reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

O prostownicach było, ja mam Remington Pearl coś tam [emoji14] i jestem zadowolona, jeszcze te Remington keratynowe też podobno bardzo dobre. Ja wzięłam Pearl ze względu na nagrzewanie do 235 stopni bp fryzjerka powiedziała mi że lepiej wyższa temp i raz przejechać pasmo niż niższa i 3x

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jejku ja to strasznie nie chce znieczulenia w kręgosłup :/ Maje urodziłam bez i teraz też mam nadzieję, że podołam. Strasznie się boję tego znieczulenia. Poza tym u nas szybko się wychodzi do domu, tak 5 godzin po porodzie, chce wyjść o własnych siłach, a nie na wózku :/ w ogóle boje się że sie porusze i zle się wkluja. Bardziej mi straszny zastrzyk w kręgosłup niż sam poród :o

Joanna gratulacje:-)

Truskawka niestety mam jamistosc rdzenia i jakakolwiek ingerencja w rdzen moze mnie sparalizowac zaden lekarz sie nie podejmie znieczulenia w kregoslup...podczas pierwszego cc mialam w kregoslup ale o chorobie jeszcze nie wiedzialam, cud ze nic sie nie stalo...

Sarat tez to przechodzilam mam.nadzieje ze minie niebawem:-)

010igov3fkey3mez.png
Brzmi groznie....kiedy Ci to wykryli?

No coz widze ze temat cc juz wyczerpany. Ja odziwo znieczulenie w kregoslup wspominam ok choc na stole chcialm ogolne ale lekarz powiedzial mi ze jak chce.ogolne to mam isc do innego szpitala cham i tyle ale to cala historia z tym cale szczescie okazalo sie ze zrobil to dobrze. Sam zabieg szok dla mnie wyobrazalam sobie to inaczej ze natna wyjma zaszyja no ja czulam sie jakby prosiaka czyli mnie tam zazynali ale to moje odczucia nie bylo fajnie staram sie o tym juz nie myslec i jestem pelna optymizmu ze teraz bedzie lepiej. Pionizacja masakra przyszla pigula mowi prosze wstac i wyszla zajeb..... a ja myslalam ze zejde przekrecajac sie na bok no i salowa zlitowala sie .nade mna i pomogla mi wstac. Ja to w ogole mam szczecie do porodow pierwszy mloda bylam.glupia urodzilam sn ale szyjka peknieta naciecie krocza i godzina szycia z dup...jesien sredniowiecza mialam a mimo to wolalabym sn. Takze takie to historie w skrocie moje. W sumie nie ma co sie zastanawiac nie ma sie raczej wplywu na to jak sie urodzi moze dzidzia sie przekreci albo co innego co ma byc to bedzie nie ma co panikowac na zas. Ja wiem ze bede miala cc ale w ogole o tym nie mysle i chyba poprpsze o tego glupiego jaska na dzien dobry [emoji12]

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Jejku ja to strasznie nie chce znieczulenia w kręgosłup :/ Maje urodziłam bez i teraz też mam nadzieję, że podołam. Strasznie się boję tego znieczulenia. Poza tym u nas szybko się wychodzi do domu, tak 5 godzin po porodzie, chce wyjść o własnych siłach, a nie na wózku :/ w ogóle boje się że sie porusze i zle się wkluja. Bardziej mi straszny zastrzyk w kręgosłup niż sam poród :o

Mam dokładnie tak samo z tym znieczuleniem. Strasznie się go boję, ale miałam takie straszne bóle krzyżowe przy Igorze, że już sama nie wiem, co gorsze. Chociaż przy moich ekspresowych porodach mogą po prostu nie zdążyć ze znieczuleniem. Każdy poród od odejścia wód to 4 godziny.

Joanna - gratulacje [emoji3][emoji3][emoji3]
To jeszcze czekamy na wieści od Polki [emoji110]

Przerażają mnie te historie po cc.. Serio. Mój poród przebiegł szybciutko, przyjechałam do szpitala ok. 19:00 z rozwarciem na 2 palce, ok. 22:00 podali mi oxy, z wodami musieli mnie wspomóc co by odeszły. Młoda urodziła się o 00:30. Ostatnia faza trwała bodajże 10 minut [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Nowy kot mi zaginął a po sterylce jest dziewuszka. - dodam, że w domu. juz ponad 2 h poszukiwań. nawet moje koty nienwiedza gdzie jest..

Truskawa moja kiedyś o Twoim Marzyła. są cudne.
Moje tez nie są wychodzące. tzn wychodzą na ogród ale one się słuchają i nie poleca za niczym. w tym domu kota są specjalne zabezpieczenia na ogród. na ściany dajesz takie rolki obrotowe, coś jak wałek od góry i nie ma szans by kot wyskoczył. drapak mają też na polu i to im wystarcza. w życiu bym nie chciała by mój kot się blakak bo na zawał bym padła.. ja drze o byle pierdole.
Tak dla smiesznosci, na koty jestem uczulona.

W Pl zajmowałam się tak adopcja i opieka nad psami. miałam i amstaffa i owczarka plus kundelka.

Zdecydowanie samiec. kotki są indywidualistki, je glaskasz z reguły kiedy same mają ochotę a nie jak Ty chcesz.

Truskawka jeszcze charakter kota jest zależny od umaszczenia, im więcej kolorów tym bardziej szalony kot.

Mam koty odratowane.. Nie będę pisać historii bo zawsze rycze.. i powiem szczerze, że dla mnie te są najcudowniejsze. jakby okazują Ci wdzięczność za ratunek za to te od małego po prostu mają wszystko jak na tacy, zero wdzięczności.

Truskawka do zakupów polecam zooplusa. czy już korzystasz??
Z sierścią masakra. lubię mieć czysto do tego wiec u mnie pierwsze co robię jak wstanę i ubiore syna, pościele to nie kawa a odkurzanie. pod wieczór tez.

Aga brzydze się i boje pająków a też miałam. jednak nje dla mnie.. Bo po co zwierzę jak się go człowiek boi dotknąć.

Maziajka, ja miewam tak naturalnie.. mam okresy zapierdziela i deprechy. U mnie to chorobowe a dochodzi jeszcze obsesja czystości. czy boli czy mimzle musze zrobić.. Nic dobrego. za to w poprzednich dwóch ciazach i z cora lata temu też mnie tak Rozlozylo, że tylko do wc moglam iść.

Ze zwierzętami to u mnie taka Mania,, od dziecka ratowalabym wszystko. tak już mam..wole zwierzęta niż ludzi. a jeszcze tyle krzywd im się wyrządza.. kocham tez konie..

Bulkasia w uk daliby Ci zgodę. ja miałam po 1 cc potem po 2 cc. pół roku temu poród sn na wywołaniu z ryzykiem pęknięcia obu blizn. Teraz jak blizny są Oki mogę nie mieć 3 cc a próbować sn.
Tylko ja się do sn nie nadaje choć cholernie bym chciała.. nawet teraz po sn musieli brać na czyszczenie bo łożyska nie moglam urodzić.
Po cc w uk wstalam hmm cc o 13 o 8 rano bylam na chodzie po 14 wyszłam do domu.
W Pl ponad miesiąc w łóżku na lekach..
Maziajka zgadzam się, nie zawsze po sn jest lepiej. masa dziewczyn gorzej to przechodziła. wszystko zależy.

Co do cc to ze mną maz zawsze jest od początku, jeszcze przy podawaniu znieczulenia. po cc zostaje na noc w szpitalu. to duży plus.

Joanna tak się zastanaeialam gdzie się podziewasz. gratuluję, czekalam na Twoje nowiny z dzis i są bardzo pozytywne!!

Ika patyczaki cudo! mój syn byłby zadowolony.
Miałam papugi ale bardzo uczulona na nie jestem. chomiki miałam roborowskiego ale są słodkie i kochane. ze lubisz czarne koty to nietypowe. dużo ludzi ich nie chce, są najczęściej wyrzucanym i niechcianym kolorem. Mój odratowany czarnuch jest cudny, zawsze się ryje. i jest nianka do innych kotów.. powagą.. jak mamka nawet mu cyce chcą ssać. o wszystkie się troszczy, taki dobry jest.

Poczekajmy jeszcze z tymi porodami, teraz trzeba się cieszyć ciąża. różne rzeczy mogą się jeszcze przydazyc i nie zawsze nasze plany się udają. a ciąża to taki cudny okres. każda z nas na pewno sobie poradzi czy z sn czy cc, dla malucha wszystko wiadomo. i szybko się zapomina.

Dziś mam jakiś emocjonalny dzień..
Myślę też, gdzie dziewczyny niektóre.. ewcia, Vicarinka, Anissima, Tymuniek Nath etc dużo dziewczyn dawno nie pisało.. mam nadzieje, ze wszystko dobrze u nich..

reklama
Ja pierwszy poród miałam w znieczuleniu zakończył się kleszczowo.Miesiąc na tyłku nie siedziałam tak mnie rozerwało.Drugi poród trwał 45 min i na drugi dzień po turecku siedziałam tak fajnie się czułam.

w4sqs65g1vxl742p.png

Do góry