reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Kasiulka - wczoraj dopadł mnie ciągły bieg: w pracy, szkolne warsztaty, po warsztatach szybko na tańce z J. Po 18:30 wrocilysmy do domu, a jeszcze trzeba było szybko obiad zrobić.

Twój Grzesiu to mały-duzy bohater, i do szybkiego wstawania i do pobierania krewki (moja J w lipcu w taką histerie wpadła, że aż wstyd... 2 ręce pokute w 5 miejscach (szarpala się, a i z nerwów wiadomo - też za dużo nie poleci. Testy alergiczne miała zrobione dopiero przy 4 podejściu).
Mam nadzieję, że wyniki z krwii dadzą Wam odpowiedni obraz tego co się z Grzesiem dzieje, i nie trzeba będzie dalej szukać - tylko skutecznie działać [emoji2].

Agness - matko.. Jak ja czytam o takich wymiarach to czuję się jak wieloryb [emoji14][emoji14][emoji14]
Moja mama po ciąży ze mną miała dużo rozstępów, ale niczym się nie smarowala, stąd ja przy 1 ciąży smarowalam się wszystkim co było dostępne: oliwka hipp (zachwalana przez moje 2 koleżanki - mi zwyczajnie nie podeszła), dax perfecte, pharmaceris, bielenda, mustela, fissan. Przy fissanie najdłużej byłam i do samego końca (w ostatnich tygodniach - 1 tubka tygodniowa mi szła). Dzięki temu uniklam rozstępów w czasie ciąży, a po porodzie poniżej pępka zrobiła mi sie delikatna siateczka - ale prawie ich nie widać, więc się nimi nie przejmuje (a jeszcze dodam, że wtedy w ciąży przybrałam lekko 25 kg) [emoji3].
Najważniejsze to to, aby się smarować (popieram tu aim)- a czym... To sama zadecydujesz co Ci najbardziej przypasuje. Na tą chwilę naprawdę wystarczy Ci oliwka [emoji2]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Samotnaja - póki co herbata z cytryną, imbirem, miodem. Albo z sokiem malinowym. Bardzo lubię też taki mix: plastry cytryny, pomarańczy, sok malinowy, goździki, imbir.
A tak to domowe sposoby :
1) mleko + 1 łyżeczka masła + czosnek + miód,
2) syrop z cebuli
3) syrop z buraka (oczyszcza oskrzela)

Na katar - olejek Oil olbas na noc - kółka kropel ba poduszkę

Tantum verde - tabletki do ssania lub aerozol do psikania gardła.

No i apap - przy bólach głowy i gorączce.

Cześć dziewczyny,parę dni tu nie zaglądałam,synek dopiero wychodzi z choroby,został jeszcze katar,kaszel i chrypka,noce są okropne,latam do niego co 2 godz.mnie od paru dni gardło boli i dziś w nocy chyba miałam lekką gorączkę,bo jak pierwszy raz obudziłam się do synka to byłam dosłownie zalana potem,cala do przebrania,ale to chyba dobrze,organizm walczy.
Mam pytanie,do maziajki,bo wiem że też ciężko przechodziła mdłości i wymioty,kiedy Ci przeszło?w którym tygodniu.?mnie zaraz poleci 12 tydzień,piersi przestały boleć,ale wymioty,mdłości po wszystkim co zjem i brak sił mam nadal,w poprzednich ciazach szybciej mijalo.chce się zacząć cieszyć ciąża a nawet o siebie zadbać nie mogę przez to samopoczucie :-[

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tea - pytanie było do Maziajki, ale i ja się wtrące, jeżeli mogę - Kochana Ciebie też może tak trzymać przez chorobę Synka. Brak spacerów, odpowiedniego dotlenienia, i ciągle zmęczenie (dzień i noc) - nie pomagają. Spróbuj ten mamarin może? Dużo sił i konkretnego odpoczynku Ci życze. A Maluszkowi szybkiego powrotu do zdrówka [emoji8]

Dzięki za rady bo czuję się tragicznie a nie wiem co mogę wziąć poza paracetamolem.

Wczoraj też się zastanawialam ck kupić na rozstępy bo lepiej wcześniej zacząć niż później i patrzyłam na te palmersy i bio oil, trochę kosztuje :-/

Apropo bolu brzucha mnie boli cały czas, raaz mniej a raz więcej , wczoraj miałam jakieś strSzne bóle że nawet chodzić nie mogłam. Mam nadzieję że więcej tak nie będzie

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka

Tea u mnie dzis 11t4d wiec w sb zaczynam drugi trymestr...ale spektakularnych zmian nie mam mialam chwilowe lepsze dni ok 7 a od poniedzialku znow maskra!! Wczoraj znow wymioty, bole zoladka
.odbijanie, zawroty glowy wiec znow sie wrocilo a tak sie cieszylam..a piersi do tej pory bola.Nie ma na to chyba recepty...ja w poprzedniej ciazy to w ogole objawow nie mialam wiec dla mnie to teraz hardcore jest...Dzis od rana krew z nosa wiec organizm oslabiony.Jesc tez nie jem normalnie..wiec skad sila ma byc? Jakos to prztrwamy...

Agnes wszystko zalezy ja od poczatku smarowalam sie wszystkim co mozliwe a i tak mam mnostwo roztepow zreszta przed ciaza tez juz mi sie pojawialy...

Aga no tak to chyba jest...juz chwalic nie bede!! I szalona z tym jedzeniem ze tak malo nie ladnie!!

010igov3fkey3mez.png

Samotnaja - mi lekarz polecil *spam* syrop i tabletki do ssania i trzy razy dziennie paracetamol (jedna dawka maksymalna- 250, takze trzeba brac pol tabletki). Syrop *spam* jest na bazie czosnku i malin, smak lekko mnie odrzucal ale pomaga. Zagryzalam go tabletka do ssania :)
Ina lekarka polecila mi tez na gardlo tabletki do ssania, ktore maja w skladzie porost islandzki, kupilam tabletki Isla i faktycznie moge polecic.

Maziajka - ostro Ci z nosa poszło tej krwii? Bo ja mam chyba od 3 tyg przy wydmuchaniu nosa śluz z krwią, ale to takie strzepki, na które nie zwracam dużej uwagi. Pogodzilam się z myślą o tym, że teraz organizm inaczej funkcjonuje i w większości jest osłabiony. Brak kawy przy moim mega niskim ciśnieniu też swoje robi.

Maniek - zapisuje sobie nazwy: *spam* i isla. Dzięki za to info [emoji3]

Aga nie jakos mega duzo na szczescie nie pocieszam sie ze wszystkie wyniki mam idealne wiec poki co nie ma zle.Ja takie krwawienia przewaznie mialam z powodu anemii.Tez kawy nie pije teraz a jestem niskocisnieniowcem wiec moze dlatego.Nawet herbaty nie pije tylko malinowa.Nic moze za kilka tygodni bede mogla w pelni cieszyc sie ciaza:p poki co rzygam z usmiechem:D

010igov3fkey3mez.png

reklama
Hej[emoji14]a ja o 12.30 mam wizyte i sie mega stresuje[emoji14]dzisiaj sie dowiem jak wyszly wszystkie badania , bedą wyniki z cytologii no i sie dowiem od lekarza co dokladnie bedzie z tą bakterią ..aaaa na samą mysl brzuch mnie boli[emoji14]a za tydzien w czwartek prenatalne[emoji14]chyba jeszcze większy stres[emoji14]lece sie ogarniać i odezwe sie później[emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry