reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Katanka super :-) ciesze sie bardzo!!!!!

Co do lekarzy to moja siostra chodzila do prywatnego w 1 ciazy ktora poronila i w tej tez ale po 23 tc zmienila.na.lekarza na NFZ i jest duzo bardziej zadowolona.tam ten niby polecany i chwalony tylko zdzieral kase ...przez jego niedopatrzenie trafila.do szpitala na 2 tyg..takze roznie to bywa.Ja ze swojej tez zadowolona.jestem chodzilam juz do.niej dlugo i zawsze wszystko super do tego jest bardzo mila i usmiechnieta nie boje sie jej o cokolwiek zapytac , wizyta ok 30-40 min na NFZ w gabinecie ma USG na kazdej wizycie robi ( nawet nie ciazowej).Megan ona tez jest z Katowic tylko do.mojej przychodni dojezdza pracuje w szpitalu na Raciborskiej:-)

010igov3fkey3mez.png
O no prosze to ladnie :D dobrze ze masz taka zaufaną lekarke[emoji14]ciężko teraz znalezc kogos z powolania:p moja kolezanka chodzi prywatnie ( na dzisiaj ma termin porodu ) niby troche obrazalski facet i czasem nie ma humoru ale mowi ze bardzo dokladny i chetnie odpowiada na wszystkie nurtujące ja pytania[emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie słyszałam ale dobrze że jesteś z niego zadowolona :)
Swoją drogą ciekawe obserwacje można poczynić słuchając jak oceniacie lekarzy po jakich zachowaniach. Ciekawie tego posłuchać.
Hehe noooo, ale wiesz to tez nie jest argument ktory przemawia za lekarzem na 100%, po prostu rzucilo mi sie to na mysl z tego wzgledu, ze teraz akurat mi tego zabraklo u lekarza w bb.
Bo tak prawde mowiac, dr Madej ma wiedze nieziemska i to jest najistotniejsze aczkolwiek ludzkie traktowanie, zrozumienie to teraz tak rzadko spotykane, ze pierwsze o czym pomyslalam to wlasnie o tej rozmowie poznej ;-)

Kasiulka teraz masz na tylnej ścianie?? u Ciebie juz 13tc chyba? w poprzedniej porządne oukania czukam juz w 16 wiec teraz myślę wyczekuje od 15tc wiec jeszcze mam czas. ale przesunelo siemwszystko w górę, czuje to definitywnie.

Dziewczyny wy walkujecie ciagle ten sam temat. doppler do usg to co innego od polozniczego co ma dużo mniejsza czułość etc.. pytanie jest inne..

AIM no i żadna nie wytlumaczyla, tylko napisała co kiedy słyszała lub nie. Teraz nie mam czasu zupełnie ale na angielskich/amerykańskich stronach jest wyjaśniona jaka jest różnica. na pewno w mocy urządzeń. za granicą jest to typowo używane, tu lekarze wjedza i sami zalecają. posznupam. jak kupowałam to czytałam ale to ponad 3 lata temu było..
A że ten od usg jest mało bezpieczny chyba wie każda od dawien dawna i nie ma co powtarzać..

Karoo u nas ostatnio 16 stopni.. czas a dopiero co -4 było

Bulkaska tez miewam w każdej ciazy straszne sny.. ponoć im gorsze tym ciąża lepsza haha. pociesze Cie, ze ja większość moich ukochanych mi osób w snach morduje.. nieciekawy widok., ciezko zasnac a i tam marnie syoiam,, to minie..
Och ja mało ciekawie. Liverpool choć konkretnie wiocha kilka ulic wyżej i juz inna nazwa na szczescid. my już będziemy mieć 11 lat tutaj :) marzy mi się Szkocja oj..
Córce podoba sje tutaj?? moja zangielszala na maxa, syn zresztą mały ale tak samo..

Truskawka gratuluję!!

ZonaGraja a,e to leci.. juz dzisiejszy dzień za Nami. a dnia usg nie liczę bo to juz wtedy. wiem, że jest ciężko.. ale sama popatrz, niedawno test robiłaś :)

Katanka Ghd polecam jak Truskawka napisała :)
Miałam kiedyś z bb ekstra suszarkę w zabkami do prostowania i działała lepiej niż niejedna prostownica, widzialam, że wypusciki na rynek szczotkę ale jeszcze nie mjakam okazji kupić.oo Truskawka o niej pisze.

Truskawka co sadzisz?? suszarka z tymi zabkami by,a cudna i 7 lat przetrwała. warto kupić??

Liluli gratki.

AIM będzie dobrze na pewno!! gratuluje tam dobrych wieści dla Ciebie i ciesze się, że maluszek nadrobil.

Katanka tak wcześnie?? na początku lozysko zawsze jest niskomi podnosi się razem z macica rosnąca. ale ja nje lekarz choć tak było tłumaczone przy moim, które przodujacym potwierdza się po 18-20tc.
Tak czy inaczej wiesci cudne. ulzylo pewnie, odpoczywaj i uważaj na Was.

Ogarnelam dzis chatę popieklam, poplanowane zarcie i pieczenie do wekeendu.
Brzuch mi wywalilo baardzo, pewnie od przesunięcia jelit dodatków.

Fajne wiesci dzis z wizyt oby juz do końca takie pozytywne były bo aż miło.

Lilth a wiesz nie wiem gdzie teraz łożysko :) i nie wiem czy to maluszek czy ruchy jelit ;) ale wydaje mi sie, ze to dzieć. U mnie 13+3 dziś

Dobrego dnia! Mnie dziś od popołudni w zasadzie nie będzie i jutro tez zaczyna sie finał Szlachetenej wyszło nam cudnie. Dla pierwszej rodziny wszystko ponad normę nawet, łącznie z doprowadzeniem wody, opłatami na rok za prąd, śmiecie tonę węgla i ociepleniem domu, oraz masa pudel z jedzeniem. Udało sie tez pomoc 3 innym rodzinom i kupić łóżko piętrowe z matracami i posciela dla samotnej Pani z dwójka która spała na podłodze i wiele wiele innych. Dziś czeka nas najłatwiejsze makro i pakowanie pudel z jedzeniem :)

Czytałam was wczoraj ale nie miałam sił pisać,cały dzień mdłości i wymioty,a byłam sama z dziećmi,do tego mały cały czas się dusi w nocy,co jakieś 2 H wstaję do niego,usnąć potem nie mogę,nie jest lekko,ale super ze wszystkie wizyty takie szczęśliwe,szczególnie katanka,bo przyznam że myślałam o tobie.
Wczoraj zaczął się 9 tydzień,wg OM miałabym już 11 i może końcówkę mdłości.
Na wigilię wprosillismy się do teściów,na 1 święto do moich rodziców,nie będę miała siły cokolwiek gotować.w przyszłym tygodniu tylko biorę się za mycie okien i pierniki,zrezygnowaliśmy nawet z choinki bo przy tym raczkujacym szatanie mogłoby być niebezpiecznie.
Dziewczyny jak u was z brzuchami?to moja 4 ciąża i też pewnie przez to,ale ja już mam widoczny brzuch,praktycznie nie do ukrycia a to dopiero początek 3 miesiąca!co dziwne mam taki jakby stożek i pierwszy raz mogę palcami wyczuć macice,mam taką jakby twardą piłkę pośrodku a po bokach miękki brzuch.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny
Katanka a Ty gdzies z okolic Krakowa jestes?

Lilith wiesz co jak piszesz o suszarce z zbakami to ja mam taką suszarko lokówke z philips, nie wiem czy to o to samo urządzenie chodzi, ale suszenie tym zajmuje chyba z godzine, wiec lezy nieuzywana, ale wlosy super układa. A ta szczotka z babyliss hmm jakas super ekstra nie jest, moze jak sa ulozone wlosy to nawet je wygładzi, ale bardziej pokrecone to napewno duzo wiecej czasu zajmie. Niemniej moje wlosy sa w stanie tragicznym i jednak wole je przeczesac ciepła szczotka niz wkładac w prostownice. Mam ją dopiero od weekendu, wiec jeszcze az tak super jej nie przetestowałam :)

Ja sie wczoraj pytalam lekarza o detektor tetna i powiedzial, ze jesli ma certyfikaty to moge sobie taki zakupic i uzywac, ale mowil, ze najbezpieczniej od okolo 10 tygodnia. Jeszcze w sumie sie zastanawiam cały czas nad nim, nawet nie ze wzgledu na bezpieczenstwo, tylko czy w ogole bedzie mi sie chciało uzywać, bo strasznie szybko mi sie nudzą rózne gadzety.

Kasiulka super, ze udało sie tylu osobom pomoc, nie wiedzialam, ze to tez polega na np. opłatach za prąd, myslalam, ze to tylko zbiórka zywności.

Tea my zapraszamy sporo osób na wigilie, łącznie bedzie nas 14 i kazdy ma cos przygotowac, ja uwielbiam wypieki wiec chyba tylko upieke makowiec i sernik oraz ugotuje barszczyk, bo z tym roboty nie ma. A co do brzucha to mnie tez juz widac, szczegolnie na wieczór robi sie ogromny-wyglada wtedy jak 4-5 miesiac. A rano jest bardziej płaski, ale widze wyraznie taką zaokrągloną piłeczkę wokół pepka, wiec to chyba macica jest juz taka widoczna.

Witam się i ja,

Joanna, Polka - kciukasy za dzisiejsze wizyty [emoji110][emoji110].

Kasiulka - szacun za zaangażowanie i gratuluję rewelacyjnych wyników zbiorkowych. Piękna inicjatywa, która uszczesliwia obie strony [emoji2]

Tea - duuuuzo zdrówka i sił dla Was (dla Ciebie podwójnie) [emoji8]
Ja święta spędzę u babci, we dwie szybciej nam pójdzie przy przygotowaniach, a i do domku później co nieco zabiorę [emoji6]

Lilith - podziwiam Twój power [emoji3]. Ja mam totalne burdello na chacie, i zero chęci i siły do jakiekolwiek działania.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Próbowałam coś tam znaleźć o tych falach ale jeżeli już coś sensownego piszą i na coś się powołują to żeby usg było szkodliwe w jakikolwiek sposób trzeba by głowice trzymać z godzinę a Dopplera wykonywać chyba z kwadrans, w standardowo wykonywanym badaniu w sensie standardowo czasowo to nie zdąży cokolwiek zrobić bo to chodzi o potencjał podnoszenia temperatury ciała takimi falami.
Aim podziwiam zaangazowanie w temacie troche mnie uspokoilas swoja dociekliwoscia wychodzi na to ze to moje sluchanie serduszka 2 sek nie bylo grozne [emoji5]uff.

Kasiulka super akcja fantastycznie jest moc pomagac

Mam pytanie do Was dziewczyny takie z innej beczki zastanawiam sie nad zakupem.kota bylby to typowo domowy osobnik.nie wychodzacy na.dwor czy istnieje duze ryzyko zakazenia toxoplazmoza gdzies sie doczytalam ze szybciej zarazic sie mozna grzebiac w ogrodku niz od czystego domowego kota ale jakas obawa jest, sama nie wiem czy to dobry pomysl???

A co do prostownicy to uzywam od kilku lat remingtona jest super :)

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Wendy - wyniki toxo nasz poki co w porządku? Powiem Ci tak...ja zawsze miałam zwierzaki w domu (koty, psy, papugi, żółwie, rybki), obecnie mam świnke morską. Wiadomo, jest respekt wobec zagrożenia toxo, ale jeżeli zachowasz odpowiednią ostrożność - mycie rąk po zabawie ze zwierzakiem, a w porzadkach przy kuwecie (w moim przypadku w klatce) zastąpi Cie mąż, to nie ma problemu byś nie mogła cieszyć się takim futrzanym domownikiem [emoji3]

W poprzedniej ciazy, towarzyszyła mi kotka (miałam ja rok), ciągle tulila mi sie do brzucha, a później wiecznie przesiadywala w łóżeczku, nosidelku itd.. Musieliśmy wszystko zabezpieczać [emoji3]. Jak sia mała pojawiła, lekkiego focha rzuciła, obraziła się na kilka dni (wyniosła się do mojej mamy), a później jej przeszło. Do dzisiaj ma świra na punkcie mojej córy ( i do dzisiaj jest u mojej mamy- ale to już nie był wybór kotki) [emoji2]

Edit:
Aaaa - królika miniaturkę też miałam (siostra bardzo nalegala), alw nie polecam. Szybki zwierz, bardzo ostro drapie, a jego bobki długo po jego wyjeździe do innego szczesliwca odnajdywaly się w przeróżnych miejscach.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry