzy, ale wg mnie to jedyna warta uwagi strona

Ja tez dołączam do mam po 30tce. Moj rocznik 83

I kciuki za dobry dzien. Ufam, ze jesteśmy juz daleko, ze nikogo nie spotka zła przygoda

Hejka

Karo a mowilas juz o ciaze nie macie tam jakis specjalnych warunkow dla ciezaenych?

Agnes ciesz sie kobieto! Sama w 1 ciazy tak mialam a synek zdrowiusienki.

Aga tez mam tak z zapachami potrafie sie w nocy obudzic i czuc np cebule ktora byla robiona z 6h wczesniej, ostatnio przypalil mi sie sos i w nocy mnie jeszcze ten smrod obudzil.Na poczatku strasznie mi wszyscy ludzie potem smierdzieli teraz jakby przeszlo.

U nas dzis piekne slonce zrobilam wlasbie zupe zaraz musze w piecu napalic...i biore sie za pizze moze choc kawalek zjem...

010igov3fkey3mez.png

Aga ja lubie moja prace i z tych nielubiacych w domu siedziec i dopoki nic Mi niedolega i nic sie nidzieje to wlasnie zostaje tylko te stanie. Teraz wiadomo duzo Pracy Przed swietami i jeszcze kolezance nagle tato umarl wiec tez jej caly miesiac niema

Maziajka chce na dniach Teraz powiedziec. Zaswiadczenie juz mam.a jesli o warunki no to podobnie Jak w polsce zapewne.tylko ze my nic dzwigac niemusimy Ani nic tylko stac sprzedawac.i akurat tak Jak mowie na zwolnienie mozna isc ale to zapewne Jak w poprzedniej ciazy lekarz wypisze na 2 tyg (z ktorych napewno skorzystam)czy cos.tutaj nietacy chetni Jak w polsce bo tez i sprawdzani sa

f2w3flw15r2h1ssa.png

reklama
Karolina2412, niewa - powodzenia na dzisiejszych wizytach [emoji110] [emoji110]

Co do prenatalnych - jestem zapisana na nie w 13+4 (teraz jestem w 10+6). W poniedziałek idę do gina - jeżeli coś będzie nie tak...spróbuję przyspieszyć badania. Ale jestem dobrej myśli [emoji4]. Termin ciąży póki co jest zgodny z usg, więc powinno być dobrze.

Morela - jak zdrówko? Puścilo cos?

Lilith - ja też skurczowa (ale mi póki co tylko stopy wykreca). Wystarczyło wrócić do magnezu - i spokój [emoji5].

Truskawka - tak, tak - to mi się zapachy wyostrzyly. Nie reaguje źle na wszystko - ale jest kilka, które totalnie mi nie sprzyjają.
Wczorajszy kurczak z różna był stolerowany - mój M i J mogli spokojnie go wcinac. Ja nie zaryzykowalam, i o dziwo głód mi nie dokuczal (pomimo braku obiadu i kolacji - na tej imprezie przegryzlam kawałek ciasta i zmeczylam kawę), a rano wstałam bez uczucia zatrucia [emoji6].
Najbardziej mój M jest poszkodowany przy tej mojej tolerancji zapachowej - wczoraj kazał mojej przyjaciółce aby go "obwachala". Ta wyczuwala jedynie nuty zapachowe jego perfum (szczególnie cytrusy), a ja nadal wyczuwam czosnek, cebulę, jakieś przyprawy.. Coś co mógłby zjeść kilka godzin wcześniej.. Ale on tego nie jadł [emoji23].

Kochana dziękuję za pamięć. O dziwo dziś nie zaliczyłam łazienki. Chociaż jem ostrożnie. Za to tak mi się nos przytkał, że mam problemy z oddychaniem. Niby na dopegyt mam ciśnienie wyregulowane ale coś czuję, że coś nie do końca jest ok. Dziwnie się czuje.
Szczerze to nie wierzę w takie że nie ma opcji na intymną relacje, opcja jest ZAWSZE [emoji14] ale oczywiście nie życzę problemów ;)

Ja dziś w pracy do 20 także już mi się rzygać chce jak o tym myślę.
Ja mam przyjaciela 100% i mój też ma przyjaciółkę 100%. Zresztą jest też przyjaciółką moją 100% i matką chrzestną mojej córki :) Więc wierzę jak najbardziej w taką przyjaźń na 100%.

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Do góry