reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Bulkasia spokojnie pewnie nie testowana.na ciezarnych dlatego tak pisze

Ewela a do kogo idziesz? Ja mam badanie o 10 wiec ide bez meza ale z przykaciolka haha:p

010igov3fkey3mez.png

reklama
Ja mam prenatalne USG 21 grudnia .. nie mogę się doczekać, bo normalnie oprócz bolących i trochę większych piersi ,to nic mi nie jest :( ,
ja to cały czas nie mogę uwierzyć , że jestem w ciąży hehehe nie żebym nie wiedziała skąd się dzieci biorą i jak je się robi , bo w sumie planowane jak nic , ale chyba z tego szczęścia tak nie dowierzam ;)

a co do zachcianek , to tylko miałam ochotę na sushi , a tak to jem nijak :) owoców dużo , mięsa mi się zbytnio nie chce , słodkiego też hummm :rolleyes2::rolleyes2:

Ewella90 gratulacje

Ja juz w czwartek prenatalne tylko u nas sie tego nienazywa. Wiec tylko jutro przepracowac caly dzien i juz

Zonograja mnie wczoraj tak ciagnelo w pachwinach po pracy jak wrocilam o 21 ale bo mielismy normalnie mlyn.

Bulkaasia ja uzywalam odzywki 4lashes i tez przestalam bo Pisze ze nie dla kobiet w ciazy

f2w3flw15r2h1ssa.png

Maziajka właśnie ona mi nie powiedziała a ja z tego wszystkiego zapomniałam zapytać jutro musze zadzwonić jeszcze raz dam znać :)

Aha83 - witaj [emoji2]

Luandzia - i ja jestem mamą dziecka z 2009 (maj). Na tym wątku jest nas kilka - także spokojnie możemy założył grupę wsparcia [emoji6][emoji3].
Co do szkolnictwa... Jaga także jest w 2 klasie, i powiem tak, pomimo, że jestem po studiach technicznych niektóre polecenia muszę czytać po 2-3 razy [emoji6].

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Boziu mi sie znow wrocilo... i to ze zdwojona sila za szybko sie cieszylam od 18 juz 3 razy spotkanie oko w oko z kibielkiem...do tego mam taki helikopter w glowie...:-(

010igov3fkey3mez.png

Ewela fajowo!
Domiulka niemożliwe! Jak sie zapisywałam na lipcowki wg OM wypadał mi termin om 6.07, okazało ze moja miesiączka wcale nie była miesiączka ;) i teraz mam termin na 13.06, ale dziewczyny pozwoliły mi zostać :D

Powiedzcie mi dziewczyny jak tam z waszymi brzuszkami ??? Nadal bolą ? Bo ja ostatnie dni przeżywam jakiś dramat! Strasznie mnie ciągnie , a momentami mam odczucia jakby mnie ktoś dźgał szpilą jakąś! Wieczorem jak już wrócę z pracy i się położę , troszkę przechodzi... ale wystarczy , że stanę na nogi- znów to samo ...

Mnie bardzo bolał brzuch na samym początku takie ciągnięcie w jajnikach jakby mi ktoś wykręcał.
Ale teraz brzuch mnie prawie wogóle nie boli, tylko od czasu do czasu tak mnie dziwnie kłuje od środka jakby ktoś mi igłę wsadził...Brzuch od samego początku mam twardy szczególnie na dole jak kamień i już go czuję delikatnie,że jest taki napięty dziwnie naciągnięty

Ewcia trudno, że antybiotyk. ważne ze juz w trakcie leczenia i ze Ty w domu. dużo już ogarnelas.. ja wczoraj wydrukowalam resztę ciast.. Az sie boje. chyba z 6 mam. i do tego nie możemy się zdecydować, które dwa serniki wybrać.. dzis zrobilam zakupy prawie całe w tesxo a w czwartek czeka mnie pl sklep i aż się boje ile tam zostawię..
Nivee koniecznie muszę zamówić. droga jest.. ale znaleziona na ebayu.
Mediderm ten krem od Agi tez juz mam. przebitka z Pl cena spora no ale co zrobić..

Maziajka cora w poprzedniej ciazy miała wysokie 165-175 takie mniej więcej. synek zas miał około 140-150. Teraz tez mam wysokie.. ale czuje się jakby to ciąża chlopcowa była.. jeszcze ani razu się nie pomyliłam na 4 ciaze. zobaczymy.

Aga jakby mnie ktoś pomasowal mmm samej mi się nienchce. dziś się w końcu pkmalowalam i ciężko było mi spamietac - nie trzyj oczu haha
U nas sterydy bardzo często w użytku ale nie takie mega ciężkie jak przy mnie czy przy córce kiedyś.

Tez zaczynam być wykonczona totalnid od 18.. coś okropnego a ciemnksc na polu nie pomaga.

Kasiulka próbowaliśmy i Dupa.. choć kosmetyki z tego sa super. Teraz muszę spróbować tego na M.

Truskawka dziękuję za radę. jak będę się za to brała to poproszę chyba o produkty, które kupić najlepidj.
Z tetnem tak jest. najpierw niskie potem coraz wyższe ale w pewnym momencie się normuje i dziecko ma swoje stałe, które ma tam mieć jakąś granice,
Ja podchodzę do tego na luzaka, chociaż się sprawdziło z dwójką, na amerykańskich stronach, przeczytalam, że lekarze mówią, iż tętno dziecka jest podwojeniem naszego ( tak mniej więcej)

Agnes ja też uważam, że oliwka to najgorsze zło na wysypke.. raczej cls wysuszajacego..

Karoo macie płatna pappe?? u nas pierw scan a test z krwi to reflex dna i combo. za darmo.. Dla każdej babki.. jak wyjdzie mi źle.. to mam nifty darmowe.. wierzę, że nie skorzystam..
Skąd taki chlebek wzielas??

Karolina wow, ja słyszałam, żeby było miarodajne musi być ten sam dzień. wymiary i wyniki usg z danego dnia, do danych parametrów i tego samego dnia krew.. gratki udanego podsluchiwania ale na tym to od razu i w 8 złapiesz hihi.

Joanna odpoczywaj, będzie dobrze. trzymam kciukasy za Was!

Z tego co wiem, to po poronieniu zawsze pappa jest w Pl darmowa, chyba wszystkie dziewczyny po przejściach z listopadowek to przerabialy.

Bulkasia no u nas tez gp. ale można to obejść jak to ktoras ciąża a i chodzi o czas.. bardzo późno..
Doczytalam. super kochana!! troszkę mi przykro jak to czytam.. brak mi mojego maluszka ale jestem szczęśliwa, że już tak daleko dotarłam z tym co pozostał. śliczne dzieciaki!!!

Truskawka możesz suszi ale nie surowe :) na pewno.
Nie trzeba żelu. dajesz oliwke do ciała i działa ekstra.

Witam nowa mamę :)

Ania to zależy czego oczekujesz. i jak szybko chcesz słuchać. na Sonoline od po 7 złapiesz na angelu nie wiem..
Są jeszcze inne..

Żonagraja boli znowu.. ciągnie, czasem coś zakluje. ale pamiętam z poprzednich ze tak było..staram się nie stresowac.. używam Buscopan bo nospa Kijowa. i pomaga szybko. wystarczy, ze się Poloze i tak samo. mam dzis 12+1 :)

Ewella gratukuje!! oby zlecialo do prenatalnych.

Domiulka a skąd ten 14tc?? Maziajka ma teraz 12tc wedle suwaczka.
U mnie jest już 13tc mam termin czerwcowy ale chciałam zostać tutaj..

Bulkasia nie wolno. był kiedyś ten temat na forum ogolnym poruszany.

Karoo jak ekscytacja?? denerwujesz się?? ja coś spokojnie. ciekawe czy dadzą popatrzeć.. Bo roznie to bywa, zależy na kogo trafię hihi.
Za to od razu po nowym roku idę sprawdzić Płeć.

Ufff w końcu.
Mam nadzieje, ze doczytacie.

reklama
Do góry