Cześć Kobietki :-)
Wam też się dzisiaj nic nie chce? Nie dość, że snuje sie od rana (miałam duuuuzy problem ze wstaniem) to jeszcze na wpół ślepa jestem - najchętniej wrocilabym do łóżka [emoji6].
W sobotę zaczęłam 10 tc [emoji3]
Luandzia - witaj w naszym gronie [emoji3].
Ika - ja z niskocisnieniowcow, więc przed ciąża wypijalam 4-5 kaw dziennie (w większości z mlekiem, ale w pracy lubialam czarną parzoche). Teraz mnie odrzucilo, i prawie w ogóle nie piję (zdarzają się wyjątki jak np. w sobotę - cappuccino), alw wystarcza mi cieniutka herbata (czarna lub Earl Grey - 1 torebkę mam na 3 razy).
Lilith - a co to? Naszemu " forumowemu motorkowi" paliwa zabrakło? Może i dobrze - organizm mówi "stop". Za dużo dzialasz wokół - czas skupić się na sobie, troszkę polezec i popachniec [emoji6].
Co do zatrzymania wody - nie mogę patrzeć na swoje nogi (do kolan) - tragedia.
Maziajka - nooo, no i to jest informacja [emoji3]. Bardzo się cieszę, że już jest lepiej [emoji106]. Ja też już poszerzam zakres malunkowy na twarzy - kreski na nowo goszczą na moich powiekach, a przy weekendzie nawet i kolor na ustach się pojawił [emoji6]
Przeczytałam Was do końca - i widzę, ze większość z Was słabo się czuła przez weekend - ja dopiero dzisiaj łącze się w bólu (weekend nawet dobrze przeszedł - ale dużo w tym zasługi, że nie leżałam za długo. Mam tak, że jeżeli za późno wstanę, cały dzień snuje się bez życia, do tego zaraz głowa mnie boli, itd... Dlatego póki co nie chce L4, bo będę na nim bardziej chora niż bez niego)
aim - ciężko nam będzie z Tobą dyskutować w ogólnym temacie gin-polozniczym. Masz wiedzę poparta obserwacjami, literaturą, studiami. Nie mniej, kiedy przychodzi czas na przeżywanie własnej ciąży, okazuje się, że nasz organizm pisze własną książkę, taką z odczuciami, emocjami itd. Masz za sobą przykra historie - ale nie możesz ciągle patrzeć w przyszłość przez pryzmat przeszłości. Wiem, że masz obawy, ale... Ciągle myślenie o tym, że może być coś nie tak - nie sprzyja Twojemu samopoczuciu.
Piszesz, że źle przyjmujesz słowa "będzie dobrze", ale popatrz na nie pod kątem nie sztampowego zdania, ale dobrych myśli skierowanych w Twoją stronę. Wierz mi - większości z Nas ciężko jest podnieść na duchu innymi słowami, tak aby nie rozdrapac starych ran. Główka do góry [emoji3]
Patimyszko i aim - kciukasy za dzisiejsze wizyty [emoji110][emoji110]
Napisane na E5823 w aplikacji
Forum BabyBoom